Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköltä 12 miljoonaa euroa osinkona

Jaa
Vaasan Sähkö Oy:n yhtiökokous päätti tiistaina 27.4., että yhtiö jakaa osinkona 12 001 500,00 euroa.
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen

Haastavasta energiavuodesta 2020 huolimatta Vaasan Sähkö -konsernin vakavaraisuus mahdollistaa asetettujen tavoitteiden mukaisen osingonjaon.

Lue lisää vuodesta 2020 yhtiön vuosikertomuksesta.

Kohonneet hankintakustannukset vaikuttavat sähkön hintaan

Vaasan Sähkö lähestyy lähipäivinä niitä asiakkaitaan, joilla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Kesäkuun alusta sähkön kilowattituntihinta nousee 0,5 senttiä.

- Muutos näkyy sähkölaskulla eri tavoin riippuen asumismuodosta. Kerrostaloasukkaalle se merkitsee keskimäärin alle yhden euron korotusta kuukaudessa. Jos taas asuu sähkölämmitteisessä omakotitalossa, on erotus kuukausitasolla noin 7,50 euroa, yhtiöstä kerrotaan.

Hinnankorotuksen syynä on pitkään noususuunnassa olleet hankintakustannukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Vaskiluodon lämpövarasto laajenee30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa vuonna 2020 käyttöönotettu, tällä hetkellä laatuaan Suomen suurin käytössä oleva lämpöenergiavarasto laajenee vielä kuluvana vuonna noin kolmen gigawattitunnin verran. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön kaksi uutta sähkökattilaa, jotka tuovat yhteensä 120 megawattia lisätehoa kaukolämmön tuotantoon. Ratkaisut lisäävät kaivattua joustoa energiajärjestelmään ja yhteiskunnan energiaomavaraisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme