Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusten ajanvaraus on avattu 35-39-vuotiaille espoolaisille

Jaa
Koronarokotuksen ajanvaraus on auennut tiistaina 1.6. tänä vuonna 35-39 vuotta täyttäville espoolaisille eli henkilöille, jotka ovat syntyneet vuosina 1982-1986. Lisäksi ajan voivat edelleen varata tätä vanhemmat henkilöt sekä ne, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2.

Espoossa oli maanantaiaamuun 31.5. mennessä annettu yli 133 000 annosta koronarokotetta. Näistä noin 108 000 annosta oli ensimmäisiä rokotuksia ja 18 000 tehosteannoksia. Lisäksi Espoon työterveys on antanut noin 7 100 koronarokoteannosta (sis. ensimmäiset ja toiset annokset). Voit seurata rokotusten edistymistä tarkemmin THL:n sivulta. 

Varaa aika rokotuksiin verkossa

Mikäli olet rokotusvuorossa, saat rokotusajan helpoiten sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi.  Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään tai sairausluokitukseen. Riskiryhmien rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla.

Rokotteet annetaan rokotuspisteellä kahdella eri rokotuskerralla. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Koronan sairastaneet henkilöt rokotetaan pääosin aikaisintaan 6 kk sairastumisen jälkeen. Rokotusajan voi varata 6 kk positiivisen koronatestin jälkeen, mikäli kuuluu tuolloin rokotusvuorossa oleviin.

Tarkempaa tietoa rokotusvuoroista ja rokotusten etenemisestä, ikäryhmistä ja rokotteista Espoossa löytyy verkkosivulta espoo.fi/koronarokotus.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye