Suomen 4H-liitto

Nuoret oppivat 4H:n ja Nordean työelämään tutustumisjaksolla rahataitoja ja yrittäjyyttä 

Jaa
Nordea ja 4H-järjestö järjestävät etänä toteutettavan TET-harjoittelun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille ympäri Suomea. Nordea ja 4H haluavat TET-harjoittelun avulla tukea nuorten yrittäjyyttä ja sitä, kuinka nuoret voivat tunnistaa omat taitonsa.
4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.
4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.

4H-järjestö ja Nordea järjestävät lokakuussa etänä toteutettavan TET-harjoittelun, jonka teemana on rahataidot ja yrittäjyys. 4H:n ja Nordean yhteisenä tavoitteena on edistää harjoittelun kautta nuorten talousosaamista ja yrittäjyystaitoja. 

Harjoitteluviikkoja järjestetään yhteensä kaksi kahdelle eri oppilasryhmälle. 15-vuotias Rasmus Tuusulasta osallistui TET-harjoittelun ensimmäiselle viikolle. Hän kertoo oppineensa harjoittelussa finanssialaan liittyvistä asioista sekä oman yrityksen perustamisesta. 

”Olen kiinnostunut sekä yrittäjyydestä että raha-asioista, joten niistä on ollut mielenkiintoista oppia lisää. TET on opettanut myös ryhmätyötaitoja sekä sitä, millaista työelämä on käytännössä yrittäjänä tai pankissa”, hän sanoo. 

TET-harjoittelu toteutetaan Teams-sovelluksen välityksellä, joten nuorilla ympäri Suomea on mahdollisuus osallistua jaksolle ja oppia työelämätaitoja. Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen 4H-yrityskoordinaattori Joni Nissilä kertoo, että TET-harjoittelu on ensimmäisellä viikolla sujunut oikein mukavasti. 

”Osallistujat ovat olleet aktiivisia ja kehitelleet yhdessä kekseliäitä yritysideoita. Moni on oivaltanut harjoittelun aikana, että yrittäjyyttä todella voi kokeilla jo näin nuorena myös itse. Viikon aikana opiskellaan käytännönläheisesti muun muassa markkinointia, kannattavuutta ja kirjanpitoa. Samalla harjoittelu antaa valmiudet oman 4H-yrityksen perustamiseen.” 

TET-harjoittelu koostuu työpajoista ja nuorille annettavista tehtävistä, joiden parissa he työskentelevät tiimeissä läpi koko viikon. Työharjoittelujaksolla opitaan rahataitoja ja kuullaan erilaisia uratarinoita. Lisäksi kartoitetaan omaa osaamista ja vahvuuksia sekä pohditaan yritysideoita 

4H:lla ja Nordealla on yhteinen tavoite tukea nuorten talousosaamista. 4H yhtenä Suomen suurimmista nuorisojärjestöistä tuntee nuorten näkökulman ja Nordean vahvuutena on tuoda harjoitteluun käytännön työelämä- ja talousosaamista.  

Työelämään tutustumispäivissä toivotamme nuoret tervetulleeksi tutustumaan finanssialaan ja miten vahvoilla rahataidoilla voi vaikuttaa maapallon kestävän kehityksen edistämiseen. Nuoret ovat olleet todella aktiivisia, ja onkin upeaa, miten jo toteutuneen ryhmän osallistuminen on ollut vuorovaikutteista läpi koko TET-viikon, toteaa Pirjo Kuusela, Nordean yhteiskuntavastuujohtaja.  

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita saapumaan linjoille ja seuraamaan TET-harjoittelua viikolla 43. Otathan yhteyttä mikäli haluat kuulla lisää TET-harjoittelusta tai tulla seuraamaan etänä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirjo Kuusela, 
yhteiskuntavastuujohtaja, Nordea 
p. + 358 40 8262 032 


Aino Heininen
viestinnän asiantuntija, Suomen 4H-liitto
p. +358 44 783 0323

Kuvat

4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.
4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö. 

Annamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa tekemällä oppien. Luomme harrastuksen kautta turvallisen ja vastuullisen polun aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta.

4H-järjestö muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolella Suomea sijaitsevista yli 180 paikallisesta 4H-yhdistyksestä. Toiminnassamme on mukana 46 000 jäsentä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Tutkimustulos: Tekemällä oppii parhaiten – vapaa-ajan yrittäjyys vahvistaa merkittävästi nuorten yrittäjyysvalmiuksia28.6.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

LUT-yliopisto tutki 4H-yrittäjyyttä laajan aineiston pohjalta. Ainutlaatuinen tutkimus vahvistaa käsitystä harrastusten merkityksestä nuorten yrittäjyyspotentiaalin kehittymisessä. Tutkimuksen mukaan 4H-järjestön nuoria vapaa-ajan yrittäjyyteen ohjaava prosessi tukee heitä oikea-aikaisesti ja oikealla tavalla. 4H-yrittäjät myös kasvattavat kuntien elinvoimaa tuottamalla paikallisia palveluita.

Ruokakoulu-päiväleirit tarjoavat lapsille elämyksiä ruoanvalmistuksen ja liikunnan parissa29.5.2024 09:02:37 EEST | Tiedote

Kesäkuussa käynnistyvät 4H:n Ruokakoulu-päiväleirit. Ruokakoulussa lapset pääsevät kokkailun lisäksi tutustumaan ruuan alkuperään maatilavierailulla sekä valmistamaan päivällisen läheisilleen. Leirejä järjestetään ympäri Suomen yhteensä yli 60. Niiden järjestämisestä vastaavat paikalliset suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset. Toimittajat ovat tervetulleita vierailemaan Ruokakouluissa.

Vuoden 4H-yrittäjä Mandi Koskela, 14, loi tankotanssiharrastuksestaan menestyvää liiketoimintaa26.3.2024 07:58:00 EET | Tiedote

Valtakunnallisessa Vuoden 4H-yritys -kilpailussa palkitaan vuosittain menestyviä nuoria 4H-yrittäjiä. Tankotanssiharrastuksestaan monipuolista liiketoimintaa tehnyt ranualainen Mandi Koskela nousi tuomariston suosikiksi nuorempien sarjassa 4H-yrityksellään MandiKo. Vanhempien sarjan voittajaksi nousi ylöjärveläinen 4H-yritys Nuppula. 19-vuotias Elsa Tabell otti riskin laajentaessaan yritystoimintaansa perustamalla Nuppula pop-upin vanhaan rintamamiestaloon. Kilpailussa jaettiin lisäksi toinen ja kolmas sija molemmissa sarjoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye