Heimon Kala Oy uudistuu, uudeksi toimitusjohtajaksi Mikko Laavainen

"Kala on terveellinen, luonnollinen, ilmastoystävällinen ja herkullinen proteiinin lähde. Kalalle pitää kuitenkin tapahtua samanlainen innovaatioiden vallankumous, kuin mitä muissa ruokaympyrän suurissa kategorioissa on viime vuosina nähty. Itämeren ympäristöystävällisimmäksi kalataloksi tähtäävällä Heimon Kalalla on vahva visio ja tavoite toimia noiden innovaatioiden veturina. Onkin hienoa päästä mukaan johtamaan tätä kehitystä ja nostamaan kotimainen kala siihen asemaan, mikä sille kuuluu”, kertoo toimitusjohtaja Mikko Laavainen ja lisää: ”Heimon Kalan kasvattamalla kirjolohella on myös valtava kansainvälinen potentiaali ja sitä viedään nyt jo esimerkiksi Japaniin sushikalaksi”.
Kalankasvatuksen ilmastoystävälliset ratkaisut
PRFoods-konserniin kuuluvalla Heimon Kalalla on omat kalantuotantolaitokset Kokkolassa ja Rengossa sekä kirjolohen kasvatusta Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konserniin kuuluvat myös Britannian arvostetuin kalatalo, kuninkaallinen hovitoimittaja John Ross Jr. ja Coln Valleyn lohisavustamo Skotlannissa.
”Tavoitteemme on olla Itämeren ympäristöystävällisin kalankasvattaja ja olemme kumppaniemme kanssa luomassa uutta standardia ympäristön ravinnekuorman vähentämiseksi. Kalan kasvatuksen lisäksi myös sen jalostus ja pöytiin saattaminen tarvitsee uusia, paitsi kestäviä, myös kiinnostavia innovaatioita. Mikko Laavainen on erinomainen lisä tiimiimme ja johtamaan suomalainen kala nousuun myös maailmalla”, kertoo Heimon Kalan hallituksen puheenjohtaja Indek Kasela ja lisää, että yhtiöllä on yli 35 maata kattava kansainvälinen myyntiverkosto Suomessa valmistamiensa kalatuotteiden vientiin.
Heimon Kala Oy on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 1980 kalakaupaksi ja sittemmin yhtiö on laajentunut Suomen suurimpiin kuuluvaksi kirjolohenkasvattajaksi ja kalatukkuriksi. Lohi ja äyriäistuotteissaan Heimon Kalan tavoitteena on siirtyä käyttämään ainoastaan ASC ja MSC -sertifioituja kalakantoja ja olla päästöneutraali viimeistään vuonna 2022. Heimon kalan tuotantolaitoksilla on korkeamman tason FSSC ja BRC - elintarviketurvallisuussertifikaatit. Yhtiön liikevaihto edellisenä tilikautena oli 47,2 miljoonaa euroa.
Heimon Kalan emoyhtiöllä, NASDAQ Baltic -pörssilistatulla PRFoods-konsernilla on merkittävä suomalainen omistajapohja. Yhtiö on erikoistunut kalankasvatukseen ja jalostukseen. Konsernin liikevaihto edellisenä tilikautena oli 78,3 miljoonaa euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Indrek Kasela, Heimon Kala Oy, hallituksen puheenjohtaja
Indrek.kasela@prfoods.ee, +372 506 4642
Mikko Laavainen, Heimon Kala Oy, toimitusjohtaja
mikko.laavainen@heimonkala.fi, +358 40 576 8348
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme