Schneider Electric

Mobiilitunniste avaa oven kuntosalikävijälle Limingalla

Jaa
Limingan kunta on ottanut uuden urheiluhallin valmistumisen yhteydessä käyttöön modernin tilanvarausjärjestelmän, jolla mahdollistetaan tilan helppo varaaminen, maksaminen ja käyttäminen.
"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
  • Limingan kunta on ottanut käyttöön tilanvarausjärjestelmän, joka yhdistää kulunvalvonnan reaaliaikaiseen näkymään tilojen saatavuudesta.
  • Ratkaisussa käyttäjä tekee ensin verkossa tilavarauksen kuntosalille. Varauksen maksamisen jälkeen käyttäjä saa matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen.
  • Matkapuhelinta kulunvalvonnan lukijalle näyttämällä pääsy varattuun tilaan avautuu.
  • Seniortek Oy:n toteuttama ratkaisu nivoo yhteen Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert kulunvalvontajärjestelmän, Asio-Datan tilanvarausjärjestelmän ja HID Signo lukijat sekä mobiilitunnisteet.

– Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta, kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Kun käyttäjä on tehnyt ja maksanut tilavarauksen, järjestelmä lähettää automaattisesti matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen. Matkapuhelinta kulunvalvonnan lukijalle näyttämällä pääsy varattuun tilaan varauksen ajankohtana avautuu. Mobiilitunnisteeseen perustuva kulunvalvonta korvaa Limingassa aikaisemmin käytössä olleen tekstiviestiavaukseen perustuneen järjestelmän.

Kun matkapuhelinta käytetään kulunvalvonnan tunnisteena, kaksivaiheinen tunnistautuminen saadaan helposti toteutettua, mikä lisää turvallisuutta.

– Kun varaukselle luvitettu kulkuoikeus on ladattu käyttäjän mobiililaitteeseen, kulkukorttien väärinkäytöksistä päästään eroon, sanoo tekninen johtaja Sami Nurmela ratkaisun toteuttaneesta Seniortek Oy:stä. Seniortek on suomalainen turvallisuusalan korkean teknologian laitteiden kehittäjä ja palveluntoimittaja.


Kuntosalin sisäänpääsyn voi hankkia kotisohvalta

Seniortekin e-Tilat järjestelmään sisältyvät automaattisesti ohjattavat sähkölukot, Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert -järjestelmä ja Asio-Datan kehittämä varausjärjestelmä.

– Toteutettu ratkaisu on uniikki, sillä siinä tilanvaraus ja mobiilitunnistautuminen on integroitu yhteen. Prosessi on automatisoitu niin, että kulunvalvontaan ei tarvita pääkäyttäjää eikä mitään manuaalisesti toteutettavia vaiheita. Samalla myös fyysisten kulkulupien jakamisesta voidaan luopua, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Mika Kepponen Schneider Electriciltä.

Ilmaiseksi ladattavalla älypuhelimen mobiilitunnisteiden hallintasovelluksella asiakas pystyy vaivattomasti avaamaan liikuntatilan oven oman vuoron alkaessa.

– Sovelluksen käyttö on ollut sujuvaa, ja liikuntatilojen käyttäjät voidaan nyt myös tunnistaa luotettavasti. Järjestämä on tuonut kuntosalin käyttöön uudenlaista joustavuutta ja saavutettavuutta, kun käyttöoikeuden voi hankkia näppärästi vaikka omalla kotisohvalla istuskellessa, Laamanen kertoo.


Lisätietoja:

Mika Kepponen, tuoteryhmäpäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 594 8858, mika.kepponen@se.com

Sami Nurmela, Seniortek Oy
puh. 044 5400 462, sami.nurmela@seniortek.fi

Janne Laamanen, liikuntapalvelupäällikkö, Liminka
puh. 040 358 6345, janne.laamanen@liminka.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneider luo merkitystä tarjoamalla kaikille mahdollisuuden hyödyntää energiaa ja muita resursseja parhailla mahdollisilla tavoilla. Kaikessa toiminnassamme yhdistyy edistys ja kestävä kehitys. Kutsumme tätä ajatusta teemalla Life Is On.

Globaalina teollisena teknologiajohtajana tuomme sähköistämisen, automaation ja digitalisoinnin huippuasiantuntemusta älykkääseen teollisuuteen, joustavaan infrastruktuuriin, tulevaisuuden datakeskuksiin, älykkäisiin rakennuksiin ja intuitiivisiin koteihin. Syvällisen toimialatuntemuksemme ansiosta tarjoamme integroituja, koko elinkaaren kattavia ja tekoälypohjaisia teollisia IoT -ratkaisuja, joissa yhdistyvät kytketyt tuotteet, automaatio, ohjelmistot ja palvelut. Rakennamme asiakkaillemme myös digitaalisia kaksosia kannattavan kasvun mahdollistamiseksi.

Tärkein voimavaramme ovat ihmiset: 150 000 kollegaa ja yli miljoona kumppania yli 100 maassa varmistavat läheisen yhteyden asiakkaisiimme ja sidosryhmiimme. Integroimme monimuotoisuuden ja inkluusion kaikkeen toimintaamme, ja meitä ohjaavat tavoitteemme luoda kestävää tulevaisuutta kaikille.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Pitääkö ukkosella irrottaa sähkölaitteet? Asiantuntija antaa vinkit ukkoselta suojautumiseen12.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset kodit ja vapaa-ajanasunnot ovat nykyään täynnä kohtuullisen kallista elektroniikkaa. Ukkoskausi on vilkkaimmillaan kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun, ja salamaniskut voivat vahingoittaa kodin ja mökin elektroniikkaa aiheuttamalla virtapiikkejä. Virtapiikeiltä voi suojautua usealla eri tavalla, esimerkiksi asentamalla ylijännitesuojan kodin sähkökeskukseen tai hankkimalla UPS-laitteen, jossa on mukana ylijännitesuoja. Ylijännitesuoja purkaa vaaralliset virtapiikit hallitusti, estäen salaman aiheuttaman ylijännitteen pääsyn sähköverkosta elektroniikkalaitteisiin. – Salaman ei välttämättä iske suoraan taloon, vaan se voi kulkea sähkölinjaa pitkin kauempaakin ja aiheuttaa virtapiikin, muistuttaa tuotepäällikkö Reija Talo Schneider Electriciltä. Nykyisten sähköasennusmääräysten mukaan ylijännitesuojaus on pakollinen uusissa rakennuksissa, joissa sähkönsyöttö tulee ilmajohtoja pitkin. Ukonilmaan varautuminen on kuitenkin viisasta kaikissa rakennuksissa, ja esimerkiksi sähkö

Time-lehti ja Statista nimesivät Schneider Electricin maailman vastuullisimmaksi yritykseksi28.6.2024 10:54:12 EEST | Tiedote

Johtava energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric nousi Time-lehden ja Statistan laatiman "World's Most Sustainable Companies for 2024" -listan kärkisijalle. Tunnustus kuvastaa Schneider Electricin kunnianhimoisia tavoitteita oman toimintansa päästöjen vähentämiseksi. Lisäksi se on osoitus yrityksen sitoumuksesta auttaa asiakkaitaan parantamaan energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä. Time ja Statista käyttivät monivaiheista läpinäkyvää menetelmää tunnistaakseen maailman vastuullisimmat yritykset vuonna 2024. Prosessissa oli mukana yli 5 000 maailman suurinta ja vaikutusvaltaisinta yritystä. Nelivaiheisen arvioinnin jälkeen lopullisesta listauksesta jätettiin pois kestämättömät toimialat ja huomioitiin esimerkiksi ulkoiset kestävyysluokitukset ja sitoumukset, yritysten raportointikäytännöt sekä ympäristö- ja sosiaaliset tulosindikaattorit. Tämän kattavan arvioinnin lopputuloksena mukana oli 500 yritystä yli 30 maasta. Time ja Statista korostivat Schneider Electri

Nopeaa ja älykästä sähköautojen latausta – EVlink Pro DC soveltuu niin kiinteistöihin kuin latauskentille27.6.2024 08:06:21 EEST | Tiedote

EVlink Pro DC on joustava uuden sukupolven sähköajoneuvojen pikalatausasema, joka mahdollistaa toimintavarman, pitkäikäisen ja älykkään latauksen liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä latauskentille. Kaksi vaihtoehtoa: EVlink Pro DC 60 ja joustavasti skaalautuva EVlink Pro DC 180 (120, 150 tai 180 kW). Energianhallintaan erikoistuneen Schneider Electricin uusi sähköautojen latausratkaisu EVlink Pro DC auttaa vastaamaan sähköautojen kasvavaan lataustarpeeseen erilaisissa kiinteistöissä. Sähköautojen määrä on kasvanut voimakkaasti Suomessa: vuoden 2023 lopussa täyssähkö- ja hybridiautoja oli Sähköinen liikenne ry:n tilannekatsauksen mukaan 218 000 kappaletta. Kotilataus on yleisin tapa ladata sähköautoja, mutta kun liikenne sähköistyy, myös muiden kiinteistöjen rooli kasvaa voimakkaasti latausinfran vahvistamisessa. EVlink Pro DC on suunniteltu parantamaan erityisesti liike- ja teollisuuskiinteistöjen sekä latauskenttien latausmahdollisuuksia. – Sähköautoilijat lataavat autojaan mielui

Schneider Electricin pelaajille suunniteltu UPS nyt saatavilla Suomessa25.6.2024 08:03:03 EEST | Tiedote

APC Back-UPS™ Pro Gaming UPS on ensimmäinen UPS-laite, joka on suunniteltu nimenomaan pelaajien käyttöön. Se varmistaa, että pelaajien laitteet on suojattu virtapiikeiltä ja sähkökatkoksilta. E-urheilua varten sertifioitu UPS suojaa ammattilais- ja harrastajapelaajien konsoleita ja pelitietokoneita. Saatavilla on myös litiumioniakkuinen APC™ Back-UPS, joka on tarkoitettu pieniin sisäverkkoihin. Se takaa virransyötön jatkuvuuden ja suojaa reitittimiä, IP-kameroita ja muita kodin laitteita. Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric tuo Suomen markkinoille APC™ Back-UPS™ Pro Gaming -UPS-laitteen, joka on suunniteltu suojaamaan pelilaitteita virtakatkoilta, energiapiikeiltä ja sähkövioilta. APC Back-UPS™ Pro Gaming on ensimmäinen erityisesti pelaajia, striimaajia ja vaikuttajia varten suunniteltu UPS-laite. Se takaa keskeytymättömän virransyötön ja toimii myös alueilla, joilla on epävakaa sähköverkko. UPS varmistaa konsoleiden ja pelitietokoneiden yhteyde

Schneider Electric esittelee uudistetun datakeskusten White Space -valikoiman tehokasta tekoälyä ja suuren tiheyden sovelluksia varten19.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Uusi tuotevalikoima palvelee suuren tiheyden sovelluksia ja tekoälyn työkuormia tarjoamalla paremman kapasiteetin, jäähdytystehon ja liitettävyyden. Parannetut ominaisuudet sisältävät toisen sukupolven NetShelter SX -räkit, NetShelter Aisle Containment -käytäväratkaisut ja NetShelter Rack PDU Advanced -virranjakeluratkaisut. Päivitetyt ratkaisut vastaavat alan vaatimuksiin kestävästä kehityksestä, markkinoille saattamisen nopeudesta ja EU:n energiatehokkuusdirektiivin noudattamisesta. Energianhallinnan ja automaation digitaalisen muutoksen edelläkävijä Schneider Electric on julkistanut uudistetun White Space -valikoimansa, jossa räkit ja IT-laitteet sijaitsevat datakeskuksessa. Tämä uusi tuotevalikoima sisältää toisen sukupolven NetShelter SX -räkit (NetShelter SX Gen2), uuden NetShelter Aisle Containment käytäväratkaisut ja päivittyvät NetShelter Rack PDU Advanced -virranjakeluratkaisut, jotka on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisten datakeskusten muuttuvia tarpeita. Valikoima palvelee

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye