Saldo Bank UAB

Fintech-yhtiö Saldo Financelle EKP:n erityispankkitoimilupa

Jaa
Saldo Finance UAB, suomalaisen Saldo Finance Oyj:n tytäryhtiö, on saanut EKP:n erityispankkitoimiluvan Liettuassa. Saldo Finance Oy laajentaa toimintaansa huomattavasti.

Vuonna 2006 perustettu Saldo on kansainvälinen vastuullinen luotonantaja, joka tarjoaa rahoituspalveluita Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa. Saldo on yksi Suomen suurimmista fintech-yhtiöstä. Saldo on toimintansa aikana palvellut yli 500 000 asiakasta, ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa.

Saldon kilpailuvalttina on täysin automatisoitu lainanhakuprosessi sekä oma automatisoitu scoring-järjestelmä, joiden avulla yritys voi nopeasti ja turvallisesti luoda asiakkaalle yksilöllisen lainatarjouksen vastuullisesti ja eri maiden markkinoiden erityispiirteet huomioiden. Saldo oli yksi ensimmäisistä yhtiöistä Suomessa, joka otti käyttöön EU:n PSD2:n mukaiset toimenpiteet tilitietojen tarkasteluun. Samalla Saldosta tuli myös yksi ensimmäisistä Open banking -tietoja hyödyntävistä luotonmyöntäjistä.

Saldon asiakkaina on paitsi yksityishenkilöitä myös pk-yrityksiä. Yhtiö on panostanut vuodesta 2019 alkaen pk-yritysten rahoitukseen ja sen tarjoamiin kansainvälisiin mahdollisuuksiin. Saldo aloitti toiminnan Ruotsissa toukokuussa 2020 ja Liettuassa maaliskuussa 2021. Liettuassa Saldo aloitti toimintansa kuluttajalainoilla ja tuo seuraavaksi markkinoille erilaisia rahoitusratkaisuja pk-yrityksille.

Liettua tarjoaa finanssialan toimijoille erinomaiset puitteet vastuulliseen luotonantoon, joka on yksi Saldon ydinarvoista. Liettuassa vastuullista luotonantoa tukevat tietolähteet, joita hyödyntämällä rahoitusalan yritykset, kuten Saldo, voivat entistä paremmin ottaa huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllisen tilanteen.

“Olemme nyt tuomassa pk-yritysten rahoitusta myös Liettuan markkinoille, joilla ei ole ollut tarjolla rahoitusta tämän kokoluokan yrityksille. EKP:n pankkitoimilupa mahdollistaa meille myös laajemman palveluvalikoiman tarjoamisen kuluttaja-asiakkaille. Nyt myönnetty pankkitoimilupa koskee koko EU:n aluetta, ja suunnitelmissamme onkin ottaa se käyttöön myös muissa toimintamaissamme”, kommentoi Jarkko Mäensivu, Saldo Financen toimitusjohtaja.

EKP:n erityispankkitoimilupa mahdollistaa Saldolle talletusten vastaanottamisen, lainojen myöntämisen, varainsiirtopalvelut ja muut tavanomaiset pankkipalvelut sijoituspalveluita lukuun ottamatta. Kun liiketoiminnan volyymi tätä kautta moninkertaistuu, Saldo pystyy laajentamaan tuoteportfoliotaan muihinkin rahoitustuotteisiin. ”Viime kädessä tämä toimilupa tarkoittaa parempaa palvelua kaikille asiakkaillemme”, sanoo Mäensivu.

”Kuluvan strategiakauden tavoitteena Saldolla oli kasvaa kansainväliseksi rahoitusyhtiöksi. Tavoite on saavutettu, ja tämä kehitys huipentuu nyt yhtiön aloittaessa täysin digitaalisen pankkitoiminnan. Seuraavalla strategiakaudella pystymme hyödyntämään nyt saavutettavaa mittakaavaamme ja esittelemään uusia innovatiivisia tuotteita. Aiomme tulevaisuudessakin tarjota asiakkaillemme ja kumppaneillemme alan teknologisesti edistyneimmät ratkaisut”, sanoo Mäensivu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarkko Mäensivu
toimitusjohtaja
+358 50 4000 580
jarkko.maensivu@saldo.com

Tietoja julkaisijasta

Saldo Bank UAB
Saldo Bank UABhttp://www.saldo.com

Saldo Finance Oyj on suomalainen rahoituspalveluyhtiö ja täysin automaattisten luottoratkaisujen johtava tarjoaja Suomessa. Saldo tarjoaa joustavia luottoja ja autorahoitusta sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Yhtiön edistyksellinen scoring-järjestelmä varmistaa vastuullisen luotonannon, ja oma luotonmyöntöjärjestelmä tukee liiketoiminnan kasvattamista myös kansainvälisesti.

Saldo on vakavarainen ja luotettava kumppani, jonka tulos on pysynyt tasaisena pandemiasta huolimatta. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa ja liikevoitto 15 miljoonaa euroa. Saldolla oli 44 työntekijää vuoden 2020 lopussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Saldo Bank UAB

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme