Superlaiffi Oy

Suomalainen startup-yritys ryhtyi toimiin yksinäisyyttä vastaan ja kehitti digitaalisen Kaverisovelluksen

Jaa
Suomalaisen startup-yrityksen kehittämä Kaverisovellus julkaistaan 13.9. Aikuisille suunnattu digitaalinen sovellus tarjoaa konkreettista apua yksinäisyyteen. Kaverisovelluksen avulla voi löytää omaan elämäntilanteeseen sopivia ystäviä yhteiseen tekemiseen. Kavereita voi hakea esimerkiksi kävelylle, rokkikeikalle tai leikkiseuraksi lapsille. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää ympäri Suomen.

“Olemme kehittäneet sovellusta jo jonkin aikaa. Tiedämme, että konkreettisille ratkaisuille on jäätävän kova tarve”, kertoo idean keksinyt Arla Joensuu Porvoosta. Joka kolmas suomalainen kokee yksinäisyyttä ja korona-aika on lisännyt ihmisten eristäytyneisyyttä.

Kaverisovelluksen missiona on tehdä yksinäisyydestä arkista ja näkyvää, sekä luoda uusi positiivinen toimintakulttuuri asian ympärille. Sovellukseen on tulossa kokonaisvaltaisia apukeinoja yksinäisyyden tunteen poistamiseksi ja mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mukaan on saatu lukuisia yksinäisyystyön parissa toimivia järjestöjä ja toimijoita sekä sosiaalisen median vaikuttajia. Sovelluksen ystävyyslähettiläinä toimivat Jenni Rotonen, näyttelijä Anna-Maija Tuokko, lääkäri, kirjailija Emilia Vuorisalmi, Poikien äidit -yhteisö sekä artisti Eroma. Ystävyyslähettiläät toimivat sovelluksen kasvoina sekä levittävät tietoa uudenlaisesta toimintatavasta omille seuraajilleen.

Kaverisovelluksen vastaanotto on ollut erinomainen jo ennen sen virallista julkaisupäivää. Yli tuhat suomalaista aikuista on ottanut sovelluksen käyttöön ja uusia ystävyyssuhteita on muodostunut. Loppuvuosi 2021 on Kaverisovelluksen pilottiaikaa, jolloin erilaisia toimintoja ja kumppanuusmalleja testataan aktiivisesti, ja sovellusta kehitetään ketterästi käyttäjien toiveiden perusteella. Kaverisovelluksen virallinen julkaisupäivä on 13.9.2021. Sovellus on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Arla Joensuu / Kaverisovellus
www.kaverisovellus.fi
Puhelin: 0456 56 70 65
email: arla@kaverisovellus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye