Vaasan Sähkö Oy

Liikevaihto ja energiankulutus nousuun vuoden ensimmäisellä puoliskolla

Jaa
Tammi–kesäkuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 83,3 miljoonaa euroa (55,9 M€) liikevoiton ollessa 7,9 miljoonaa euroa (10,3 M€). Omavaraisuusaste säilyi hyvällä tasolla (53,2 %).
Kuva: Vaasan Sähkö
Kuva: Vaasan Sähkö

Vuoden 2021 ensimmäinen puolisko sujui energiayhtiön näkökulmasta paremmissa merkeissä kuin edellisvuonna. Energianmyynti lähti kylmän talven siivittämänä nousuun suhteessa vuoden 2020 kahteen ensimmäiseen kvartaaliin, jolloin leuto sää sekä teollisuuden lakon ja koronapandemian vaikutukset näkyivät kulutuksen määrässä. Vaasan Sähkö myi tammi–kesäkuussa noin 6 prosenttia enemmän sähköä ja noin 14 prosenttia enemmän kaukolämpöä kuin vastaavaan aikaan edellisvuonna. Sähkönsiirron määrä verkkoalueella kasvoi yli 6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Vaikka liikevaihto nousi selkeästi, ei se heijastunut Vaasan Sähkön liikevoittoon konsernitasolla. Syynä oli selkeä nousu sähkön hankintakustannuksissa ja päästöoikeuksien hinnassa.

Ilmastonmuutokseen on vastattava

Energiayhtiössä näkyy alan murros, se on läsnä jokapäiväisessä työssä.

- Tämä ala puskee tällä hetkellä määrätietoisesti kohti puhtaampaa tulevaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Stefan Damlin.

Yhtiö työstää tuotantopalettiaan tavoitteena päästä mahdollisimman lähelle nollapäästöjä.

- Pyrimme hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2030 mennessä. Muutos vaatii merkittäviä investointeja, vaikka me jo nyt olemme siinä pitkällä, Damlin jatkaa.

- Vaikka ilmastotyö merkitsee tuotannon näkökulmasta suuria päätöksiä, haluamme tehdä hiilijalanjäljen pienentämisestä asiakkaillemme mahdollisimman helppoa. Tuote- ja palveluvalikoimaa kehitetään jouduttamaan tätä siirtymää.

Puhtaan energian päätöksiä

- On erityisen tärkeää, että päästöttömiä energiaratkaisuja tuetaan sekä julkisin panostuksin että poliittisin päätöksin. Se vie alaa ja yhteiskuntaa harppauksen eteenpäin ilmastotyössä.

Vaasan Sähkö on saanut myönteisiä tukipäätöksiä muun muassa hukkalämmön hyödyntämiseen.

- Puhtaan energian ratkaisuista on tehtävä paitsi houkuttelevia, myös taloudellisesti kannattavia. Tukien lisäksi verotuksen tulee olla mahdollistava tekijä, ei estävä, Damlin muotoilee.

Vaasan Sähkö -konserni

1–6/2021

1–6/2020

Liikevaihto M€

83,3

55,9

Liikevaihdon muutos %

49,1

- 29,0

Liikevoitto M€

7,9

10,3

Liikevoitto %

9,5

18,4

Investoinnit M€

10,0

8,9

Omavaraisuusaste %

53,2

55,2

 

   

Sähkön myynti GWh

947

893

Kaukolämmön myynti GWh

413

362

Sähkönsiirto GWh

528

496

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan Sähkö
Kuva: Vaasan Sähkö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2023 oli noin 200 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye