Printmix Oy

Järjestölehti voi olla tuottoisa

Jaa
Monilla järjestöillä tai yhdistyksillä on oma lehti, kuten Opaskoirayhdistys ry:llä Valjaissa-lehti. Järjestölehdet ovat hyvin tärkeitä lukijoilleen, mutta tuottavat usein tappiota omistajilleen. Toisinkin voi olla, miten tappion voi kääntää tuotoksi?
Printmix Oy tekee Valjaissa-lehteä Opaskoirayhdistykselle. Valjaissa-lehden kansikuva.
Printmix Oy tekee Valjaissa-lehteä Opaskoirayhdistykselle. Valjaissa-lehden kansikuva.

Järjestö- ja yhdistyslehdet ovat hyvin luettuja, niitä luetaan moneen kertaan miltei hiirenkorville. Moni päivälehti voi vain uneksia yhtä uskollisesta lukijakunnasta. 

Yhdistyksille lehden tekeminen on yleensä suuri ponnistus. Se valjastaa kourallisen henkilöitä sekä myös maksaa pitkän euron. Lehti tarvitsee kiinnostavaa sisältöä, jotta se lunastaa paikkansa. Tarvitaan toimitusneuvosto, päätoimittaja, kirjoittajia, kuvaajia ja taittaja. Vaikka nämä toimet hoidettaisiinkin osin talkootyöllä, niin paino- ja postikulut tulee joka tapauksessa maksettaviksi. 

Ilmoitusmyynnin organisoiminen on monesti lehtien pullonkaula. Siihen on vaikea löytää sitoutuneita ja ammattitaitoisia tekijöitä. Tämän tietää myös Opaskoirayhdistyksen puheenjohtaja Mika Tolvanen.
- Yhdistyksemme kolme kertaa vuodessa julkaisema Valjaissa-lehden printtiversio jäisi tekemättä, jos emme olisi voineet ulkoistaa ilmoitusmyyntiä Printmix Oy:lle, sanoo Tolvanen ykskantaan.

Lehti tuo varoja yhdistykselle

Pääsääntöisesti yhdistyksien lehdet ovat tappiollisia. Tappioita yritetään pienentää hakemalla tukea eri luukuilta. Valjaissa-lehti on tässäkin suhteessa poikkeus. Se ei saa lehden tekoon tukea ulkopuolisilta tahoilta.
- Lehti tuottaa ilmoitusmyynnin ansiosta tällä hetkellä voittoa. Sen tähden voimme tarjota muun muassa opaskoirakoulutusta. Meillä oli kurssi Oulussa, jossa opeteltiin koirankäyttöä talvella. Kurssit ovat erittäin tärkeitä näkövammaisille. Niissä on mukava yhteisöllinen meininki. Tämäkin talvikurssi olisi jäänyt pitämättä, ilman lehdestä tulevaa tuottoa, huomauttaa toiminnanjohtaja Tolvanen. 

Juuri siitä syystä Valjaissa-lehden kustantaminen ulkoistettiin Printmixille, joka kuuluu METSEK Group Oy:n
- Voimme keskittyä lehden sisältöön, iloitsee Tolvanen.

Valjaissa on Opaskoirayhdistyksen tiedotus- ja kannatusjäsenlehti. Se sisältää opaskoira-aiheisia kirjoituksia ja uutisia, tietoa kaikenikäisistä opaskoirista kuvineen. Lehdessä on asiantuntijatekstejä, syvällisiä kertomuksia koirakoiden arjesta ja haastatteluita mielenkiintoista henkilöistä.

Ilmoitusmyynti on haastavaa

Printmix Oy poikkeaa muista painotaloista edukseen, sillä se hoitaa myös haastavan ilmoitusmyynnin asiakkaan puolesta.
- Ilmoitusmyynti on haastavaa, muttei mahdotonta. Useissa tapauksissa hoidamme avaimet käteen -periaatteella asiakkaalle koko lehden eli taiton, graafisen suunnittelun, jopa mainosten teon, ilmoitusmyynnin ja postituksen. Vain vastuu lehden sisällöstä jää asiakkaalle, selvittää Printmix Oy:n toimitusjohtaja Mika-Matti Trogen.

Printmixin myynnin hoitaa Suomen Myyntimediat Oy, joka on myös osa METSEK Groupia. Myyntityövälineenä käytetään kotimaista Soittolinjaa. Se poistaa päällekkäiset soitot lähes sataprosenttisesti. Internetpohjaiseen sovellukseen taltioituu niin puhelut, tilaukset, tilausvahvistukset kuin muukin tärkeät asiat tyytyväisen asiakaskokemuksen saavuttamiseksi.
- Telemarkkinointi on hyvin vastuullista työtä. Sitä on tehtävä tarkkojen ohjeistusten mukaan.
- Olemme toimineet alalla vuodesta 2008. Opaskoirayhdistyksen kanssa olemme tehneet työtä jo vuodesta 2010 lähtien, sanoo Printmixin toimitusjohtaja.

Kokonaisvaltaista palvelua

Vaikka ilmoitusmyynti on haastavaa, niin opaskoirat ovat hyvin sympaattisia ja Valjaissa-lehteen on helpompi saada kannatusilmoituksia kuin joihinkin toisiin lehtiin, tietää Trogen.

Printmix huolehtii Valjaissa-lehden graafisesta suunnittelusta, taitosta, mainosten tekemisestä, ilmoitusmyynnistä sekä postituksesta. Lehti lähetetään yhdistyksen kannatusjäsenille sekä vapaaehtoistyöhön osallistuville peesareille, yhteyshenkilöille ja yhdistyksen sidosryhmille. 

Vieläkin suurempi näkyvyys

Moni järjestölehti ilmestyy myös sähköisessä muodossa, mutta poikkeuksetta pdf-muodossa, jolloin hakukone ei löydä esimerkiksi yksittäisen lehden sisältöjä.
- Haluan tarjota hyvän asiakassuhteen kunniaksi Opaskoirayhdistyksen Valjaissa-lehdelle LiquidBlox verkkosivualustan, joka taittuu mainiosti sähköisen lehden formaattiin. Hakukoneystävällisen alustan ansiosta lukijat pystyvät hakemaan yksittäisiä artikkeleita ja jakamaan niitä somessa. Helppokäyttöinen verkkosivualusta tuo lisäksi lukuisia muita Internetin hyötyjä asiakkaillemme, esimerkiksi digimarkkinoinnin ja verkkokaupan.
- Tämä on kaikkien etu. Lehden suuri sidosryhmä hyötyy. Myös ilmoitusmyyjän haasteellinen työ helpottuu, kun pystyy näyttämään asiakkaalle haluttuja otoksia lehdestä, vaikka puhelinkeskustelun aikana, selvittää innovatiivinen Trogen, jolle asiakkaan etu on sydämen asia.

Lisätietoja:

METSEK Group Oy

Printmix
Suomen Myyntimediat
Mika-Matti Trogen
Vaihde: 010 319 6380 (ma-pe 10-14)
Höyläämötie 11B, 00380 Helsinki 

Avainsanat

Kuvat

Printmix Oy tekee Valjaissa-lehteä Opaskoirayhdistykselle. Valjaissa-lehden kansikuva.
Printmix Oy tekee Valjaissa-lehteä Opaskoirayhdistykselle. Valjaissa-lehden kansikuva.
Lataa
Kuva Opaskoiralehden vuoden 2022 kalenterista. Kuvajaa: Outi Lehtinen
Kuva Opaskoiralehden vuoden 2022 kalenterista. Kuvajaa: Outi Lehtinen
Lataa
Kuva Opaskoiralehden vuoden 2022 kalenterista. Kuvaaja: Hanna Perälä.
Kuva Opaskoiralehden vuoden 2022 kalenterista. Kuvaaja: Hanna Perälä.
Lataa
Printmix Oy:n toimitusjohtaja Mika-Matti Trogen on itse myös koiraihmisiä. Valkoinen on 4v Eppu ja ruskea 11v Eki.
Printmix Oy:n toimitusjohtaja Mika-Matti Trogen on itse myös koiraihmisiä. Valkoinen on 4v Eppu ja ruskea 11v Eki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Printmix Oy
Printmix Oy
Höyläämötie 11 B
00380 Helsinki

010 319 6380https://www.printmix.fi/

Printmix Oy on täyden palvelun kustannus- ja painotöiden tuottaja, joka on toiminut jo vuodesta 2008. Se tekee asiakas- ja järjestölehtiä avaimet käteen -periaatteella sisältäen graafisen suunnittelun, taiton, ilmoitusmyynnin ja postituksen.

Yhtiön voimavara on ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 40 henkilöä. Sen toiminta kasvaa tasaisesti. 

Päätoimipaikka on Helsinki ja sivutoimisto sijaitsee Turussa. Printmix Oy ja Suomen Myyntimediat Oy on osa METSEK Group Oy:tä. Yhtiön toimitusjohtaja on Mika-Matti Trogen.

Printmixillä on AAA luottoluokitus, ja on kuulunut Suomen Vahvimmat platinasarjaan jo vuodesta 2010. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Printmix Oy

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye