ELY-keskukset

Matkaliput vaihtuvat Pohjois-Karjalassa 7.6.2021 (Pohjois-Karjala)

Jaa
Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) Waltti-lippujen käyttö laajenee koko Joensuun seudun keskeiselle työssäkäyntialueelle. Työssäkäyntialueen ulkopuolella käyttöön tulevat Joukkis-liput ja muut Matkahuollosta ostettavat lipputuotteet.

JOJO Waltti-liput tulevat käyttöön Joensuusta Ilomantsiin, Lieksaan ja Polvijärvelle sekä Joensuusta Kiteen keskustaan ja Joensuusta Outokumpuun liikennöitävässä liikenteessä, kun Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) Waltti-alue laajenee 7.6.2021 alkaen. Lisätietoja Joensuun seudun joukkoliikennesivuilta (jojo.joensuu.fi)

Waltti-lippujen käyttö päättyy kokonaan Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä

Waltti-lippujen käyttö päättyy kokonaan 7.6.2021 alkaen Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä sekä Kiteen keskustasta eteenpäin Kesälahdelle ja Savonlinnaan. Muutos koskee Joensuu-Tohmajärvi-Kitee-Kesälahti/Savonlinna, Joensuu-Liperi/Hammaslahti-Rääkkylä ja Joensuu-Juuka-Nurmes-Valtimo -vuoroja.  

Käyttöön tulevat Matkahuollosta ostettavat liput ja kuljettajalta ostettavat kertaliput. Säännölliseen matkustukseen tarjolla on 30 tai 90 päivää voimassa oleva 30 matkan Joukkis-lippu. Joukkis-lippuja on tarjolla mm. Juuan ja Joensuun, Juuan ja Nurmeksen sekä Kiteen keskustan eteläpuolelta Joensuuhun suuntautuville matkoille. Joukkis-liput kelpaavat Savonlinja Oy:n ja Pohjolan Matkan vuoroissa.

Joukkis-lipuista ja aikatauluista lisätietoja ELY-keskuksen Joukkis-sivulta (ely-keskus.fi)

Käyttämättömien Waltti-lippujen hyvittäminen

Matkustajat, joiden käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 alkaen, voivat hakea hyvitystä matkakortilla olevista käyttämättömistä kausilippumatkoista ja arvosta ELY-keskukselta. Matkakortilla olevaa arvoa voi kuitenkin käyttää 30.9.2021 saakka JOJO-liikenteessä tai missä tahansa Suomen Waltti-liikenteessä.

Hyvityshakemus toimitetaan ELY-keskukselle tai sen voi jättää Carelicumin asiakaspalvelupisteeseen, josta se toimitetaan ELY-keskukselle. ELY-keskus sulkee kortin ja maksaa käyttämättömät matkat ja arvon asiakkaan tilille. Korttipohjaa ei hyvitetä eikä korttia tarvitse palauttaa. Hyvitykset tulee hakea viimeistään 30.9.2021.

Lomake ja ohjeet hyvityshakemuksen tekemiseksi löytyy ELY-keskuksen nettisivulta ELY-keskuksen Waltti-sivulta (ely-keskus.fi). Lomakkeita saa myös Carelicumin asiakaspalvelupisteestä.

Uudet liikenteet käynnistyvät 7.6.2021

ELY-keskus on kilpailuttanut uudelle kolmivuotiselle sopimuskaudelle kaiken Pohjois-Karjalassa liikennöitävän kuntakeskusten välisen liikenteen lukuun ottamatta Lieksa-Nurmes, Varkaus-Heinävesi-Joensuu ja Iisalmi-Joensuu -yhteysvälejä. Maanantaina 7.6.2021 alkavalla kolmivuotisella sopimuskaudella Ilomantsista, Lieksasta, Nurmeksesta, Polvijärveltä, Outokummusta, Rääkkylästä sekä Savonlinnasta Kiteen ja Tohmajärven kautta Joensuuhun tulevan liikenteen hoitaa Savonlinja Oy. Nurmes-Kuopio -liikenteen hoitaa Pohjolan Matka.

Uusia yhteyksiä Kolille ja Valamon luostariin

Matkailua palvelevia uusia yhteyksiä avataan Kolille ja Valamon luostariin 7.6.2021 alkaen.

Kolinportin ja Kolin välillä ajetaan arkipäivisin kaksi vuoroparia, joilla on välitön yhteys Joensuun ja Nurmeksen välillä ajettaviin vuoroihin. Yhteydet ovat Joensuusta klo 15:15 lähtevälle vuorolle ja Nurmeksesta klo 7:50 lähtevälle vuorolle. Kolinportin ja Kolinkylän välinen osuus ajetaan aikataulun mukaisesti, ja tilauksesta Hotelli Kolille ja Loma-Kolille. Liikennettä hoitaa Kolin Tilausajopalvelu Oy.

Kesän 2021 aikataulut (joensuu.fi)

Valamon luostariin saadaan yhteydet perjantaisin ja sunnuntaisin, kun Soisalon Liikenne Oy alkaa käydä kahdella Joensuu-Jyväskylä -vuorollaan Valamon luostarissa. Perjantaisin Valamossa käydään Jyväskylästä klo 9:15 lähtevällä ja Joensuusta klo 15:15 lähtevällä vuorolla ja sunnuntaisin Joensuusta klo 12:45 lähtevällä ja Jyväskylästä klo 12:50 lähtevällä vuorolla. Vuoroilla on jatkoyhteyksiä junille Joensuussa, Pieksämäellä ja Jyväskylässä. Aikataulut Matkahuollon sivuilta (matkahuolto.fi)

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757


Joensuun kaupunki
Joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes p. 050 408 1524

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme