Oy Huntteri Ab

Vahvassa kasvussa olevan polkupyörätukkuri Huntteri Oy:n pääomistaja vaihtui – alan johtavan yrityksen liiketoimintaa kehitetään nykyiseltä pohjalta

Jaa
Polkupyöräalan tukkukauppa Huntteri Oy:n omistus muuttui 24.3.2021. Yhtiön osakkaana jatkaa toimitusjohtaja Juho Huttunen ja uusiksi omistajiksi tulivat Anssi ja Juhani Elomaa. Huntteri vahvistaa osaamistaan ja jatkaa liiketoimintansa kasvattamista.
Tapio Hirvaskari Huntteri
Tapio Hirvaskari Huntteri

Yrityksen perustaja ja pääomistaja Tapio Hirvaskari myi omistuksensa Huntterista. Hirvaskari jatkaa yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja avainasiakasjohtajana. Omistajavaihdos ei aiheuta muutoksia Huntterin päivittäiseen toimintaan.

Polkupyörien kysyntä kasvaa

Polkupyöräala on viimeisen vuoden aikana kasvanut voimakkaasti ja alan kasvupotentiaali tuleville vuosille lasketaan kymmenissä prosenteissa.

– Näkymät ovat positiiviset ja kysyntä voimakasta. Johtavan aseman säilyttäminen vaatii investointikykyä ja puskureita. Uudet omistajat tuovat meille lisää resursseja ja vahvaa talousosaamista, sanoo Huntterin toimitusjohtaja ja osakas Juho Huttunen.

– Huntteri on kiinnostava yhtiö kasvavalla alalla ja olemme innokkaasti viemässä sitä eteenpäin. Tuomme yhtiöön lisää osaamista rahoitusalalta ja kokemustamme maahantuonnista. Tulemme olemaan aktiivisessa roolissa hallitustyöskentelyssä sekä yhtiön kasvun sparraajina, sanoo Anssi Elomaa.

Sähköpyörissä potentiaalia

Suurin kasvupotentiaali toimialalla on sähköpyörissä: sähköpyörien myynti on kaksinkertaistunut vuosittain eikä tahti näytä hiipuvan. Hallituksen päätös työsuhdepyöristä lisää kysyntää entisestään.

Huntterin liikevaihto kasvoi vuonna 2020 15 prosenttia ja tällä vuodelle odotetaan yli 20 prosentin kasvua.

– Sähköpyörät ja uusin tekniikka vaativat investointeja, joihin valmistaudumme omistusmuutoksella. Tavoitteemme on jatkaa suunnannäyttäjänä ja tarjota asiakkaillamme yhä parempia pyöriä, sanoo toimitusjohtaja Huttunen.


Juhani Elomaa perusti kollegojensa kanssa finanssiryhmä Taaleri Oyj:n, jonka hallituksen puheenjohtaja hän on.

Anssi Elomaa on toiminut yrittäjänä ja sijoittajana useammassa maahantuontialan pk-yrityksessä.

Huntteri on Suomen johtava, vuonna 1994 perustettu polkupyörien ja tarvikkeiden tukkuliike ja maamme suurimpia maahantuojia. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 noin 20 M€. Huntterin asiakkaita ovat polkupyöräilyn erikoiskaupat, urheiluliikkeet ja tavaratalot kautta maan.

Yhteyshenkilöt

Juho Huttunen, toimitusjohtaja, p. 0400 775 860


Tapio Hirvaskari, hallituksen puheenjohtaja, p. 050 67679


Anssi Elomaa, p. 040 551 9700


Juhani Elomaa, p. 040 778 9020

Kuvat

Tapio Hirvaskari Huntteri
Tapio Hirvaskari Huntteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Huntteri Ab
Oy Huntteri Ab
Lukkosepänkatu 4
20320 Turku

http://www.huntteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Huntteri Ab