Kirjapaja

Päivitetyt pyhimystarinat ja kuvat puhuttelevat

Jaa
Marianne Kiskolan ja Katja Kouvalaisen teos 24 pyhimystä pahan päivän varalle (Kirjapaja) tuo pyhimykset tähän päivään. Se esittelee 24 pyhää auttajaa, antaa vinkkejä pyhimysten kanssa keskusteluun ja kertoo myös, mitä vaaditaan, jos pyhimykseksi pyrkiminen kiinnostaa.

”Halusimme kertoa elämässämme vastaan tulleiden pyhimysten – tai sellaiseksi mieltämiemme – henkilöiden tarinan ja tuoda samalla mukaan päivitetyn näkökulman. Kirjoittaa ja maalata heidät eläviksi tähän päivään. Muistuttaa heidän tehtävästään – empatiasta ja armosta”, tekijät kertovat.

Mukana auttajapyhimyksistä teoksessa ovat mm. Neitsyt Maria, Ávilan Teresa, Arkkienkeli Mikael, Pyhä Birgitta, Pyhä Martta ja Isidorus Sevillalainen.

Vaikka tekstit on kirjoitettu lähdeteosten ympäröimänä, siellä täällä on otettu pieniä vapauksia pyhimysten tehtävänmäärittelyissä tai jopa itse pyhimysroolin suhteen, esimerkiksi Juudas Iskariotin kohdalla.

”Me tämän kirjan tekijät ajattelemme pyhimyksiä ykkösluokan sotureina, jotka omalta osaltaan yrittävät tehdä ihmiskunnasta parempaa porukkaa. Ihmisellä ei voi olla koskaan liikaa lohtua, tukea ja armoa tarjoavia peräänkatsojia. Samalla pyhimykset kannustavat ihmistä olemaan parempi versio itsestään”, Marianne Kiskola sanoo.

Muraaleihin erikoistunut kuvataiteilija Katja Kouvalainen halusi luoda teokseen moderneja kuvia, jotka ruokkisivat arjessa painiskelevien ihmisten kaipuuta henkisyyteen ja puhuttelisivat sisintä. Inspiraation lähteenä olivat ikonit, niiden pyhyys ja lohtua tuova voima.

24 pyhimystä pahan päivän varalle -teoksessa lukijaa opastetaan kääntymään arkisissa pulmissa kulloisenkin nimikkopyhimyksen puoleen.

Marianne Kiskola & Katja Kouvalainen (kuvitus): 24 pyhimystä pahan päivän varalle. Kirjapaja 2021. 168 s. Kansi Tuija Kuusela. Kl 17.3; 90.2. ISBN 978-952-354-309-6

Marianne Kiskola on Kreikassa asuva tietokirjailija (joka on parhaillaan Suomessa). Symboliikka ja pyhimysoppi ovat hänen salaisia paheitaan. Katja Kouvalainen on joensuulainen kuvataiteilija, joka on erikoistunut muraaleihin ja suurikokoisiin sisustustauluihin. 

Tekijöiden blogi kirjasta: Päivitetyt pyhimyslegendat ja muita armon ilmenemismuotoja

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Marianne Kiskola | marianne.kiskola@gmail.com | p. 044 0902721  ja Katja Kouvalainen | p. 050 344 8969 | katja@decoradora.fi Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Marianne Kiskola
Marianne Kiskola
Lataa
Katja Kouvalainen (kuvitus)
Katja Kouvalainen (kuvitus)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Mari Leppänen: Kiireettömyys, levollisuus ja hiljaisuus ovat nykyajan aarteita12.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

”Kun kirjoittaa hengellisyydestä ja kaipauksesta, tietää, että kaikki on sanottu jo aiemmin. Sanojen kautta minäkin liityn ennen eläneiden ketjuun.” Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen on kaksi vuotta virassa toimittuaan julkaissut ensimmäisen kirjansa Kuulun tähän maisemaan. Sanoja luottamuksesta ja rohkeudesta. Kirja on rakennettu Leppäsen piispavuosina kirjoittamien tekstien – kolumnien, saarnojen, sosiaalisen median päivitysten ja inspiraatiotekstien – pohjalle ja kokonaisuutta on vielä laajennettu uusilla teksteillä.

Juhani Mattila: Onnellisuutta etsitään kaipausten suunnasta22.8.2023 07:59:00 EEST | Tiedote

Ihminen on etsinyt onnea aina ja vuosituhansien ajan filosofit ovat määritelleet onnen olemusta. Silti se tuntuu olevan tavallisen ihmisen elämässä usein ulottumattomissa. ”Kirjani pääidea on antaa ihmisille välineitä itsetuntemuksen lisääntymiseen, että hän ymmärtäisi ja tavoittaisi onnen kaipauksensa”, kiteyttää Onnea etsimässä -kirjassaan psykiatri ja tietokirjailija Juhani Mattila. ”Tämä on tärkeää sen takia, että jos ihminen ei voi eri syistä kokea lainkaan onnellisuutta, hän saattaa uupua, jopa masentua.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme