Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kaupoissa turvavälit ja maskit käytössä edelleen

Jaa
Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 23.4.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Savolainen totesi, että koronaviruksen tilanne on koko alueellamme perustasolla. Savolainen muistutti, että emme ole vielä kuitenkaan varmalla pohjalla.

Vaara ei ole ohi, eikä kaupoissa ja palveluasioinnissa voi turvaväleistä, maskeista ja muista turvatoimista hellittää. Tautiryppäät on saatu taltutettua, mutta niitä voi ilmaantua yllättävästikin uudelleen Pohjois-Suomessa.

Rajoituksia ja suosituksia puretaan hallitusti valtioneuvoston exit-strategian pohjalta. Alueelliset tiekartat rajoitusten asteittaisesta purkamisesta ovat valmisteilla Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Rokotukset jatkuvat ja etenevät hyvää vauhtia. Toiveissa on, että kaikki yli 16-vuotiaat on rokotettu elokuussa. Lähialueillamme virusta on paljon, esimerkiksi Ruotsissa ja Virossa. Pandemia jatkuu maailmalla vielä pitkään, esimerkiksi Intiassa ja Brasiliassa tilanne on erittäin vaikea.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Pasi Eskolan mukaan tapausten määrä laskee koko Suomessa suotuisasti. Myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ilmenee kuitenkin tartuntaketjuja. Ei siis voi tuudittautua, että tilanne korjaantuisi itsestään ilman toimenpiteitä, Eskola tähdensi.

Rajoituksia voidaan epidemiatilanne huomioiden purkaa hallituksen strategian mukaisesti asteittain seurantajaksoissa.

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat rajoitukset (10 henkeä) ja Kainuussa (20 henkeä) säilyvät viikon ajan ennallaan 2.5.2021 asti. Suotuisimmassa tilanteessa voidaan harkita enintään 50 hengen kokoontumisrajoitukseen palaamista 3.5.2021 alkaen, jos hyvä kehitys jatkuu Pohjois-Suomessa.

Verkosto kokoontuu seuraavan kerran 21.5.2021.

Median yhteydenotot:

ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0205 017 573, pasi.eskola@avi.fi

Linkit

Aluehallintovirastojen päätökset (yleistiedoksiannot):

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Alueelliset koronasivustot

www.oyskorona.fi

www.sote.kainuu.fi

Valtioneuvoston koronarajoituskartta

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/sairaanhoitopiirit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme