Story leipoi suomalaiset kesäklassikot hapanjuuripizzaksi

Rajut raaka-aineet ovat Storyn ravintoloitsijan, keittiömestari Markus Hurskaisen huolella valitsemia ja muodostavat Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista pizzanystäviä varmasti yllättävän makuelämyksen. Pizza leivotaan Hurskaisen kehittämään hapanjuureen nurmijärveläisen Krannin tilan vahvasitkoisesta, Suomen ainoasta 00-sertifioinnin saavuttaneesta luomujauhosta. Tomaattikastikkeen Hurskainen kehitti yhdessä kotimaisia hävikkitomaatteja hyödyntävän Jävla Sås Bolagetin kanssa, silakka tulee Suomenlahdelta ja satokauden ensimmäiset avomaanperunat nousevat Kemiön saarelta. Kurkumalla maustettu kotimainen hapankaali valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä ja kesäpizza aateloidaan The Helsinki Distilling Companyn tislaamalla akvaviitilla.
”En halunnut tehdä trendikästä napolilaista pizzaa, vaan jotain sellaista, jolla on juuret syvällä suomalaisessa pellossa ja vesistöissä. Juuritaikinan kehitystyön lisäksi sopivien kotimaisten raaka-aineiden löytäminen on paitsi vaatinut paljon aikaa ja testaamista, ollut myös palkitsevaa. Suomesta löytyy erinomaisia pientuottajia, jotka vaalivat osaamistaan ja raaka-aineitaan. Haluan tehdä omalta osaltani kaikkeni, jotta ne löytävät tiensä kuluttajien sydämiin – vaikka sitten pizza kerrallaan”, kertoo keittiö- ja leipurimestari Markus Hurskainen.
Suihkaus akvaviittia täydentää satokauden ensimmäisen pizzan
Storyn juureenleivottujen pizzojen taikinaa kohotetaan kahden vuorokauden ajan ennen nopeaa paistoa 450-asteen lämmössä. Tuoreet silakat Hurskainen marinoi keittiössään itse.
”Itämeren silakka osoittautui oivalliseksi pizzatäytteeksi. Sain inspiraation Baskimaalta, jossa käytetään paljon mustia ja valkoisia, etikkaan säilöttyjä anjoviksia tapas-annoksina. Silakalla on samanlainen, terveellinen rasvapitoisuus ja sen nauttiminen on myös ympäristöteko. Akvaviitti on klassinen Skandinaavinen kalapöydän juoma ja sitä tislataan Helsingissä maailmanluokan tasoisesti. Suihkaus jaloa snapsia täydentää kesäisen pizzan maun”, jatkaa Hurskainen.
Storyn kesäpizzan tuontiraaka-aine on Hurskaisen mukaan italialainen artesaanimozzarella.
”Suomessa ei valitettavasti vielä tehdä aitoa mozzarellaa, mutta muuten olemme saaneet kasaan erinomaisen valikoiman puhtaita kotimaisia raaka-aineita. Niistä leivotaan moderni, mutta samalla suomalaisittain hyvin juureva pizza.”
Keittiömestari ja ravintoloitsija Markus Hurskainen omaa pitkän kokemuksen leipurina ja kondiittorina paitsi Storyssä, myös aiemmassa Patisserie Teemu&Markus -leipomossaan. Michelin-tähteä hän oli saavuttamassa ravintola Demon keittiötiimin jäsenenä. Hurskainen on suurelle yleisölle tuttu myös rakastetun Koko Suomi leipoo -leivontasarjan tuomarina.
Story tekee huomisen husmanskostia tällä hetkellä kolmella ravintolalla Helsingissä. Story on osa We Are Group konsernia, johon kuuluu lisäksi mm. Sushibar+Wine ravintolat Helsingissä ja Oslossa sekä suomen vanhin viinibaari Vin-Vin ja uusi Club Deportivo sporttibaari.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Markus Hurskainen, Head of kitchen operations, Story Restaurants
+358 44 319 1183, markus@story-restaurants.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat








Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme