Suomen Tekstiili & Muoti ry

Pekka Helynranta johtamaan Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallitusta 2022

Jaa
Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:n toimitusjohtaja Pekka Helynranta on valittu Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2022. Hän on toiminut aiemmin liiton varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Suomen Tekstiili & Muoti ry on suomalaisten tekstiili- ja muotialan yritysten työmarkkina- ja edunvalvontajärjestö. Liiton puheenjohtajaksi valittu Pekka Helynranta tarkastelee alaa merkittävältä keulapaikalta – Ahlstrom-Munksjö on yksi maailman johtavista kestävän kehityksen mukaisten ja innovatiivisten kuitupohjaisten ratkaisujen toimijoista.

”Elämme tekstiili- ja muotiteollisuudessa jännittäviä aikoja. Kestävän kehityksen tekstiiliratkaisut, kuten ekologiset tekstiilikuidut, ovat mullistamassa tekstiilimarkkinat. Digitalisaation mahdollisuudet auttavat suomalaista teollisuutta kansainvälisessä kilpailussa, ja suomalaisen työmarkkinasektorin tilanteessakin on uudenlaista värinää”, sanoo vastavalittu puheenjohtaja Pekka Helynranta.

Suomalainen tekstiili- ja muotiala myönteisessä valokeilassa

Suomen Tekstiili & Muoti ry rakentaa suomalaiselle tekstiili- ja muotialalle kannustavaa toimintaympäristöä kotimaassa. Liiton tavoitteena on myös tukea alan yrityksiä kestävässä kasvussa ja kansainvälistymisessä.

Suomalainen tekstiili- ja muotiosaaminen on viime aikoina näkynyt taajaan maailmalla niin tekstiilikuituinnovaatioiden kuin lahjakkaiden nuorten suunnittelijoiden ansiosta. Se lisää suomalaisyritysten ponnistusvoimaa globaaleilla markkinoilla. Murrosta elävällä alalla nähdään mittavia mahdollisuuksia mm. tuotekehityksessä ja uusissa investoinneissa.

”Odotan innolla työtä, jota me pääsemme liiton hallituksessa tekemään jäsenyritysten toimintaedellytysten parantamiseksi ja alan uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi”, Helynranta sanoo.

Tekstiili- ja muotialan monipuolisuus näkyy liiton hallituksen kokoonpanossa

Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Lapuan Kankureiden toimitusjohtaja Esko Hjelt ja Lennolin toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen. Liiton hallitukseen nimettiin myös iso joukko uusia jäseniä (hallituksen kokoonpanoon tästä linkistä). Pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja vaihtuu, sillä Image Wearin toimitusjohtaja Pekka Nikkanen siirtyy eläkkeelle.

”Liiton hallituksen jäsenistössä tapahtuu vuodenvaihteessa merkittäviä vaihdoksia, ja kapula siirtyy Pekalta Pekalle. On toimintamme kannalta hieno asia, että jäsenyritystemme monipuolisuus näkyy myös hallituksen kokoonpanossa. Liiton uuden hallituksen johdolla voimme yhä aktiivisemmin verkottua niin Suomessa kuin kansainvälisesti”, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski.

Lisätietoja: 

Hallituksen puheenjohtaja (2022) Pekka Helynranta, puh. +358 50 5710458

Liiton toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski, puh. +358 40 5384541 tai marja-liisa.niinikoski@stjm.fi

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Pekka Helynranta valittiin Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallituksen puheenjohtajaksi 2022. Helynranta on Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:n toimitusjohtaja.
Pekka Helynranta valittiin Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hallituksen puheenjohtajaksi 2022. Helynranta on Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:n toimitusjohtaja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Tekstiili & Muoti ry
Suomen Tekstiili & Muoti ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.stjm.fi

Tekstiilit ovat mukana meidän jokaisen arjessa, jokaisessa päivässä. Suomen Tekstiili & Muoti ry on työmarkkina-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Jäsenyrityksemme tuottavat muun muassa vaatteita ja asusteita, sisustustekstiilejä, sairaalatekstiilejä ja kuitukankaita. Me edistämme tekstiili- ja muotialan mahdollisuuksia kasvaa, menestyä ja kansainvälistyä. www.stjm.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Tekstiili & Muoti ry

Tekstiili- ja muotialan työnantajat sekä alan ammattiliitot vaativat toimialan kasvuohjelmaa hallitusohjelmaan12.7.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

Tekstiili- ja muotiala voi VTT:n selvityksen mukaan luoda vuoteen 2035 mennessä yli miljardin euron investoinnit sekä yli 17 000 työpaikkaa Suomeen. Toimialan hyödyntämätön potentiaali voidaan lunastaa hyvällä yhteistyöllä yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä julkisen sektorin kesken – valtion vauhdittamana. Toimialan työmarkkinajärjestöt, Suomen Tekstiili & Muoti ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Teollisuusliitto ry peräänkuuluttavat yhdessä toimialan kehittämistä kokoavia toimia sekä kasvuohjelmaa toimialalle seuraavaan hallitusohjelmaan.

Taisteluasujen hankintaprosessin avoimuus tukee suomalaisen tekstiiliteollisuuden mahdollisuuksia menestyä3.3.2022 10:16:24 EET | Tiedote

Yhteispohjoismainen taisteluasutilaus on menetetty mahdollisuus kotimaiselle tekstiiliteollisuudelle. Tekstiiliteollisuuden suomalaisen tuotannon säilyttäminen on osa huoltovarmuusinfrastruktuuria, ja sen merkitys on tullut esiin esimerkiksi koronapandemian aikana ja tulee esille tämänhetkisen geopoliittisen kriisin aikana. ”Tuotantoketjua ei polkaista käyntiin tyhjästä, vaan se vaatii tarvittavien materiaalien varastointia ja asujen valmistuksessa tarvittavaa osaamista, henkilöstöä ja tuotantolaitteita. Yhden tekstiilialan tuotannossa toimivan työntekijän työpaikan säilyttäminen edellyttää hankintoja noin 150 000 €:n arvosta”, muistuttaa Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski.” Nyt tämänhetkisen Ukrainan kriisin valossa on jo tullut esille, että esimerkiksi Baltian maissa kulloinkin kyseessä olevan valtion tekstiilitilaukset sivuuttavat suomalaisten tekstiiliyritysten siviilitilaukset. Sen vuoksi on huoltovarmuuden kannalta tärkeää, että myös Suomessa on

Tuore selvitys: Suomalaisella muotialalla merkittävät kansainväliset kasvumahdollisuudet18.2.2022 11:31:59 EET | Tiedote

Kansainvälinen muotiala elää teolliseen vallankumoukseen verrattavissa olevaa murroskautta, Business Finlandin teettämässä raportissa todetaan. Suomalaisyrityksillä on poikkeuksellinen kasvun paikka, kun megatrendit ja kuluttajakäyttäytymisen muutos lisäävät erityisesti vastuullisen muodin ja suoran kuluttajakaupan kysyntää. Kansainvälinen kasvu edellyttää poikkialaista yhteistyötä, suomalaisen muotialan kansainvälisen näkyvyyden ja kotimaisen arvostuksen lisäämistä sekä startup-henkeä ja rahoitusta. Ala peräänkuuluttaa myös monivuotista kasvuohjelmaa.

Noin puolet suomalaisen tekstiili- ja muotialan ilmastopäästöistä voitaisiin välttää tuplaamalla tuotteiden käyttöikä13.12.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Tuore Suomalaisen tekstiili- ja muotialan globaalit ilmastovaikutukset -selvitys kertoo, missä alan merkittävimmät päästöt syntyvät ja miten niitä voidaan vähentää. Tässä selvityksessä arvioitiin ensimmäistä kertaa suomalaisen tekstiili- ja muotialan tuotannon sekä kaikkien Suomeen tuotujen tekstiilien ja vaatteiden aiheuttamat päästöt yhteensä.