Tampere-talo Oy

Lumikuningatar: Kansainväliset tähdet Silja Dos Reis ja Felipe Montoya Kertun ja Kain rooleihin

Jaa
H.C. Andersenin Lumikuningatar-tarinaan perustuvan jääshow’n rooleihin haki 300 kotimaista ja kansainvälistä esiintyjää. Tästä joukosta Kertun ja Kain rooleihin valittiin Kanadassa asuva suomalaistaustainen Silja Dos Reis sekä espanjalainen Felipe Montoya. Jääshow’n ensi-ilta nähdään tammikuussa UROS LIVE -areenalla Tampereella. Kansainvälinen suurtuotanto on ainutlaatuinen suomalaisen kulttuurin voimannäyte koronapandemiasta toipuvassa maailmassa. Tuotanto tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Icehearts ry:n kanssa ja mahdollistaa lasten vierailuja jääharjoituksiin. Kysynnän vuoksi jääshow’hun tulee myyntiin kaksi lisänäytöstä.
Lumikunigatar-jääshow tammikuussa UROS LIVE -areenalla. Kuva: Saara Salmi ja Irina Kauppinen.
Lumikunigatar-jääshow tammikuussa UROS LIVE -areenalla. Kuva: Saara Salmi ja Irina Kauppinen.

Lumikuningattaren tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy sekä Kantelinen Company Oy, ovat koonneet jäätuotantoon nimekkäiden luistelutähtien, kuten Kiira Korven ja Niklas Hagmanin, lisäksi kansainvälistä arvostusta keränneet ohjauksen, koreografian, visuaalisen suunnittelun, käsikirjoituksen ja pukusuunnittelun ammattilaiset. Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen.

– Lumikuningatar tarjoaa elämyksiä monesta näkökulmasta. Se on esittävän taiteen, viihteen ja jääurheilun suurponnistus, jossa on mukana taitoluistelijoita, tanssijoita ja jääkiekkoilijoita. Lumikuningatar kokoaa koronapandemian jälkeen yleisöt jälleen yhteen, kertoo Lumikuningatar-tuotannosta vastaava Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Lumikuningattaren tarina sopii hyvin tähän aikaan. Tarina kertoo ystävyydestä, toisten auttamisesta ja yhteistyöstä. Lisäksi tarinassa jokaisella hahmolla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Näistä erilaisista taustoista huolimatta kaikki pystyvät toimimaan yhteistyössä yhteisten päämäärien eteen, jääshow’n ohjaaja ja koreografi Reija Wäre kertoo.

Kansainväliset tähdet Kertun ja Kain rooleihin

Kertun roolin luistelee Kanadassa asuva Silja Dos Reis, jolla on suomalaiset sukujuuret. Lahjakas taitoluistelija on tunnettu näyttävästä showluistelusta, jossa toteutetaan muun muassa huimia nostoja. Hän on esiintynyt esimerkiksi Cirque du Soleilin Crystal-jääshow’n päätähtenä.

– Olen unelmoinut siitä, että saisin esiintyä Suomessa, jossa minulla on perhettä ja ystäviä. Vihdoin Suomessa toteutetaan näin upea kansainvälisen tason jääshow! Kuvailisin Lumikuningatar-jääshow’ta tunteita herättäväksi elokuvaksi, jonka maagisuuteen voi eläytyä ja josta löytää katsellessaan koko ajan uusia elementtejä. Jokainen voi myös löytää itsensä tarinasta, vaikkapa Kertun ja Kain ystävyydestä, Silja Dos Reis kertoo ajatuksistaan.

Kain roolin luisteleva espanjalainen Felipe Montoya on voittanut kahdeksan mitalia Espanjan kansallisista taitoluistelukilpailuista, ja hän on osallistunut myös arvokisoihin, kuten Korean Olympialaisiin vuonna 2018. 13-vuotiaana luistelun aloittaneella Felipellä on lisäksi vahva tanssi- ja balettitausta. Kilpailu-uransa jälkeen hän on ollut mukana lukuisissa jäätuotannoissa esimerkiksi Englannissa ja Espanjassa, mutta tulkitsee nyt ensimmäistä kertaa tarinallisen roolihahmon.

– Aiemmissa jääesityksissä olen tulkinnut musiikkia, mutta koskaan en ole ollut mukana show’ssa jossa minulla on näyteltävä rooli osana tarinaa. Tämä johtuu siitä, että tällaisia kokoillan tarinallisia ja draamallisia rooleja ei ole kansainvälisesti tarjolla, Felipe Montoya kertoo.

Lisäksi Lumikuningattaressa luistelevat muun muassa ranskalainen freestyle-luistelija Julien Dulière, venäläiset Dmitry Semykin sekä taitoluisteluparin muodostavat Daria Perminova ja Evgenii Belianin. Kotimaisina tähtinä Lumikuningattaressa esiintyvät esimerkiksi tanssijat Mia-Mari Sinkkonen ja Lasse Lipponen sekä jääkiekkoilevat lapset Jaakko Heinonen ja Elsa Sitari sekä viikonloppuna alle 12-vuotiaiden lasten ikäkausimestaruuden Performing arts soolo -sarjassa (FDO) voittanut tanssija ja taitoluistelija Melina Ylitalo. Suomen menestynein muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity loistaa Lumikuningattaren joukkoina päävalmentajansa Anu Oksasen luotsaamana.

Kaveria ei jätetä: Icehearts-yhteistyö

Lumikuningattaressa keskeinen roolihahmo Kai kohtaa vastoinkäymisiä ja tarvitsee apua selviytyäkseen. Vastoinkäymisten hetkellä on tärkeää, että lähellä on ystävä, joka ei hylkää ja haluaa auttaa. Lumikuningatar-tuotanto on mukana tukemassa haastavalla polulla olevia, ja mahdollistaa lasten ja jääshow’n tähtien kohtaamisia yhteistyössä Icehearts-järjestön kanssa.

– Iceheartsin tehtävä on tarjota pysyvä ja turvallinen aikuinen lapsen elämään, sekä joukkueen avulla luoda kasvuyhteisö lapselle. Haavoittuvien lasten elämässä on pysyviä ihmissuhteita vähän. Siksi on tärkeää, että jostain aikuisesta tulee merkityksellinen tukija, joka auttaa sanoittamaan lapsen unelmia ja kulkee lapsen rinnalla 12 vuoden ajan. Yhteistyö Lumikuningatar-tuotannon kanssa on meille todella arvokas ja kumppanuuteen löytyi helposti yhteinen samaistuttava tarina, Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki kertoo. 

Kiira Korpi valmistautuu Lumikuningattaren rooliin

Lumikuningattaren roolin luisteleva taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi käy valmistautuessaan läpi kasvutarinaa, jossa hän murtautuu ulos hänelle tyypillisestä kiltin tytön roolista.

– Lumikuningattaressa minua kiehtoo hänen suoruutensa sekä tietynlainen teatraalinen angstisuus, jonka taustalla on yksinäisyyttä ja epätoivoa. Yleisö on tottunut näkemään taitoluistelijan hymyilevänä ja kauniisti jäällä liikkuvana, joten on varmasti jännittävä kokemus nähdä minut kovana, äkkipikaisena ja ilkeänäkin Lumikuningattarena, Kiira Korpi kuvailee.

Kaksi lisänäytöstä

Lumikuningatar saa ensi-iltansa UROS LIVE -areenalla Tampereella 1.1.2022 klo 19. Jääareena muodostaa 360-asteisen katsomon, jossa esityksestä voi nauttia hyvin joka suunnasta.

Kysynnän vuoksi jääshow’hun tulee myyntiin kaksi lisäesitystä. Lauantain lisäksi esityksiä on sunnuntaina 2.1. klo 14 ja klo 19 (lisäesitys) sekä maanantaina 3.1. klo 14 (lisäesitys) ja klo 19. Lisäesitysten liput tulevat myyntiin torstaina 23.9. klo 9.

Lisätiedot: https://lumikuningatar.fi

Linkki kuvapankkiin

Esiintyjät

Kiira Korpi – Lumikuningatar
Silja Dos Reis – Kerttu
Felipe Montoya – Kai
Dmitry Semykin – Korppi
Julien Dulière – Lemmy
Mia-Mari Sinkkonen – Rosvopäällikkö
Daria Perminova ja Evgenii Belianin – Poro
Susanna Rahkamo ja Petri Kokko – Lapin kaksoset
Laura Lepistö – Kevät
Mila Kajas – Lumikuningattaren joukkojen johtaja
Marigold IceUnity – Lumikuningattaren joukot

Pipolätkäpelaajat, kyläläiset
 
Pekka Saravo
Niklas Hagman
Jenni Hiirikoski
Marko Anttila
Max Lorentz
Toivo Rannikko
Jaakko Heinonen
Elsa Sitari

Taiteellinen työryhmä

Musiikki – Tuomas Kantelinen
Ohjaus ja koreografia – Reija Wäre
Visualisointi – Mikki Kunttu
Käsikirjoitus – Melissa A. Thompson
Pukusuunnittelu – Erika Turunen
Ryhmäkoreografia – Anu Oksanen

Teokseen kiinnitetyt tanssijat julkaistaan kokonaisuudessaan lokakuun 2021 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lumikunigatar-jääshow tammikuussa UROS LIVE -areenalla. Kuva: Saara Salmi ja Irina Kauppinen.
Lumikunigatar-jääshow tammikuussa UROS LIVE -areenalla. Kuva: Saara Salmi ja Irina Kauppinen.
Lataa
Mikki Kuntun visualisointi, Lumikuningatar-jääshow.
Mikki Kuntun visualisointi, Lumikuningatar-jääshow.
Lataa
Silja Dos Reis luistelee Kertun roolin, kuva: Melissa A. Thompson.
Silja Dos Reis luistelee Kertun roolin, kuva: Melissa A. Thompson.
Lataa
Felipe Montoya luistelee Kain roolin Lumikuningattaressa.
Felipe Montoya luistelee Kain roolin Lumikuningattaressa.
Lataa
Kiira Korpi valmistautuu rooliinsa Lumikuningattarena.
Kiira Korpi valmistautuu rooliinsa Lumikuningattarena.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa.

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Fantasy artist John Howe meets fans and media in Tampere – An art-themed discussion panel for Tolkien enthusiasts also available19.6.2024 08:51:05 EEST | Tiedote

Canadian fantasy artist John Howe arrives at Tampere Hall to open his first solo art exhibition in Finland. Known for illustrating Tolkien's classic works and serving as a concept artist for the films based on these books, Howe will meet his fans during the exhibition's opening weekend on July 6th and 7th. Additionally, Howe will participate in a discussion panel about art inspired by Tolkien on Tuesday, July 9th. Media will have the opportunity to interview Howe on Friday, July 5th at Tampere Hall.

Fantasiataiteilija John Howe tapaa faneja ja mediaa Tampereella – Tolkienin ystäville tarjolla myös taideteemainen keskustelutilaisuus19.6.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Kanadalainen fantasiataiteilija John Howe saapuu Tampere-taloon avaamaan ensimmäisen taidenäyttelynsä Suomessa. Tolkienin klassikkoteosten kuvittajana ja kirjoihin perustuvien elokuvien konseptitaiteilijana tunnettu Howe tapaa fanejaan ensimmäisenä näyttelyviikonloppuna 6.–7. heinäkuuta. Lisäksi Howe osallistuu Tolkienin inspiroimaa taidetta käsittelevään keskustelutilaisuuteen tiistaina 9. heinäkuuta. Median edustajien on mahdollista haastatella Howea perjantaina 5. heinäkuuta Tampere-talossa.

Silja Aalto ja Laura Malmivaara herännäisjohtajan vaimoina Viimeiset kiusaukset -juhlaoopperassa17.6.2024 10:15:00 EEST | Tiedote

Tampereen Oopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien historiallinen yhteistuotanto Viimeiset kiusaukset esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa teoksen 50-vuotisjuhlavuonna 2025. Joonas Kokkosen klassikko-oopperaa tähdittävät Mika Kares, Silja Aalto, Laura Malmivaara, Johan Krogius, Petri Lindroos, Tuomas Miettola ja Elli Vallinoja. Teoksen ohjaa Mikko Kouki, ja musiikinjohdosta vastaa Ville Matvejeff.

Tampere-talo-konserniin kuuluvalle Talo Events Oy:lle Ekokompassi-merkki14.6.2024 14:21:51 EEST | Tiedote

Tampere-talo-konserniin kuuluvalle Talo Events Oy:lle on myönnetty 14.6.2024 Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-sertifikaatti. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen, kokonaan oma, ympäristömerkki. Tunnustus myönnetään, kun yritys noudattaa ympäristölainsäädäntöä, nimeää ympäristövastaavan, kartoittaa ympäristövaikutuksensa, sitoutuu ympäristölupaukseen, ohjeistaa henkilöstöä, laatii ja päivittää ympäristöohjelman, huolehtii jätehuollosta ja kemikaalien turvallisesta käsittelystä sekä raportoi vuosittain ympäristötoimenpiteidensä edistymisestä, ja nämä toimenpiteet on auditoitu virallisen Ekokompassi-auditoijan toimesta. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti vahvistaa Talo Events Oy:n asemaa vastuullisena toimijana tapahtuma-alalla ja osoittaa yrityksen sitoutumisen kestävän kehityksen periaatteisiin.

Tampereen Kirjafestareita juhlitaan jälleen marras-joulukuun taitteessa, mukana muun muassa Satu Rämö, Pajtim Statovci, Pirkka-Pekka Petelius ja Pauli Hanhiniemi14.6.2024 12:31:46 EEST | Tiedote

Pirkanmaan suurin kulttuuritapahtuma Tampereen Kirjafestarit järjestetään jälleen Tampere-talossa 30.11.–1.12.2024. Luvassa on viikonlopun täydeltä, yli 200 ohjelmanumeron voimin kirjallisuutta ja kulttuuria, ajankohtaisia teemoja ja paneeleja, kirjailija- ja artistihaastatteluja, lasten oma toiminnallinen kirjafestarialue sekä tietenkin Tulenkantaja-palkinnon jakotilaisuus. Mukaan on kirjallisen ohjelman lisäksi jälleen tulossa noin 100 näytteilleasettajaa kustantamoista erilaisiin järjestöihin ja muihin toimijoihin. Tampere-talon kahdeksassa eri salissa järjestettävien Kirjafestareiden liput ovat jo myynnissä tapahtuman verkkosivuilla (https://kirjafestarit.fi).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye