Vaasan Sähkö Oy

Lisää tuulivoimaa: Vaasan Sähkö tähtää hiilineutraaliksi tämän vuosikymmenen aikana

Jaa
Energiayhtiö Vaasan Sähkö panostaa määrätietoisesti päästöttömään energiaan ollakseen tuotannoltaan hiilineutraali 2020-luvun aikana. Uusin tuulivoimapanostus Närpiön Norrskogenissa on lähemmäs 20 miljoonan euron arvoinen ja tuo yhtiön asiakkaille noin 140 gigawattituntia puhdasta sähköä.
Kuva: EPV Energia Oy
Kuva: EPV Energia Oy

- Olemme päättäneet, että jokainen merkittävä investointimme tukee tavoitteitamme hiilineutraalista tuotannosta, kertoo Vaasan Sähkön Sähkökaupan johtaja Olli Arola.

Yhtiölle on selvää, että energia-alan pitää kantaa vastuunsa päästöjen vähentämiseksi.

- Oman ja asiakkaidemme hiilijalanjäljen pienentäminen on tärkeä ajuri toiminnassamme.

- Ilmastotyötä on pakko tehdä pala palalta. Se vaatii paitsi kokonaissuunnittelua ja pitkäjänteisyyttä, myös suuria investointeja, Arola jatkaa.

Vaasan Sähkön tiekartta kohti hiilineutraalia tuotantoa pursuaa erikokoisia toimenpiteitä.

- Uskomme, että tavoitteemme toteutuu. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme onnistuneet puolittamaan tuotantomme päästöt, ja lähivuosien teoilla on tavoitteena päästä lähelle nollatasoa. 

Norrskogenin tuulipuistosta runsaasti vihreää sähköä

Närpiön Norrskogenissa rakenteilla oleva EPV Tuulivoiman tuulipuisto tuottaa valmistuessaan vuonna 2023 yli 300 gigawattituntia päästötöntä sähköä vuodessa. Siitä Vaasan Sähkön osuus on lähes puolet, mikä vastaa noin 7 500 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutusta.

Vaasan Sähkö omistaa EPV Energiasta noin 40 %. EPV Tuulivoima on EPV Energian tytäryhtiö. Vaasan Sähkön tuulivoima tulee tällä hetkellä tuulipuistoista Vaasassa, Ilmajoella, Kristiinankaupungissa ja Torniossa. Ensi vuonna valmistuu tuulipuisto myös Teuvan Paskoonharjulla. Närpiön puiston valmistumisen jälkeen yhtiön sähkönhankinnan tuulivoimaosuus kattaa lähes 30 000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähköntarpeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: EPV Energia Oy
Kuva: EPV Energia Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Vaskiluodon lämpövarasto laajenee30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa vuonna 2020 käyttöönotettu, tällä hetkellä laatuaan Suomen suurin käytössä oleva lämpöenergiavarasto laajenee vielä kuluvana vuonna noin kolmen gigawattitunnin verran. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön kaksi uutta sähkökattilaa, jotka tuovat yhteensä 120 megawattia lisätehoa kaukolämmön tuotantoon. Ratkaisut lisäävät kaivattua joustoa energiajärjestelmään ja yhteiskunnan energiaomavaraisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme