Johnny Kniga

Johnny Knigan syksyn 2021 kirjat on julkistettu

Jaa
Syksyn kirjoissa elämäkertoja kotimaisilta ja kansainvälisiltä supertähdiltä, kaksi uutta teosta Nordic noirin kuninkaalta sekä vahvoja tarinoita showbisneksen, muodin ja musiikin taustavaikuttajista.

Kamala Harrisista tuli tammikuun virkaanastujaisissa ensimmäinen nainen, ensimmäinen musta ja ensimmäinen amerikan-intialainen, joka on palvellut maataan Yhdysvaltain varapresidenttinä. Harrisista on tullut maailmanlaajuisesti uuden toivon esikuva.

Huhtikuussa suomeksi ilmestyneissä muistelmissaan Totuuden puolella Kamala Harris pohtii oikeudenmukaisuutta, identiteettiä sekä nais- ja rotukysymyksiä.

Ismo Alanko on sanoittanut ja maalannut säveliksi suomalaisten sielunmaisemaa jo yli 40 vuoden ajan. Hassisen koneesta, Sielun veljistä sekä lukuisista sooloyhtyeistään tunnettu taiteilija kertoo urastaan ja elämästään lokakuussa ilmestyvässä elämäkerrassaan, jonka kirjoittaa kirjailija Katja Kettu.

Avicii oli 2010-luvun suuri popsensaatio. Tim Bergling oli tukholmalainen poika, jolle Aviciina saavutettu suursuosio ja loputon kiertue-elämä olivat lopulta liikaa. Palkittu toimittaja Måns Mosesson kertoo liian aikaisin kuolleen musiikkilegendan elämäntarinan virallisessa elämäkerrassa Tim.

Epe Helenius on mies lukuisten suomirockin kulta-ajan suuruuksien takana. Elämäkerrassaan hän kertoo, mitä tapahtui kulissien takana ja miten suomalainen musiikkiteollisuus on muuttunut viidessä vuosikymmenessä. Epe – Levymoguli -elämäkerran kirjoittaa Timo Kanerva.

Pyhimys on yksi suomalaisen rap-musiikin kiitetyimmistä ja kiistellyimmistä artisteista sekä palkittu ja tunnustettu sanoittaja. Mikko Kuoppalan ja Hippo Taatilan teos Pyhimys – Sanat ja tarinat kokoaa yhteen Kuoppalan tärkeimmät sanoitukset ja piirtää lähikuvan sanoittajasta niiden takana.

Jännityksen mestari Jo Nesbø tarjoilee lukijoilleen peräti kaksi uutta teosta. Kesäkuussa ilmestyvä Mustasukkainen mies on tarinoita ihmisen synkimmistä intohimoista ja niiden lopullisista seurauksista. Lokakuussa ilmestyvän Rottien saaren tarinoissa ollaan yhteiskuntien raunioilla.

Huora-yhtyeestä tunnetun Anni Lötjösen esikoisteos Loppuunpalamaton on kuin Bridget Jonesin päiväkirjojen ja Charles Bukowskin yhdistelmä – samaistuttava romaani kolmekymppisten sekoilusta, uupumisesta ja itsensä uudelleen löytämisestä.

Rammstein-yhtyeen sanoittaja-laulaja Till Lindemannin toinen suomeksi ilmestyvä runokokoelma Hiljaiset yöt pakottaa katsomaan petoa ihmisessä. Teoksen näyttävä kuvitus on Matthias Matthiesin.

Sirkustaiteilija Salima Peippo kiersi Euroopan sirkuksia lähes kaksikymmentä vuotta. Toimittaja Kimmo Rantasen kirjoittamassa elämäkerrassa Peippo kertoo niin Monte Carlon sirkusfestivaalin loistosta kuin alan koulujen ja kiertueiden raadollisesta arjesta.

Gasellit on noussut yhdeksi Suomen suosituimmista rap-yhtyeistä. Pekka ”Päkä” Salmisen kirjoittama Gasellit – Matka on tarina musiikillisesta ilmiöstä, ystävyydestä ja oman jutun löytämisestä.

Jyrki-ohjelma ehti muodostua kuuden lähetysvuoden aikana sukupolvikokemukseksi. Toimittaja Juuso Määttäsen ja ohjelmasta uralleen ponnistaneen Joonas Hytösen kirjoittama Jyrki 1995-2001 – Nuoriso-ohjelman nousu ja tuho kertoo Jyrkin tekijöiden ja lähetyksessä vierailleiden ihmisten silmin ohjelman tarinan ja pohtii sen merkitystä.

Harva suomalainen yritys herättää tunteita, kuten Makia. 20-vuotista taivaltaan juhlivan streetwear-suuruuden brändielämäkerta näyttää, miten muodin vastuuttomista kapinallisista tuli vastuullisuuden sanansaattajia. Viha rakkaus Makia -teoksen kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Jani Niipola.

Mitä on luovuus, miksi sen edestä koetaan tuskaa, ja voiko luovuudesta lomailla? Lamppu Laamasen kirjoittamassa tietokirjassa Ammattina luoja suomalaiset taiteilijat Manuela Boscosta Sofi Oksaseen ja Jussi Parviaisesta Jukka Itkoseen avaavat luovuutensa logiikkaa.

Mikko Mattlarin teos DJ – Käsikirja on ensimmäinen suomenkielinen dj:n työn opas niin harrastuksen aloittamiseen, uralla etenemiseen kuin musiikin tekemiseen. Kokemuksiaan jakavat myös lukuisat dj:t Darudesta Milla Lehtoon ja Rony Rexistä aina baarikansaa ympäri Suomen viihdyttäviin eri genrejen soittajiin.

Sosiaalisen median aikakaudella yhteiskunnallisista epäkohdista raivostuminen on siirtynyt verkkoon. Ashley ”Dotty” Charlesin Raivoajat – Mitä tapahtuu keskustelulle kun kaikki vain huutavat on hauska ja teräväkatseinen tutkielma someraivosta sekä kirja 2020-luvun mediailmapiiristä.

Tutustu kokonaisuudessaan Johnny Knigan katalogiin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt


Jaakko Mikkola ǀ Viestintäpäällikkö ǀ Johnny Kniga ǀ jaakko.mikkola@wsoy.fi ǀ +358 44 5844 655


Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi


Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat www.johnnykniga.fi/medialle/kuvapankki

Tietoja julkaisijasta

Johnny Kniga
Johnny Kniga
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.johnnykniga.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny Kniga

Johnny Kniga julkaisee Britney Spearsin muistelmat suomeksi 24. lokakuuta1.8.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Britney Spearsin muistelmat ilmestyvät suomeksi samaan aikaan englanninkielisen alkuteoksen kanssa. Johnny Kniga -kustantamo julkaisee muistelmat nimellä Nainen minussa. ”Britney kertoo uskomattoman tarinansa rohkeasti ja suurella lämmöllä, mikä on jo itsessään saavutus kaiken hänen kokemansa jälkeen”, Johnny Knigan kustantaja Jaakko Pietiläinen toteaa. Nainen minussa kertoo kuuluisuudesta, rakkaudesta ja pyristelystä vapauteen. Se kertoo teini-ikäisenä maailmanmaineeseen nousseesta laulajasta, josta tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ja seuratuimmista artisteista. Spears avautuu kirjassaan paitsi myrskyisistä käänteistä urallaan ja yksityiselämässään myös musiikin parantavasta voimasta, ja siitä, millaisen matkan hän on kulkenut kasvaakseen naiseksi, joka hän nyt on. Kesäkuussa 2021 Britney Spears puhui holhoustaan koskevassa julkisessa oikeudenkäynnissä. Lausunto kosketti ihmisiä ympäri maailmaa ja nosti esiin edunvalvontaa ja holhousjärjestelyjä koskevien lakien epäkohdat Y

Johnny Knigan syksyn 2023 kirjat on julkistettu18.4.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Johnny Knigan kirjasyksy tarjoaa koskettavia rakkaustarinoita, vaikeita äitisuhteita ja monta kurkistusta kulissien taa. Kuulemme niin muusikko Eicca Toppisen, entisen Nickelodeon-lapsitähden kuin Karhunkaatajan tyttärien tarinat. Tietokirjallisuus Eicca – Yhdistävä tekijä kertoo Apocalyptica-yhtyeen nokkamiehen ja kansainvälisesti tunnetuimman sellistimme tarinan Petri Silaksen ja Eicca Toppisen sanoin. Sibelius-Akatemian kasvatti tunnetaan musiikkigenrejä yhdistävänä taiteilijana, mutta keikkaelämän lisäksi hän eli pitkään ihan tavallista perhe-elämää. Silas vastaa myös teoksen englanninnoksesta, joka ilmestyy samaan aikaan suomenkielisen kirjan kanssa. Marjo Leinosen ja Tommi E. Virtasen Punaisia päin kertoo omaperäisen rock- ja blueslaulaja Marjo Leinosen matkasta kajaanilaisesta duunariperheestä 1980-luvun Helsingin musiikkipiireihin ja rockin vanhemmaksi valtionaiseksi. Omaelämäkerta kuvaa rehellisesti myös riittämättömyyden tunnetta, päihdekierrettä ja mielen horjahduksia. Yhdys

TIEDOTE: Johnny Knigan kevään 2023 kirjat on julkistettu15.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Johnny Knigan tulevan kevään lista vie lukijat estradeille ja kulisseihin, treffeille ja antiikkikauppaan, selliin ja parkkipaikalle sekä moniin muihin ulottuvuuksiin. Tietokirjallisuus Huikean, 60-vuotisen uran tehneen Katri Helena Kalaojan kauan odotettu elämäkerta ilmestyy huhtikuussa. Katri Helena – Laulaja on Elina Hirvosen kirjoittama teos, jossa Suomen menestyneimpiin kuuluva artisti kertoo tarinansa omasta näkökulmastaan ja omalla äänellään. Virpi Salmi on kirjoittanut toisen voimanaisen tarinan kirjassa Mahdotonta – BYPIAS. Unelma, jonka ei pitänyt toteutua. Pia Erlund oli kampaajana työskentelevä yksinhuoltajaäiti perustaessaan vaatebrändin ilman minkäänlaista muotialan kokemusta. Tänään BYPIAS on kymmenen miljoonan liikevaihtoa tekevä kansainvälinen yritys. Suomalaiset rekkakuskit kertovat parhaat tarinansa Lamppu Laamasen Tonneja takana -kirjassa, jossa kalanperkeet kulkevat Portugaliin ja sauna Saddam Husseinille. Tutkija Elina Westinen on koonnut etnisiin vähemmistöihin k

Jo Nesbøn uuden Harry Hole -romaanin suomennos ilmestyy lokakuussa5.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Norjalaiskirjailijan palkittu rikosromaanisarja jatkuu odotetulla 13. osalla. Suomennoksen nimi on Verikuu ja se ilmestyy 27.10.2022. Edellisen Harry Hole -romaanin ilmestymisestä tulee kuluneeksi kolme vuotta. Verikuu tarjoaa jälleen tiukkaotteista jännitystä ikonisen Harry Hole -rikostutkijahahmon seurassa. Tarinan alkuasetelmassa terävä mutta alkoholisoitunut päähenkilömme on paennut Los Angelesiin aikomuksenaan juoda itsensä hengiltä. Selvinä hetkinään hän kuitenkin yrittää auttaa ikääntyvää näyttelijätärtä, Lucillea, joka on velkaantunut huumekartellille. Samaan aikaan Oslossa kaksi tyttöä löydetään murhattuina. Tutkinnanjohtaja haluaisi Harryn tiimiinsä, mutta poliisijohto ei hyväksy yhteistyötä. Kun murhista epäilty kiinteistöpohatta lupaa nimensä puhdistamisesta palkkion, Harrylle tarjoutuu mahdollisuus kuitata Lucillen velat. Juuri Harry Hole -romaanit ovat tehneet Jo Nesbøsta yhden maailman suosituimmista kirjailijoista. Myös Suomessa aiemmat sarjan romaanit ovat liki poikkeu

Johnny Knigan syksyn 2022 kirjat on julkistettu12.4.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Johnny Knigan tulevan syksyn lista on monipuolinen kattaus valloittavia elämäkertoja, tietokirjoja väkivallasta ja laitakatujen ihmisistä sekä vetävää kaunokirjallisuutta kotimaasta, Ruotsista ja Norjasta. Tietokirjallisuus Jukka Hildén valloitti viihteen huippuja, paloi loppuun ja palasi takaisin. Jani Niipolan kirjoittama Kivun perintö on tarina perheestä, rakkaudesta, Duudsoneista ja työstä sekä varsinkin siitä, mitä tapahtuu, kun ne kaikki ovat yhdelle miehelle liikaa. Sami Kuuselan Pohjalta – Happoradion tarina kertoo parikymppisen yhtyeen ja sen pipopäisen hittinikkarin, Aki Tykin, koskettavan tarinan. Se kuvaa, miten oman paikan löytyminen on joskus yhtä vuoristorataa ja millaisia tunteita kaiken sen jälkeen herää. Palkitun tutkivan toimittajan Diamant Salihun ajankohtainen ja sydämeen iskevä tietokirja Kunnes kaikki kuolevat sukeltaa Tukholman lähiöihin, missä lasten ja nuorten jengit taistelevat maineesta, vallasta ja huumemarkkinoista tuliasein ja sosiaalisessa mediassa. Silj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme