Kulttuurikeskus Stoassa avautui villiruokakokki Jyrki Tsutsusen uusi ravintola

Villiruokaan erikoistuneen ravintoloitsija Jyrki Tsutsusen Skutta-ravintola on taidebistro, jonka lautasilla luonto ottaa vallan. Ravintolan annoksissa näkyvät vahvasti kotimaisten metsien antimet. Lounaslistalta löytyy muun muassa metsäsienirisottoa, pihlajanmarjakastiketta ja nokkos-perunapyreetä. Lisäksi ravintola panostaa fermentointiin eli luonnon raaka-aineiden hapattamiseen.
– Isovanhempiemme sukupolvi on hyödyntänyt paljon paremmin metsän antimia, mutta viime vuosikymmeninä olemme tippuneet kelkasta. Haluan nostaa tätä perinnettä esiin! Metsästä saatujen raaka-aineiden lisäksi meillä fermentoidaan paljon kaikenlaista, kuten kombucha-juomaa, focaccia-leipää ja auringonkukansiemenlevitettä, Tsutsunen kertoo.
Vastuullisuus ja ekologisuus näkyvät Skuttassa myös siinä, että annosten raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja, ja lounaalta jäänyttä ruokaa voi ostaa iltapäivisin hävikkilounaana.
Kulttuurikokiksikin kutsuttu Tsutsunen on tunnettu metsäinnostuksensa lisäksi ruoan ja kulttuuritapahtumien yhdistämisestä, mikä on keskeinen osa myös Skuttaa. Samasta syystä juuri kulttuurikeskus Stoa on erinomainen asemapaikka uudelle ravintolalle. Tsutsunen uskoo niin ikään Itä-Helsingin vetovoimaan ja Stoan sijaintiin Itäkeskuksessa.
– Skutta sopii täydellisesti kulttuurikeskus Stoan kylkeen. Tavoitteemme on järjestää ravintolassa tapahtumia, joissa luonto, kulttuuri ja taide ovat läsnä, kuten keikkoja ja burleskiesityksiä. Tulemme varmasti tekemään tiiviisti yhteistyötä kulttuurikeskuksen kanssa. Sijaintia puoltaa sekin, että mielestäni Kallio alkaa olla jo nähty, ja positiivinen pöhinä Itä-Helsingissä vain lisääntyy, Tsutsunen tuumii.
Myös Stoan johtaja Ulla Bergström iloitsee Skutta-ravintolan myötä avautuvista uusista yhteistyömahdollisuuksista.
– Stoa on nousevan, rohkean ja yllättävän taiteen talo, joka inspiroituu ympäröivästä naapurustosta, maailman ilmiöistä ja luonnosta. Skuttan toimintaidea sopii Stoan tunnelmaan erinomaisesti. Taide ja kulttuuri yhdistävät erilaisia ihmisiä, niin myös ruoka. Skuttan ja Stoan yhteistyöllä voidaan leipoa uudenlaisia, villejä ja virkistäviä kokemuksia kaikille helsinkiläisille, suunnittelee Bergström.
Skuttan ravintoloitsija Jyrki Tsutsunen on työskennellyt aiemmin muun muassa Pietarin pääkonsulin henkilökohtaisena kokkina. Hänet muistetaan myös Sub-kanavilla pyörineistä Makujen maailma ja Pala juustoa, tilkka viiniä -ohjelmista. Tsutsusen rinnalla Skuttan ruoista vastaa keittiömestari Antti Rämö, ja sommelierina työskentelee Jenna Kemppainen.
Lisätietoa:
Ravintola Skutta, skuttaan.fi,
Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Avoinna ma–pe 10–18, la 10–16
Lounas ma–pe 11–15
Puh. 040 481 9666
info@skuttaan.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ravintoloitsija
Jyrki Tsutsunen
0408616227, jyrki.tsutsunen@gmail.com
Ravintola Skutta
Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
0405460536, johanna.yrjola@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.
Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Päätöstiedote: kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 17.6.202517.6.2025 20:21:17 EEST | Tiedote
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan 17.6.2025 kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Lautakunta hyväksyi muun muassa uuden Lasten liikennekaupungin ja Hermanninrannan/Kalasataman nuorisotilan tarveselvitykset sekä keppihevosharrastusta koskevan lausunnon. Lisäksi lautakunta hyväksyi esityksen Helsingin kaupunginorkesterin uudesta intendetistä, FM Jari Eskolasta.
Helsingin kaupunki tarjoaa Pride-viikolla runsaasti sateenkaarevaa ohjelmaa17.6.2025 14:19:55 EEST | Tiedote
Helsingin kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, kaupunginmuseossa ja nuorisopalveluissa juhlistetaan yhdenvertaisuutta järjestämällä Pride-viikolla 23.–29.6. monimuotoista ohjelmaa, kuten työpajoja, musiikkiesityksiä ja satutunteja. Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin toiminnassa ympärivuotisesti.
Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 17.6.202512.6.2025 14:36:02 EEST | Tiedote
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 17.6.2025 esityslista on julkaistu. Kyseessä on valtuustokauden uuden lautakunnan kokoonpanon ensimmäinen kokous.
Uusi ilmaisfestivaali Koffarin Kinofest tuo elokuvia ja rytmimusiikkia Sinebrychoffin puistoon elokuussa12.6.2025 12:41:14 EEST | Tiedote
Sinebrychoffin puistossa järjestetään uusi ilmainen kaupunkifestivaali Koffarin Kinofest elokuun puolivälissä. Festivaalilla kuullaan rytmimusiikkia Suomen parhailta jazz-, blues- ja soul-artisteilta ja jokaisen illan päättää elokuva. Elokuvaohjelmistossa nähdään mm. tuore musiikkidokumentti Becoming Led Zeppelin. Tapahtuma on Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-hanke.
Vuorovaikutteinen mediataidenäyttely Oceanaia: Bloom of Synthesis avautuu Oodissa9.6.2025 11:47:21 EEST | Tiedote
Kesäkuussa Helsingin keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa avautuu vuorovaikutteinen taideteos Oceanaia: Bloom of Synthesis, joka yhdistää kuvataiteen, pelisuunnittelun ja tieteen. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina 18.6.–17.8.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme