Keski-Suomen ELY-keskus

Jyväskylän läntisen kehätien suunnittelua jatketaan

Jaa
Keski-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt toimenpidesuunnitelman laatimisen Jyväskylän läntisen kehätien rakentamiseksi valtateiden 18 ja 4 välille (Ruoke-Lintukangas). Tavoitteena on toteuttaa seututietasoinen ohikulkutie uuteen maastokäytävään, parantaa tavara- ja henkilöliikenteen sujuvuutta sekä osaltaan helpottaa mm. Rantaväylän ruuhkaisuutta. Tien pituus on noin 8 kilometriä.
Karttakuva
Karttakuva

Jyväskylän seudun liikennejärjestelmää on suunniteltu kehitettävän läntisellä kehätiellä, joka parantaa liikenneturvallisuutta sekä tavara- ja henkilöliikenteen sujuvuutta Jyväskylän seudulla. Läntistä kehätietä on suunniteltu aiemmin vuonna 2007 valmistuneella esiselvityksellä, jolloin laadittiin yleistarkastelu ohikulkutien tarpeesta Jyväskylän länsipuolelle. Esiselvitystä tarkennettiin vuonna 2012 valmistuneella tarveselvityksellä, jossa esitettiin valtateiden 18 ja 4 välisen maastokäytävän sijainti, leveys ja liittymäratkaisut. Tarveselvitys oli Jyväskylän kaupungin yleiskaavoitusta palveleva taustaselvitys ja sen myötä läntinen kehä on merkitty myöhemmin voimaantulleisiin yleiskaavoihin.

Keväällä 2021 käynnistyneellä toimenpidesuunnitelmalla esitetään valtateiden 18 ja 4 väliselle osuudelle (Ruoke-Lintukangas) maantien vaatimat likimääräiset tilavaraukset sekä kytkennät nykyiseen ja tulevaan maankäyttöön. Lisäksi arvioidaan hankkeen vaikutuksia mm. liikenteeseen, ihmisiin, ympäristöön ja maankäyttöön sekä selvitetään tien rakentamiskustannukset.

Maanteiden suunnittelu on pitkä ja vaiheittain tarkentuva prosessi

Maanteiden suunnittelu on vaiheittain tarkentuva prosessi. Toimenpidesuunnitelman suunnittelutarkkuus on yleispiirteinen, ja se ei ole liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukainen suunnitelma. Ennen tien rakentamista tulee laadittavaksi lakisääteinen tiesuunnitelma.

Palautekanavan kautta voi antaa palautetta

Suunnittelun etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivulla.

Palautekanavan kautta voi jättää mielipiteitä, kommentteja tai muuta palautetta missä vaiheessa suunnitteluprosessia tahansa.

Toimenpidesuunnitelmaa laatii FCG Finnish Consulting Group Oy. Työtä ohjaa hankeryhmä, johon kuuluu ELY-keskusten ja Väyläviraston asiantuntijoiden lisäksi Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen museon edustajat. Toimenpidesuunnitelma valmistuu vuoden 2022 alkupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja suunnitelman laatimisesta antaa:


Projektipäällikkö Jarmo Toikka Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 600.
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Kuvat

Karttakuva
Karttakuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelma on julkaistu – vuonna 2024 tienpitoon on Keski-Suomessa käytössä noin 11 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän5.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2024 tienpitoon on Keski-Suomessa käytössä kaikkiaan 50,2 miljoonaa euroa, mikä on noin 11 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Rahoituksen kasvua vuodelle 2024 selittää päällysteiden korjauksiin eduskunnan myöntämä 250 miljoonan euron lisärahoitus, josta Keski-Suomen ELY-keskuksen osuus on 14,3 miljoonaa euroa. Lisärahoituksella pystytään korjaamaan maanteiden sekä kävely- ja pyöräilyväylien päällysteitä viime vuosia enemmän ja poistamaan osittain korjausvelkaa.

Keski-Suomen tulvariskit on uudelleen arvioitu15.3.2024 09:17:49 EET | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on arvioinut vesistöjen tulvimisesta sekä vedenpinnan noususta aiheutuvat tulvariskit Keski-Suomen maakunnan alueella. Arvioinnin perusteella ELY-keskus ei ehdota yhtään merkittävää tulvariskialuetta. Sen sijaan on tunnistettu kaksi aluetta, joilla vesistötulvasta on arvioitu aiheutuvan yleiseltä kannalta katsoen vahingollisia seurauksia, jotka eivät kuitenkaan ole merkittäviä. Nämä alueet ovat Jyväskylän keskustaajama sekä Keuruun keskusta ympäristöineen, joita kutsutaan muiksi tulvariskialueiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye