Keskustelutilaisuus Venäjän uhkakuvista torstaina 10.6. klo 9:30 verkossa
Venäjän toiminta on lisännyt jännitteitä Euroopassa, mutta millaisia vaikutuksia tilanteella on Venäjän sisällä? Mistä patriotismissa oikeastaan on kyse, ja mitä eri merkityksiä siihen nyky-Venäjällä liitetään?
Tervetuloa seuraamaan Tiedekulmasta suorana lähetyksenä esitettävää, uusimpaan tutkimukseen pohjautuvaa keskustelua uhkakäsitysten muutoksista Venäjällä. Keskustelu perustuu Helsinki University Pressin tuoreeseen avoimeen julkaisuun The Nexus of Patriotism and Militarism in Russia: A Quest for Internal Coherence (2021).
Tilaisuuden vetäjänä toimii kirjan toimittaja, Helsingin yliopiston ja Maanpuolustuskorkeakoulun yhteisen Mannerheim-professuurin haltija, apulaisprofessori Katri Pynnöniemi, ja aihetta ovat käsittelemässä Venäjän historian, kulttuurin ja politiikan tutkijat Kati Parppei, Veera Laine, Elina Kahla, Jussi Lassila, Jonna Alava ja Salla Nazarenko.
Kysymyksiä puhujille voi esittää etukäteen ja tilaisuuden aikana twitterin kautta tunnisteella #venajantarina.
Linkki suoraan lähetykseen 10.6. klo 9.30: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=105463031
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Katri Pynnöniemi, katri.pynnoniemi@helsinki.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Aleksanteri-instituutti on Helsingin yliopiston alainen Venäjän, itäisen Euroopan ja Euraasian tutkimuksen keskus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
EMBARGO 24.1. klo 9.00: Vihdoin valoa tunnelin päässä – rehtoreiden työuupumus taittunut ja työn imu palaamassa24.1.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Rehtoreiden työhyvinvointia mittaava rehtoribarometri osoittaa rehtoreiden jaksamisen kääntyneen useiden raskaiden vuosien jälkeen nousuun. Vuonna 2019 aloitettu vuosittainen rehtoribarometri piirsi karua kuvaa rehtoreiden kokonaiskuormituksesta aina vuoteen 2024 asti, jolloin käänne parempaan tapahtui. ”Koronakriisin varjo on todella pitkä”, sanoo tutkimuksesta vastaava akatemiaprofessori Katariina Salmela-Aro Helsingin yliopistosta.
Yksilöllinen kemotuntoherkkyys voi vaikuttaa ruokailutottumuksiin23.1.2025 09:52:35 EET | Tiedote
Suun alueen kemiallisesti aktivoituvan tuntoaistin eli kemotunnon herkkyys vaikuttaa tiettyjen elintarvikkeiden, kuten chilikastikkeen ja alkoholijuomien, miellyttävyyden kokemukseen ja kulutukseen.
Helsingin yliopiston sijoitustuotto oli 18,1 % vuonna 202423.1.2025 08:56:29 EET | Tiedote
Kumulatiivinen tuotto vuodesta 2019 alkaen on ollut 104,6 %.
Ihmisten ja lintujen vuorovaikutussuhteiden ymmärtäminen auttaa luomaan kestävää pohjaa luonnonsuojelulle22.1.2025 15:00:33 EET | Tiedote
Lintujen esteettinen viehättävyys ihmisten silmissä vaikuttaa merkittävästi siihen, miten ihmiset suhtautuvat lintuihin. Viehättävyys voi sekä edistää positiivista suhdetta lähialueen lintuihin että lisätä niiden kaupallista käyttöä, selviää Helsingin yliopiston tutkimuksessa.
Oikeusjärjestelmämme on kattava, mutta monimutkainen viidakko22.1.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Tuoreen Oikeusolot 2025 -katsauksen mukaan suomalainen oikeusjärjestelmä on kansalaisen näkökulmasta monimutkainen palveluviidakko, mikä voi aiheuttaa haasteita oikeudellisten ongelmien ratkaisemiselle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme