Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu pääsi finaaliin Datamenestyjät-kilpailussa
Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu on edennyt finaaliin Tilastokeskuksen Datamenestyjät -kilpailussa. Ensimmäistä kertaa järjestettävän kilpailun voittaja valitaan syyskuun lopulla.
– Finaalipaikka tuntuu erityisen hienolta, sillä kilpailussa on mukana todella laadukkaita avointa dataa hyödyntäviä palveluita, tutkija Joakim Zitting Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.
Datamenestyjät-kilpailuun saivat osallistua Tilastokeskuksen tietoja käyttävät ilmaiset ja vapaasti käytettävissä olevat palvelut. Kilpailun ideana on edistää avoimen tiedon hyödyntämistä.
– Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelun tarkoituksena on kohentaa heikoimmassa asemassa olevien tilannetta, kertoo Zitting.
Kilpailun raati valitsee voittajan, joka julkistetaan Tilastoareena 2021 -tilaisuudessa syyskuun lopulla. Kaikkiin kolmeen finalistiin voi tutustua katsomalla esittelyvideot Tilastokeskuksen sivuilta.
Karttapalvelu tukee paikallista päätöksentekoa
Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu kertoo alueiden välisestä eriarvoisuudesta yhdistämällä tilastotietoja useista eri huono-osaisuuden mittareista. Palvelussa on mahdollista vertailla esimerkiksi maakuntien, seutukuntien ja kuntien pitkäaikais- tai nuorisotyöttömien osuutta, väkivaltarikoksien määrää tai pienituloisuusastetta.
Karttapalvelua on hyödynnetty paikallisen päätöksenteon tukena eri puolilla Suomea. Palvelu on kerännyt laajasti kiitosta helposta käytettävyydestä.
– Finaaliin pääsyn myötä meille tarjoutuu hyvät mahdollisuudet kehittää sivustoa entistä paremmaksi ja kattavammaksi, arvioi Zitting.
Huono-osaisuus Suomessa -palvelu on kehitetty Diakonia-ammattikorkeakoulussa.
– Karttapalvelu on tulos monivuotisesta kehittämistyöstä, jossa on ollut mukana useita henkilöitä, kertoo Zitting.
Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelu on kehitetty Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokran Diakin osahankkeessa. Sokra-koordinaatiota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Karttasivustoon valitut huono-osaisuusindikaattorit perustuvat Sotkanet.fi -palvelusta löytyviin tilastotietoihin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Aura VuorenrinneviestintäpäällikköDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 509 2577aura.vuorenrinne@diak.fiJoakim Zittingtutkija, sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke SokraDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 356 9918joakim.zitting@diak.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diak haluaa katkaista eriarvoistumiskehityksen24.1.2025 11:50:00 EET | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) haluaa toimia yhteiskunnan polarisoitumisen vastavoimana. Uuden strategian päämääränä on katkaista eriarvoistumiskehitys Suomessa.
ZekkiSuomi-tilannekuva: Nuorten hyvinvoinnissa nähtävissä pieniä valonpilkahduksia – itsetunnon haasteet jatkuvat20.1.2025 14:00:00 EET | Tiedote
Tuore ZekkiSuomi-raportti nostaa esiin sekä positiivisia että huolestuttavia piirteitä suomalaisten nuorten elämäntilanteesta. Nuoret ovat enimmäkseen tyytyväisiä perheeseensä ja asumisoloihinsa, mutta itsetuntoon ja vaikeuksien voittamiseen kaivataan edelleen tukea. Erityistä huomiota vaatii muunsukupuolisten nuorten hyvinvointi, joka on yhä muuta väestöä heikompi, vaikka se on hitaasti noussut vuodesta 2023.
Diakista valmistuu 423 opiskelijaa syyslukukaudella 202417.12.2024 13:16:55 EET | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulusta on valmistunut tämän syyslukukauden aikana yhteensä 423 opiskelijaa. Koko vuonna Diakista on valmistunut 859 opiskelijaa.
Anna-Maija Ohlsson Diakin strategia- ja vaikuttavuusjohtajaksi16.12.2024 15:00:00 EET | Tiedote
YTM Anna-Maija Ohlsson on valittu Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) strategia- ja vaikuttavuusjohtajan tehtävään. Ohlsson aloittaa tehtävässä 13. tammikuuta 2025.
Moninaisuusosaaminen on tulevaisuuden työelämätaito11.12.2024 12:16:15 EET | Tiedote
Moninaisuusosaamiselle on tulevaisuuden yhteiskunnassa yhä enemmän tarvetta, todetaan Dialogi-median uudessa teemanumerossa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme