ELY-keskukset

Kasvatusta ja valistusta luonnon monimuotoisuuden tueksi – ELY-keskuksen tämänvuotiset avustukset ympäristökasvatukseen jaettu

Jaa
Keski-Suomen ELY-keskuksen valtakunnalliset hankeavustukset ympäristökasvatukseen ja -valistukseen suunnataan tänä vuonna erityisesti luonnon monimuotoisuuteen liittyville hankkeille. Lisäksi painotetaan oppimista ja osallistumista nk. formaalin koulutuksen ulkopuolella, kuten nuorisotyön tai järjestöjen tarjoaman toiminnan piirissä. Avustusta myönnetään 11 hankkeelle yhteensä 330 050 euroa.

Monet toimintomme ja toimintatapamme vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen. Näin ollen sitä voidaan ja täytyy myös tukea monenlaisin toimin.

Nyt avustettavat hankkeet mm. pureutuvat kulutusyhteiskunnan kysymyksiin, edistävät lasten ja nuorten osallistumista ympäristön tilan seurantaan, tarjoavat tukea kaikenikäisten luontosuhteen rakentamiseen, neuvovat monimuotoisen kotipihan perustamisessa ja ylläpidossa, edistävät luonnossa liikkumista ja luonnontuotteiden hyödyntämistä, järjestävät osallistumisen paikkoja kunnostustoimiin ja tukevat vaikuttamisen taitojen kehittymistä.

Avustuksia haettiin 72 hankkeelle yhteensä lähes 2 miljoonan euron edestä. Mukana oli runsaasti hyviä esityksiä valtakunnallisesti ja alueellisesti merkittäviksi hankkeiksi. Parhaimmisto erottui hakemuksilla, joissa suunnitelmat olivat pitkällä, tarvittavasta yhteistyöstä oli sovittu, hankkeen aikaansaannosten hyödyntämistä ja ylläpitoa oli suunniteltu hyvin sekä itse idea oli arvion mukaan vaikuttava ja toiminta tarpeellista. Useita varsin hyviä hankkeita jäi myös rahoittamatta määrärahan rajallisuuden vuoksi. Hankekohtaiset päätökset lähetetään hakijoille kesäkuun aikana.

Ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustukset ovat ympäristöministeriön harkinnanvaraisia erityisavustuksia. Ne ovat haettavissa vuosittain syksyllä, ja avustuksia myönnetään, mikäli eduskunta osoittaa tarkoitukseen määrärahaa. Tänä vuonna määräraha nousi noin 30 000 eurolla edellisvuoden tasosta. Keski-Suomen ELY-keskus käsittelee koko Suomen hakemukset osana valtakunnallista erikoistumistehtäväänsä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Ympäristökasvatusasiantuntija Tanja Tuulinen, tanja.tuulinen@ely-keskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye