Wolfcom

Story leipoi suomalaiset kesäklassikot hapanjuuripizzaksi

Jaa
Ravintola Storyn koronasulun aikana esittelemä hapanjuuripizza nousi nopeasti pizzanystävien uudeksi suosikiksi. Maullaan ja rakenteellaan mainetta saavuttanut artesaanipizzalista saa nyt jatkoa Suomen kesän klassisista mauista. Kotimaisiin 00-jauhoihin leivottu sesonkipizza täytetään Suomen ensimmäisillä uusilla perunoilla, silakalla, hapankaalilla, hävikkitomaattikastikkeella ja helsinkiläisellä akvaviitilla.
Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista leivotaan pizzanystäviä yllättävä makuelämys. Varhaisperunan tuottaja Stefan Karlgren Paraisten Houtskarista nosti kesäpizzaan Suomen satokauden ensimmäiset avomaanperunat ja silakka tulee Itämerestä. Kurkumalla maustettu hapankaali valmistetaan käsin perinteisellä maitohappokäymisellä ja pizza viimeistellään The Helsinki Distilling Companyn akvaviitilla.
Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista leivotaan pizzanystäviä yllättävä makuelämys. Varhaisperunan tuottaja Stefan Karlgren Paraisten Houtskarista nosti kesäpizzaan Suomen satokauden ensimmäiset avomaanperunat ja silakka tulee Itämerestä. Kurkumalla maustettu hapankaali valmistetaan käsin perinteisellä maitohappokäymisellä ja pizza viimeistellään The Helsinki Distilling Companyn akvaviitilla.

Rajut raaka-aineet ovat Storyn ravintoloitsijan, keittiömestari Markus Hurskaisen huolella valitsemia ja muodostavat Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista pizzanystäviä varmasti yllättävän makuelämyksen. Pizza leivotaan Hurskaisen kehittämään hapanjuureen nurmijärveläisen Krannin tilan vahvasitkoisesta, Suomen ainoasta 00-sertifioinnin saavuttaneesta luomujauhosta. Tomaattikastikkeen Hurskainen kehitti yhdessä kotimaisia hävikkitomaatteja hyödyntävän Jävla Sås Bolagetin kanssa, silakka tulee Suomenlahdelta ja satokauden ensimmäiset avomaanperunat nousevat Kemiön saarelta. Kurkumalla maustettu kotimainen hapankaali valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä ja kesäpizza aateloidaan The Helsinki Distilling Companyn tislaamalla akvaviitilla.

”En halunnut tehdä trendikästä napolilaista pizzaa, vaan jotain sellaista, jolla on juuret syvällä suomalaisessa pellossa ja vesistöissä. Juuritaikinan kehitystyön lisäksi sopivien kotimaisten raaka-aineiden löytäminen on paitsi vaatinut paljon aikaa ja testaamista, ollut myös palkitsevaa. Suomesta löytyy erinomaisia pientuottajia, jotka vaalivat osaamistaan ja raaka-aineitaan. Haluan tehdä omalta osaltani kaikkeni, jotta ne löytävät tiensä kuluttajien sydämiin – vaikka sitten pizza kerrallaan”, kertoo keittiö- ja leipurimestari Markus Hurskainen.

Suihkaus akvaviittia täydentää satokauden ensimmäisen pizzan

Storyn juureenleivottujen pizzojen taikinaa kohotetaan kahden vuorokauden ajan ennen nopeaa paistoa 450-asteen lämmössä. Tuoreet silakat Hurskainen marinoi keittiössään itse.

”Itämeren silakka osoittautui oivalliseksi pizzatäytteeksi. Sain inspiraation Baskimaalta, jossa käytetään paljon mustia ja valkoisia, etikkaan säilöttyjä anjoviksia tapas-annoksina. Silakalla on samanlainen, terveellinen rasvapitoisuus ja sen nauttiminen on myös ympäristöteko. Akvaviitti on klassinen Skandinaavinen kalapöydän juoma ja sitä tislataan Helsingissä maailmanluokan tasoisesti. Suihkaus jaloa snapsia täydentää kesäisen pizzan maun”, jatkaa Hurskainen.

Storyn kesäpizzan tuontiraaka-aine on Hurskaisen mukaan italialainen artesaanimozzarella.

”Suomessa ei valitettavasti vielä tehdä aitoa mozzarellaa, mutta muuten olemme saaneet kasaan erinomaisen valikoiman puhtaita kotimaisia raaka-aineita. Niistä leivotaan moderni, mutta samalla suomalaisittain hyvin juureva pizza.”

Keittiömestari ja ravintoloitsija Markus Hurskainen omaa pitkän kokemuksen leipurina ja kondiittorina paitsi Storyssä, myös aiemmassa Patisserie Teemu&Markus -leipomossaan. Michelin-tähteä hän oli saavuttamassa ravintola Demon keittiötiimin jäsenenä. Hurskainen on suurelle yleisölle tuttu myös rakastetun Koko Suomi leipoo -leivontasarjan tuomarina.

Story tekee huomisen husmanskostia tällä hetkellä kolmella ravintolalla Helsingissä. Story on osa We Are Group konsernia, johon kuuluu lisäksi mm. Sushibar+Wine ravintolat Helsingissä ja Oslossa sekä suomen vanhin viinibaari Vin-Vin ja uusi Club Deportivo sporttibaari. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markus Hurskainen, Head of kitchen operations, Story Restaurants
+358 44 319 1183, markus@story-restaurants.fi


Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista leivotaan pizzanystäviä yllättävä makuelämys. Varhaisperunan tuottaja Stefan Karlgren Paraisten Houtskarista nosti kesäpizzaan Suomen satokauden ensimmäiset avomaanperunat ja silakka tulee Itämerestä. Kurkumalla maustettu hapankaali valmistetaan käsin perinteisellä maitohappokäymisellä ja pizza viimeistellään The Helsinki Distilling Companyn akvaviitilla.
Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista leivotaan pizzanystäviä yllättävä makuelämys. Varhaisperunan tuottaja Stefan Karlgren Paraisten Houtskarista nosti kesäpizzaan Suomen satokauden ensimmäiset avomaanperunat ja silakka tulee Itämerestä. Kurkumalla maustettu hapankaali valmistetaan käsin perinteisellä maitohappokäymisellä ja pizza viimeistellään The Helsinki Distilling Companyn akvaviitilla.
Lataa
Keittiömestari ja ravintoloitsija Markus Hurskainen omaa pitkän kokemuksen leipurina ja kondiittorina paitsi Storyssä, myös aiemmassa Patisserie Teemu&Markus -leipomossaan. Michelin-tähteä hän oli saavuttamassa ravintola Demon keittiötiimin jäsenenä. Hurskainen on suurelle yleisölle tuttu myös rakastetun Koko Suomi leipoo -leivontasarjan tuomarina.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Markus Hurskainen omaa pitkän kokemuksen leipurina ja kondiittorina paitsi Storyssä, myös aiemmassa Patisserie Teemu&Markus -leipomossaan. Michelin-tähteä hän oli saavuttamassa ravintola Demon keittiötiimin jäsenenä. Hurskainen on suurelle yleisölle tuttu myös rakastetun Koko Suomi leipoo -leivontasarjan tuomarina.
Lataa
"Akvaviitti on klassinen Skandinaavinen kalapöydän juoma ja sitä tislataan Helsingissä maailmanluokan tasoisesti. Suihkaus jaloa snapsia täydentää kesäisen pizzan maun”, kerto Markus Hurskainen.
"Akvaviitti on klassinen Skandinaavinen kalapöydän juoma ja sitä tislataan Helsingissä maailmanluokan tasoisesti. Suihkaus jaloa snapsia täydentää kesäisen pizzan maun”, kerto Markus Hurskainen.
Lataa
"Akvaviitti on klassinen Skandinaavinen kalapöydän juoma ja sitä tislataan Helsingissä maailmanluokan tasoisesti. Suihkaus jaloa snapsia täydentää kesäisen pizzan maun”, kertoo Markus Hurskainen.
"Akvaviitti on klassinen Skandinaavinen kalapöydän juoma ja sitä tislataan Helsingissä maailmanluokan tasoisesti. Suihkaus jaloa snapsia täydentää kesäisen pizzan maun”, kertoo Markus Hurskainen.
Lataa
Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista leivotaan pizzanystäviä yllättävä makuelämys. Varhaisperunan tuottaja Stefan Karlgren Paraisten Houtskarista nosti kesäpizzaan Suomen satokauden ensimmäiset avomaanperunat ja silakka tulee Itämerestä. Kurkumalla maustettu hapankaali valmistetaan käsin perinteisellä maitohappokäymisellä ja pizza viimeistellään Helsinki Distilling Companyn akvaviitilla.
Suomen ensimmäisen satokauden tuoreista aineksista leivotaan pizzanystäviä yllättävä makuelämys. Varhaisperunan tuottaja Stefan Karlgren Paraisten Houtskarista nosti kesäpizzaan Suomen satokauden ensimmäiset avomaanperunat ja silakka tulee Itämerestä. Kurkumalla maustettu hapankaali valmistetaan käsin perinteisellä maitohappokäymisellä ja pizza viimeistellään Helsinki Distilling Companyn akvaviitilla.
Lataa
Aitoihin kotimaisiin 00-jauhoihin leivottu sesonkipizza täytetään Suomen ensimmäisillä uusilla perunoilla, silakalla, hapankaalilla, hävikkitomaattikastikkeella ja helsinkiläisellä akvaviitilla.
Aitoihin kotimaisiin 00-jauhoihin leivottu sesonkipizza täytetään Suomen ensimmäisillä uusilla perunoilla, silakalla, hapankaalilla, hävikkitomaattikastikkeella ja helsinkiläisellä akvaviitilla.
Lataa
Aitoihin kotimaisiin 00-jauhoihin leivottu sesonkipizza täytetään Suomen ensimmäisillä uusilla perunoilla, silakalla, hapankaalilla, hävikkitomaattikastikkeella ja helsinkiläisellä akvaviitilla.
Aitoihin kotimaisiin 00-jauhoihin leivottu sesonkipizza täytetään Suomen ensimmäisillä uusilla perunoilla, silakalla, hapankaalilla, hävikkitomaattikastikkeella ja helsinkiläisellä akvaviitilla.
Lataa
Helsinki Distilling Companyn akvaviitti täydentää kesäisen pizzan maun.
Helsinki Distilling Companyn akvaviitti täydentää kesäisen pizzan maun.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote

Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote

Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye