BearingPoint Finland Oy

Tutkimus: Nämä viisi ominaisuutta tekevät organisaatiosta resilientin toimintaympäristön muutoksille ja poikkeustilanteille

Jaa
Konsulttiyhtiö BearingPointin globaalissa vertailuanalyysissä tunnistettiin viisi ominaisuutta, jotka yhdessä tekevät yrityksestä tai julkisen sektorin organisaatiosta resilientin toimintaympäristön muutoksille ja poikkeustilanteille. BearingPoint toteutti selvityksen analysoimalla laadullisin menetelmin yli 5000 toteuttamaansa asiakasprojektia.

Selvityksen mukaan muutoksiin ja poikkeustilanteisiin parhaiten sopeutuvia organisaatioita yhdistää viisi tekijää. Nämä organisaatiot;

  • tuntevat tarkasti asiakkaidensa ekosysteemin
  • panostavat vahvasti henkilöstönsä valmiuksien kehittämiseen
  • ovat datakeskeisiä ja näkevät sen kilpailuetunaan
  • hyödyntävät teknologiaa organisaation ketteryyden parantamiseen
  • ovat yksinkertaistaneet hallintomallia ja -käytäntöjä päätöksenteon nopeuttamiseksi

Analysoimme tuhansia asiakasprojekteja tunnistaaksemme, millaiset ominaisuudet tekevät yrityksistä erityisen mukautumiskykyisiä toimintaympäristön muutoksiin. Nämä viisi ominaisuutta erottavat menestyjäyritykset toisista”, kertoo BearingPointin Suomen maajohtaja Mika Niemelä. ”On kuitenkin huomattava, että jokaisen viiden ominaisuuden on oltava läsnä ja ikään kuin kudottu yhteen, jotta organisaatio on resilientti.

Tutkimusraportissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti kutakin viidestä ominaisuudesta: esimerkiksi asiakkaan ekosysteemin tunteminen pitää sisällään muun muassa asiakasstrategian ja operatiivisen toteutuksen yhteensovittamisen, sillä resilientin organisaation arvolupauksen ytimessä on 360-näkymä asiakkaisiin. Tutkimus tarjoaa sekä yrityksille että julkisen sektorin organisaatioille mahdollisuuden tunnistaa omassa toiminnassaan kehityskohtia, joiden kautta oman organisaation mukautumiskykyä voi lähteä parantamaan.

Kyky mukautua nopeasti toimintaympäristön muutoksiin ja muuttaa taktiikkaa sen mukaisesti näyttäytyy keskeisenä tekijänä menestyjäyritysten taustalla”, Niemelä kertoo. ”Tämä tarkoittaa valmiutta tehdä nopeita mutta harkittuja päätöksiä paineen alla sekä hiottuja prosesseja ja järjestelmiä, jotka mahdollistavat ketterän toiminnan. Loppupeleissä ihmiset ovat avain onnistumiseen, minkä takia osaamiseen panostamisen tärkeyttä ei voi myöskään korostaa liikaa.”

Tutkimusraportti on vapaasti ladattavissa osoitteessa https://www.bearingpoint.com/en-fi/our-success/insights/resilience/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Milka Heilä
Marketing & Communications
milka.heila@bearingpoint.com
puh. 040 779 0595

Linkit

Tietoja julkaisijasta

BearingPoint Finland Oy
BearingPoint Finland Oy
Bulevardi 6 A 12
00120 HELSINKI

BearingPoint on itsenäinen liikkeenjohdon konsulttitoimisto, jossa yhdistyvät eurooppalaiset juuret ja maailmanlaajuinen verkosto. Yritys tarjoaa asiakkailleen konsultointipalveluja, liiketoimintaratkaisuja sekä työkaluja onnistuneeseen digitaaliseen transformaatioon, sääntelyn vaatimiin teknologiaratkaisuihin ja analytiikkaan. BearingPointin asiakkaina on monia maailman johtavia organisaatioita sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. BearingPointilla on globaali konsulttiverkosto, johon kuuluu yli 10 000 asiantuntijaa ja joka auttaa asiakkaita yli 75 maassa saavuttamaan mittavaa ja kestävää menestystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BearingPoint Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye