Miljoonapanostus HELSEED-ohjelmaan – yrittäjyyskurssi osaksi yliopiston opintotarjontaa

Helsingin yliopisto vahvistaa opiskelijoiden HELSEED-yrittäjyysohjelmaa siirtämällä sijoitusvaroistaan 1,5 miljoonaa euroa ohjelmaa tukevaan lahjoitusrahastoon. Rahastosta tehdään alkuvaiheen sijoituksia ohjelman kautta löytyneisiin mielenkiintoisiin startup-yrityksiin.
Samalla HELSEED-ohjelmaan perustuvasta yrittäjyyskurssista tulee osa Avoimen yliopiston tarjontaa. HELSEED-kurssin tavoitteena on edistää opiskelijoiden kiinnostusta ja tietoa yrittämisestä. Kurssiin kuuluu liiketoimintasuunnitelman laatiminen, sekä osalle osallistujille myös sen suullinen esittäminen ja sijoitusneuvottelut. Kurssin akateemisena opettajana toimii yliopiston sijoitusjohtaja, dosentti Anders Ekholm.
– Uskomme, että yhä useampi opiskelijoistamme toimii jatkossa yrittäjänä ainakin jossain uransa vaiheessa. Haluammekin siksi tarjota kaikille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua yrittäjyyteen ohjatusti, Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom sanoo.
Uusi pääoma turvaa ohjelman toteutuksen ja kehittämisen
Helsingin yliopiston rahastot sai keväällä 2021 Tradeka-säätiöltä HELSEED-lahjoitusrahaston alkupääoman 50 000 euroa. Tämä alkupääoma on sijoitettu vuoden 2020 HELSEED-ohjelman kautta löytyneisiin lupaaviin startup-yrityksiin.
Nyt Helsingin yliopisto siirtää lahjoitusrahastoon 1,5 miljoonaa euroa sijoitusvarojaan tukemaan ohjelman toteutusta. Uusi pääoma turvaa ohjelman toteutuksen ja mahdollistaa toiminnan merkittävän kehittämisen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anders Ekholm, Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja
anders.g.ekholm@helsinki.fi
+358 50 526 4253
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Missä ovat pääkaupunkiseudun monimuotoisimmat ja saavutettavimmat viheralueet?9.5.2025 06:50:00 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat, että viheralueet, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, eivät aina ole samoja kuin ne, jotka ovat tärkeitä saavutettavuuden kannalta. Uudet menetelmät auttavat tunnistamaan viheralueiden merkittävyyden eri näkökulmista.
Preeria laajeni ja kutistui – uusi tutkimus paljastaa muinaisen ilmastonmuutoksen syyt8.5.2025 07:57:06 EEST | Tiedote
Pohjois-Amerikan pitkä kuivuuskausi heti jääkauden jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään. Uusi tutkimus osoittaa, että ankaran ilmaston aiheutti maapallon kiertoradan muutos.
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
KUTSU 7.-9.5.2025: Kansainväliseen vammaistutkimuksen konferenssiin 700 osallistujaa6.5.2025 10:37:32 EEST | Kutsu
Nordic Network on Disability Research (NNDR), Helsingin yliopisto, Suomen vammaistutkimuksen seura sekä Kehitysvammaliitto järjestävät kansainvälisen vammaistutkimuksen konferenssin 7.–9. toukokuuta Helsingin yliopistossa (Fabianinkatu 33 ja yliopistonkatu 3).
Ovatko maataloudessa käytettävät kasvinsuojeluaineet uhka myös ympäröivälle luonnolle?5.5.2025 12:29:02 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että kasvinsuojeluaineilla voi olla negatiivisia vaikutuksia maatalousympäristöissä eläviin lajeihin, jotka eivät ole aineiden varsinaisia kohteita. Vaikutukset kuitenkin vaihtelivat suuresti riippuen testatusta kasvinsuojeluaineesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme