Farmasian kansainvälinen maisteriohjelma käynnistyy syksyllä 2022 Helsingin yliopistossa
Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnassa käynnistyy syksyllä 2022 kansainvälinen Pharmaceutical research, development and safety -maisteriohjelma. Kaksi vuotta kestävään, 120 opintopisteen laajuiseen ohjelmaan on varattu ensimmäisellä hakukierroksella 20 aloituspaikkaa.
Kansainvälisessä maisteriohjelmassa suoritetaan filosofian maisterin tutkinto farmaseuttisissa tieteissä. Tähän saakka maisteriopintoja farmasian tiedekunnassa on päässyt suorittamaan vain suomalaisella farmaseutin tutkinnolla.
– Helsingin yliopiston hakijapalvelut on saanut Suomen ulkopuolelta runsaasti kysymyksiä mahdollisuudesta opiskella farmasiaa Helsingin yliopistossa. Toivomme tämän kiinnostuksen näkyvän ensi talvena myös hakijoiden joukossa. Kansainvälisen maisteriohjelman myötä avaamme mahdollisuuden tutkintoon johtaviin opintoihin myös muiden alojen opiskelijoille, toteaa farmasian tiedekunnan dekaani Jouni Hirvonen.
– Lääkkeiden ja lääkehoitojen asiantuntijoita tarvitaan sekä akateemisen tutkimuksen pariin että yhteiskunnan muille aloille. Farmasian tiedekunnasta valmistuvilla henkilöillä on valittavanaan lukuisia uramahdollisuuksia yhtä lailla julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.
Farmasian keskeinen vahvuus on sen monitieteisyydessä, mikä näkyy myös Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan henkilökunnan erilaisissa taustoissa. Henkilöstöstä hieman alle puolet on muita kuin Suomen kansalaisia, ja kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita tiedekunnassa vierailee vuosittain kymmeniä.
– Meillä on tähänkin asti ollut tarjolla englanninkielistä opetusta, mutta uuden maisteriohjelman myötä tarjonta laajentuu entisestään. Se myös jäsentyy paremmin kokonaisuuksiksi. Englanninkieliset kurssit ja kansainväliset kontaktit ovat myös suomen- ja ruotsinkielisissä ohjelmissa opiskelevien saatavilla. Toivommekin samalla lisäävämme myös näiden opiskelijaryhmien kansainvälistymistä, sanoo kansainvälisen maisteriohjelman johtaja Leena Hanski.
Opinto-ohjelmassa yhdistyvät kurssit lääkeaineiden löytämisestä ja farmakologiasta, lääkkeiden kehityksestä, lääkitysturvallisuudesta ja lääkehoidon vaikuttavuudesta. Tutkimustoimintaan osallistuminen opintojen alkumetreiltä lähtien on kiinteä osa koulutusta.
Uuden maisteriohjelman yhtenä tavoitteena on saada farmasia myös kansainvälisellä tasolla vastaamaan tehokkaammin maailmanlaajuiseen kestävyyshaasteeseen.
– Vihreä farmasia ja farmasian kestävä kehitys tulevat olemaan olennainen osa kansainvälistä maisteriohjelmaa. Tätä tukee vahvasti myös farmasian kestävän kehityksen professuuri, jonka perustamista tiedekuntamme parhaillaan pohjustaa. Kansainvälisestä maisteriohjelmasta valmistuneet voivat hyödyntää asiantuntemustaan laajalti tutkimus-, kehitys- ja hallintotehtävissä sekä teollisuudessa että akateemisella ja julkisella sektorilla, Leena Hanski toteaa.
Farmasian kansainvälisen maisteriohjelman haku alkaa 1.12.2021 ja päättyy 5.1.2022. Opinnot alkavat syksyllä 2022.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
kansainvälisen maisteriohjelman johtaja Leena Hanski, Helsingin yliopisto, farmasian tiedekunta, leena.hanski@helsinki.fi, puh. 050 448 0732
dekaani Jouni Hirvonen, Helsingin yliopisto, farmasian tiedekunta, jouni.hirvonen@helsinki.fi, puh. 040 505 1939
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tiedeviestinnän asiantuntija Elina Raukko, elina.raukko@helsinki.fi, puh. 050 318 5302, @LifeSciHelsinki @AgriForHelsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Viikin lehmät kirmasivat laitumelle – lataa riemukkaat videot median käyttöön!3.5.2025 13:26:46 EEST | Tiedote
Suomen urbaaneimmat lehmät ovat kirmanneet iloiten laitumelle Viikin tutkimustilalla ensimmäisen kerran talven jälkeen. Perinteikäs koko perheen tapahtuma keräsi yleisöä laitumen laidalle Helsingin maantieteelliseen keskipisteeseen lauantaina 3.5. arviolta 6 000 henkeä.
Polttavaa tiedettä, viileitä tanssimuuveja – Suomeen voitto kansainvälisessä tiedeviestintäkilpailussa2.5.2025 13:17:05 EEST | Tiedote
Sulo Roukan ja monitaiteellisen tiimin tanssiaskeleet toivat voiton arvostetun Science-lehden Dance Your Ph.D. -kilpailussa.
Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat löysivät yli 150 tieteelle uutta lajia vuonna 202429.4.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Suuri osa maapallon eliölajeista on vielä tuntemattomia. Tutkimustieto lajeista ja niiden välisistä suhteista, levinneisyysalueista ja elintavoista auttaa ymmärtämään paremmin maapallon monimuotoisuutta ja suojelutarpeita.
Kylmään sopeutuneet lajit väistyvät lämpimään sopeutuneiden tieltä24.4.2025 08:12:47 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että ilmaston muuttuessa lämpimään ilmastoon sopeutuneet lajit, kuten tietyt linnut ja perhoset, ovat yleistyneet Suomessa. Samaan aikaan viileään ilmastoon sopeutuneet lajit ovat vähentyneet ja siirtyneet pohjoisemmaksi.
Suomalaisten turvallisuuskäsitykset ovat sopeutuneet maailmanpolitiikan myllerrykseen24.4.2025 07:01:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten suhtautuminen puolustuspolitiikkaan on muuttunut huomattavasti Suomen Nato-jäsenyyttä seuranneen kahden vuoden aikana. Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa suomalaiset mieltävät Nato-jäsenyyden edelleen laajasti (80 %) Suomen turvallisuutta vahvistavaksi tekijäksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme