Vaasan Sähkö Oy

10 000 euroa tukemaan nuorten oppimista

Jaa
Vaasan Sähkö jakaa jokavuotiseen tapaan koulujen päättymisen kunniaksi stipendejä yhteensä yli 10 000 euron arvosta oppilaille ja opiskelijoille, jotka ovat innostuneet energia-alasta. Stipendiraha jakautuu yhteensä lähes kolmellekymmenelle Vaasan seudun yläkoululle, lukiolle, korkeakoululle ja muulle oppilaitokselle.
Kuva: Ann-Britt Pada
Kuva: Ann-Britt Pada

- Vaasan Sähkö -stipendit ovat tärkeä osa vastuullisuustoimintaamme lasten ja nuorten parissa. Haluamme niillä kannustaa oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, mutta toki myös edistää kiinnostusta energia-alaan, kertoo markkinointipäällikkö Tiina Lillbacka

Kymmenen tuhannen euron potti jaetaan hyvässä yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

- Olemme määritelleet tietyt jakoperusteet, mutta varsinaisen valinnan tekevät oppilaitokset itse.

Yksi jakoperuste on hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky tehdä yhteistyötä.

- Halusimme, että arvomme yhdessä tekeminen näkyisi myös stipendien jakokriteereissä. Meille kyky tuottaa uutta yhteistyössä muiden kanssa on toimintamme peruspilareita, jatkaa Lillbacka.

Vaasan Sähkö haluaa stipendeillään löytää ne oppilaat ja opiskelijat, jotka ovat osoittaneet laajaa kiinnostusta energia-alaan tai suoriutuneet hyvin teknisen alan tai sähköalan opinnoissa. Koska hyvät yhteistyötaidot ovat tärkeä ominaisuus tulevaisuuden ammattilaisissa, ovat nekin osa jakoperusteita. Rahallisella kannustimella yhtiö haluaa rohkaista nuoria hakeutumaan energia-alalle.

Stipendirahan saavat seuraavat oppilaitokset:

Gymnasiet i Petalax

Hanken Svenska handelshögskolan i Vasa

Helsingin yliopisto (Vaasan oikeustieteellinen koulutus)

Högstadiet i Petalax

Korsholms gymnasium

Korsholms högstadium

Laihian lukio

Laihian yhtenäiskoulu

Merenkurkun koulu

Mustasaaren keskuskoulu

Onkilahden yhtenäiskoulu

Porvarinkadun koulu

Savilahden yhtenäiskoulu

Tegengrenin koulu

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK (tekniikka ja liikenne)

Vaasan lyseon lukio

Vaasan yliopisto (Smart Energy)

Vamia (tekniikka)

Variskan koulu

Vasa gymnasium

Vasa svenska aftonläroverk

Vasa övningsskola (yläkoulu)

Vasa övningsskolas gymnasium

Vöyrin yhteislukio

Yrkesakademin i Österbotten (tekniikka ja liikenne)

Yrkeshögskolan Novia (tekniikka)

Åbo Akademi (energiatekniikka, Vaasa)

Vaasan Sähkö tukee vuosittain lasten ja nuorten energiakasvatusta tarjoamalla lähialueen peruskoulujen tokaluokkalaisille Hei, kaikki toimii -oppimispaketin. Lisäksi yhtiössä vierailee normaalivuonna noin 50 koululaisryhmää oppimassa energiasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

markkinointipäällikkö Tiina Lillbacka
Puh. 06 324 5276
etunimi.sukunimi@vaasansahko.fi

Kuvat

Kuva: Ann-Britt Pada
Kuva: Ann-Britt Pada
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2023 oli noin 200 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye