Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto peruuttaa Lapin sairaanhoitopiirin alueelle kesäkuulle tehdyn kokoontumisrajoituspäätöksen

Jaa
Lapin aluehallintovirasto teki 24.5.2021 Lapin sairaanhoitopiirin alueelle 50 hengen kokoontumisrajoituspäätöksen ajalle 1.-30.6.2021. Aluehallintovirasto on 31.5.2021 peruuttanut päätöksen voimaantulon.

Aluehallintovirastot eivät lähtökohtaisesti tee 27.5.2021 päivitetyn hybridistrategian toimintasuunnitelman ja sosiaali- ja terveysministeriön 27.5.2021 alueille antaman toimintasuunnitelman mukaisia toimenpidesuosituksia koskevan ohjauksen mukaan kokoontumisrajoituspäätöksiä epidemian perustasolla oleville alueille. Viimeisin aluehallintoviraston antama kokoontumisrajoitus alueelle päättyy 31.5.2021. 

Perustasollakin noudatettava hygieniaohjeita 

Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, myös perustason alueita koskee edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen. Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia alueilleen. 

Lapin aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan viime viikkojen suotuisasta kehityksestä huolimatta. Siksi on tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita. 

Lisätietoa 

Lapin aluehallintoviraston päätös peruttaa 24.5. tehty kokoontumisrajoitus LAAVI/865/2021

Lapin aluehallintoviraston 24.5. tekemä kokoontumisrajoitus LAAVI/795/2021 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä Avautuu uudessa välilehdessä, (minedu.fi) 

Mitä yleisötilaisuuksia, kokoontumisia ja toimintaa aluehallintovirastojen antamat määräykset koskevat? 

Kaikki avi.fi-sivuston kysymykset koronasta ja yleisötilaisuuksien järjestämisestä 

Tapahtumajärjestäjien neuvonta puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16), sähköposti: koronainfo@avi.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

aluehallintoylilääkäri Susanna Holmlund, puhelin 0295 017 365


aluehallintoylilääkäri Sari Kemppainen, puhelin 0295 017 350


ylijohtaja Kaisa Ainasoja, puhelin 0295 017 345,
etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Åtgärder för aktiv utveckling av tjänsterna betonades vid Regionförvaltningsverket i Västra och inre Finlands styrnings- och utvärderingsbesök13.6.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland genomförde styrnings- och utvärderingsbesök i alla sina fem välfärdsområden i maj 2024. Under besöken diskuterades tillgången till och utvecklingen av rådgivnings-, skol- och studerandehälsovårdstjänster, tillgängliga personalresurser samt pågående åtgärder för att säkerställa jämlik tillgång till tjänsterna i välfärdsområdet.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjaus- ja arviointikäynneissä korostuivat palvelujen aktiivisen kehittämisen toimenpiteet13.6.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto toteutti toukokuussa 2024 kullekin toimialueensa viidelle hyvinvointialueelle ohjaus- ja arviointikäynnin. Käynneillä keskusteltiin neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden saatavuudesta ja kehittämistoimenpiteistä, henkilöstön riittävyydestä sekä hyvinvointialueella käynnissä olevista toimenpiteistä palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden varmistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye