Pirkanmaan ELY-keskus

Valmistuneesta ohituskaistaparista ensiapua ysitielle

Jaa
Valtatie 9:n keskikaiteelliset ohituskaistat Yliskylän ja Orituvan välillä valmistuivat, kun viimeistelytyöt ja työmaatarkistukset saatiin syyskuun viimeisellä viikolla päätökseen ja kaistat avattiin liikenteen käyttöön.

Vuoden kestäneet tienparannustyöt Tampereen ja Oriveden välillä valtatie 9:llä valmistuivat. Yliskyläntien ja Orituvan väliselle valtatieosuudelle valmistui noin kolmen ja puolen kilometrin pituinen keskikaiteellinen ohituskaistapari. Ohituskaistaparin rakentamisen ohella on rakennettu uusia kääntymiskaistoja ja rinnakkaisteitä sekä väistötila Teerimaantien liittymään. Samalla parannettiin tievalaistusta ja riista-aidat uusittiin. Riista- ja pieneläinten kulkumahdollisuutta parantamaan rakennettiin uusi Vähä-Teerijärven alikulkukäytävä, jota tarvittaessa voivat käyttää myös jalankulkijat ja pyöräilijät.

Parannustöiden toteuttaminen vilkkaan liikenteen seassa oli haastavaa, mutta liikenne työmaalla sujui ilman suurempia ongelmia. Tienkäyttäjät ansaitsevat kiitokset kärsivällisyydestä, jota matkan varrella koettelivat kohteen kiertotie- ja kaistajärjestelyt sekä alhaisemmat nopeusrajoitukset. Rakennustyöt alkoivat viime vuoden syyskuussa, kestivät jokseenkin vuoden ja valmistuivat pari kuukautta etuajassa. Myös budjetti alitettiin. Ohituskaistaparin ja siihen liittyvien järjestelyjen kustannukset olivat noin 9 miljoonaa euroa.

Seuraavaksi Orivedellä parannetaan Oriveden keskustan eritasoliittymän kohdalla olevan ohituskaistan järjestelyjä. Liikenteen turvallisuutta parannetaan rakentamalla nykyiselle ohituskaistalle keskikaide ja parantamalla kaistajärjestelyjä. Työt keskustan kohdalla alkavat näillä näkymin vuonna 2022.

Alasjärvi-Käpykangas odottaa yhä pääsyä parannettavien osuuksien kärkikastiin

Pirkanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Juha Sammallahti kiittelee Yliskylä-Oritupa-välille nyt valmistunutta kokonaisuutta, mutta kantaa huolta myös valtatie 9:n jatkokehittämisestä yhteysvälinä:

– Täytyy olla tyytyväinen, kun pitkään toivotun ja vilkkaasti liikennöidyn yhteysvälin liikenteellisiin ongelmiin saatiin hieman helpotusta.

– Nyt tehty parannus on kuitenkin vain ensiapua valtatieyhteyden kipupisteisiin. Kiireellisimmin parantamista odottaa onnettomuusaltis ja yhä päivittäin jonoutuva tieosuus Alasjärven ja Käpykankaan välillä. Tietöiden käynnistämisjärjestyksen saneli käytettävissä oleva rahoitus. Nyt valmistuneet toimenpiteet saatiin käyntiin alueellisella perusväylänpidon rahoituksella, kun taas Tampereen pään parantaminen edellyttää kalleutensa vuoksi eduskunnan erikseen päättämää kehittämisrahoitusta.

Valtatie 9:lle valmistuneesta rakennusurakasta vastasi Kreate Oy ja rakennuttajakonsulttina toimi Ramboll Finland Oy. Parannusinvestoinnin tilaaja oli Pirkanmaan ELY-keskus, jossa projektipäällikkönä toimi Heikki Koski.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja Juha Sammallahti, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 210
Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 251


Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye