HUS

Meilahden sairaala-alueen sähköhäiriö ohi

Jaa
Meilahden sairaala-alueen sähkönjakelun häiriö on korjattu. Se koski suppeampaa aluetta kuin aluksi arveltiin. Potilashoidon kriittiset toiminnat olivat koko ajan normaalin sähkönjakelun piirissä.

Meilahden sairaala-alueella suoritettavien sähkötöiden aikana syntyi sähkönjakelussa kello 09.03 yllättävä häiriö. Häiriö ei kuitenkaan koskenut sairaaloiden kriittisiä toimintoja, jotka olivat koko ajan normaalin sähkönjakelun piirissä eikä niiden varavoimajärjestelmiä tarvittu. Sähkönjakelu saatiin palautettua kaikkialle kello 10.42.

Jakeluhäiriö syntyi keskitetyn varavoimajärjestelmän huoltotyön ja sen yhteydessä tapahtuneen ennalta arvaamattoman teknisen häiriön yhteisvaikutuksesta. Häiriö ei koskenut sairaaloiden kriittisen toiminnan kannalta tärkeitä laitteita, koska ne eivät kuulu keskitettyyn järjestelmään, vaan niillä on omat varavoimajärjestelmänsä, joita ei kuitenkaan nyt tarvittu. Sähkönjakelun häiriö aiheutti kuitenkin toimintaongelmia muun muassa välinehuollossa, HUS Apteekissa sekä useiden sairaaloiden kuvantamislaitteissa.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye