Tahko Pihkala Seura ry

Kävelykilometrikisan suosio kasvoi reippaasti tänä vuonna

Jaa
Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa houkutteli mukaan ennätysmäärän osallistujia, 11 740 kävelijää. Joukkueita oli mukana noin 2 400. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin noin 340 kilometriä touko-lokakuun aikana. Yksilösarjan voittajalle kilometrejä kertyi yli 6 200.

Helsingin seudun liikenne HSL:n ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämässä Kävelykilometrikisassa kilometrejä kirjattiin touko-lokakuun aikana lähes 4 miljoonaa kilometriä. Se on 99 kierrosta maapallon ympäri tai yli 3 400 kertaa Suomen päästä päähän. Leikkimielisen Kävelykilometrikisan tavoitteena on kannustaa ihmisiä kulkemaan mahdollisimman paljon jalan ja saamaan myös hyötyliikuntaa arjen matkoilta.

Yksilösarjan voittajalle Jäken tallaajalle kilometrejä kertyi huikea määrä, yli 6 200. Voittaja, järvenpääläinen Arimo Manninen, kertoo olevansa eläkkeellä, ja kävelevänsä useita kertoja päivässä. Kävelylenkeillään hän ottaa myös kuvia ja tapaa ihmisiä. Useampi kilokin on karissut matkan varrelle.

Parisarjan voiton vei HoSi65, jonka kahden hengen joukkueessa kumpikin jäsen käveli keskimäärin noin 3 900 kilometriä. Piensarjassa eli 3–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Jasset, jossa kilometrejä kertyi noin 2 000 osallistujaa kohti. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Voiton vei tällä kertaa Finnfund21, jonka 33-henkiselle joukkueelle kertyi yhteensä yli 34 000 kilometriä, keskimäärin yli 1 000 kilometriä osallistujaa kohti. Tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.fi/.

Kilometrejä kirjatessaan Kävelykilometrikisan osallistujat kartuttivat samalla oman kotikuntansa kilometrisaldoa. Eniten kilometrejä suhteessa kunnan asukaslukuun keräsivät Enonkoskella asuvat kisailijat.

”Kun olin käynnistämässä Kävelykilometrikisaa neljä vuotta sitten, ajatuksena oli tarjota helppo kannustin kävelyyn. On ollut ilo saada palautetta, että kisa on todellakin innostanut ihmisiä ympäri Suomen kävelemään enemmän”, kertoo HSL:n erityisasiantuntija, vs. myyntipäällikkö Tarja Jääskeläinen. Kävely on paitsi liikuntamuoto, myös terveellinen, edullinen ja ilmastoystävällinen kulkutapa. Se on olennainen osa joukkoliikenteen matkaketjua: pysäkille tai asemalle jalan kulkiessa myös joukkoliikenteen käyttäjä pääsee osaksi kävelyn hyötyjä.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity Kävelykilometrikisan tarpeisiin.

Kävelykilometrikisassa tehtiin tänä vuonna yhteistyötä valtakunnallisen Kävelykipinä-tempauksen kanssa, jonka järjestivät Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura. Yhteistyön kautta Kävelykilometrikisaan saatiin mukaan ennätysmäärä osallistujia eri puolilta Suomea.

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun liikenne HSL
erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen
puh. 050 385 5043


Liikenne ja viestintävirasto Traficom
johtava viestintäasiantuntija Reija Lång
puh. 029 534 5831

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tahko Pihkala Seura ry
Tahko Pihkala Seura ry



https://www.tahkopihkala.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tahko Pihkala Seura ry

Kansa kävelemään – uusi kuntotempaus alkaa12.4.2022 16:14:27 EEST | Tiedote

Haaste nostamaan kansan kuntoa. Oheisen tiedotteen tarkoitus on saada suomalaiset mukaan kävelemään eli kuntoilemaan ja käyttämään myös jokapäiväisessä ”asiointiliikunnassa” jalkojaan. Toiveemme on saada tietoa leviämään mahdollisimman laajalle siitä, että KÄVELYKILOMETRIKISAN ilmoittautuminen alkaa 15.4.2022 ja itse kisa käynnistyy vappuna jatkuen 30.9. saakka. Kuntotempaus on kaikille vapaa ja maksuton. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvia löytyy 10 kpl ja kaikissa eri slogan. Yhteistyöterveisin, Tuomo Jantunen, liikuntaneuvos; Tahko Pihkala -seuran pj, 0400-417272.

Tahko Pihkala asettaa laskettelua ja maastohiihtoa järjestykseen. Hyvä renki - mutta millainen isännäksi?10.12.2021 08:00:00 EET | Tiedote

1960-luvulla vauhdittui uusien laskettelurinteiden ja hiihtohissien rakentaminen Suomessa. Suomen Latu julkaisi Latu-lehden erikoisnumerossa 1/1969 useita artikkeleita alppihiihdosta. Teemana oli ”yhtä vähän kuin Suomen kansaa voidaan tänään kieltää juomasta kahvia, sitä voidaan kieltää pujottelemasta.” Jopa silloinen Ladun toiminnanjohtaja T.I. Sorjonen kirjoitti: ”Minusta tulee pujottelija!”

Kävelykisassa patikoitiin 100 kertaa maapallon ympäri – kuntasarjan ykköspaikan otti Enonkoski3.11.2021 14:30:21 EET | Tiedote

Neljättä kertaa järjestetty valtakunnallinen kävelykilometrikisa oli tänä vuonna suositumpi kuin koskaan. 2 405 joukkuetta saivat huhti-lokakuun 2021 aikana käveltyä yhteensä 3 989 886 kilometriä, siis 99,7 kertaa maapallon ympäri. Helsingin seudun liikenteen (HSL) ja liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämässä leikkimielisessä kisassa oli neljä eri sarjaa; lisäksi kunnat kilpailivat paremmuudesta omassa sarjassaan.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye