Tammi

Tiedote: Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-trilogialle poikkeuksellinen vastaanotto – oikeudet myyty jo useisiin maihin

Jaa
Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen lastenromaanisarja Varjot herättää kansainvälisesti poikkeuksellisen suurta kiinnostusta. Trilogia on myyty kustantajien välisen tarjouskilpailun tai korkean ennakkotarjouksen (pre-empt) jälkeen jo Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Venäjälle ja Viroon. Sarjan ensimmäinen osa Varjot 1. Helähdys julkaistiin Suomessa syyskuussa.
Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä
Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä

”Minuun tekee suuren vaikutuksen se, miten Timo Parvela yhdistää tässä sarjassa tarustoa ja klassisia kirjallisia aiheita täysin moderniin tarinaan ja tässä hetkessä kiinni oleviin ilmiöihin. Pasi Pitkäsen kuvitukset ovat samaan aikaan kauniita ja karmivia. Tällaisten teosten takia tunnen ylpeyttä siitä, että työskentelen lastenkirjallisuuden kustantajana”, kuvailee saksalaisen Ars Editionin kustantaja Katharina Braun.

Saksan lisäksi Varjot-trilogian oikeudet on myyty jo Tanskaan, Hollantiin, Venäjälle ja Viroon. Sarjan ensimmäinen osa Varjot 1. Helähdys on trillerimäinen seikkailu kohti pohjoista Aurorian valtakuntaa, missä joulun myytti paljastuu aivan uudessa valossa.

Teosten oikeuksien myynnistä vastaa kirjallisuusagentuuri Bonnier Rights. Poikkeuksellisen suuresta kiinnostuksesta trilogiaa kohtaan kertoo ulkomaisten kustantajien tahto varmistaa oikeuksien saaminen tekemällä korkeita pre-emptive-tarjouksia, joilla kustantajat voivat välttää trilogian päätymisen kilpailijoilleen. Lisäksi usean kustantajan välisiä tarjouskilpailuja on käyty muun muassa Venäjällä ja Virossa.

”Omalla urallani nämä pre-emptive-tarjoukset ovat täysin poikkeuksellisia. Kirjojani on myyty Suomessa ja ulkomailla jo yli 6 miljoonaa kappaletta, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun kiinnostus yltyy jo ennakkoon näin uskomattoman korkeaksi”, sanoo Timo Parvela.

”Kuvittajan työn parasta antia on päästä suunnittelemaan mielikuvitusmaailma puhtaalta pöydältä valmiiksi kokonaisuudeksi, ja Timon kanssa olemme rohkeasti lähteneet toteuttamaan eeppisiä, jopa elokuvamaisia tarinamaailmoja – se on todella inspiroivaa! Varjojen visuaalinen ilme löysi muotonsa yhteisten ideointisessioiden, joulumyyttien tutkimuksen ja vapaan luonnostelun lopputuloksena”, sanoo Pasi Pitkänen.

”Parvelan ja Pitkäsen teoksia olemme myyneet maailmalle menestyksekkäästi aiemminkin, mutta korkeat ennakko-ostotarjoukset kolmelta eri kielialueelta heti alkuun kertovat kiinnostuksen olevan nyt uudella tasolla.Tämä on erinomainen alku sarjalle”, toteaa Bonnier Rightsin Terhi Isomäki-Blaxall.

Timo Parvela kuuluu maamme palkituimpiin ja luetuimpiin kirjailijoihin. Hän on kirjoittanut yli 100 teosta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä lisäksi tv-käsikirjoituksia, näytelmiä ja sanoituksia. Parvelan teoksia on myyty Suomessa ja ulkomailla yhteensä jo yli 6 miljoonaa kappaletta.

Pasi Pitkänen on Suomessa ja Japanissa asuva kirjailija, kuvittaja ja graafikko. Hän on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Aalto-yliopistosta. Pitkänen kuvittaa myös Timo Parvelan Pate-kirjasarjaa. Kepler62-avaruusseikkailusarjassa Parvela ja Pitkänen ovat tekijöinä yhdessä Bjørn Sortlandin kanssa.

Timo Parvela ja Pasi Pitkänen ovat Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina teoksella Kepler62 Terra: Kloonit (WSOY). Kepler62-sarja on myyty jo 20:lle kielelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:


Jaakko Mikkola
Brand Manager, viestintä
p. 044 5844 655
jaakko.mikkola@wsoy.fi


Arvostelukappalepyynnöt:


tiedotus@tammi.fi

Kuvat

Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä
Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-sarjan avausosa julkaistiin Suomessa syyskuussa. Kuva: Jari Kivelä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Siri Kolusta kotikirjailija Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden osastolle25.1.2024 11:29:08 EET | Tiedote

Tammi vahvistaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantamista uudenlaisella yhteistyöllä: lasten- ja nuortenkirjatiimiin liittyy kotikirjailija vuoden 2025 alusta. Kotikirjailija on määräaikaisen kautensa aikana luomassa tarinamaailmoja Tammen toimituksen kanssa, antamassa ja organisoimassa koulutusta talon kirjailijoille, luomassa yhteiskunnallisia suhteita ja vahvistamassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja näkyvyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye