Vaasan Sähkö Oy

Uusi käytäntö: Sähköt päälle, kun rakennustyömaa niitä kaipaa

Jaa
Vaasan Sähköverkko käynnisti vuonna 2020 kokeilun, jossa uudella asuinalueella asennettiin mittauskeskus valmiiksi tontin rajalle kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä. Kokeilu johtaa nyt vakiokäytäntöön. Uusi käytäntö helpottaa rakennusprosessia ja tuo rakentajille säästöjä noin 100 kohteessa vuositasolla.
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen

Uutta toimintatapaa kokeiltiin ensin Laihian Vaalilan alueella. Kokemukset olivat kaikin puolin positiivisia.

- Kokeilu osoitti, että pystymme tällä tavalla poistamaan useamman välivaiheen rakentajilta, jotka pääsevät käyttämään sähköä rakennustyömaalla heti, kun sitä tarvitsevat, kertoo suunnittelupäällikkö Jarmo Leppinen Vaasan Sähköverkolta.

- Asiakkaan ei siis tarvitse rakennustöiden alkuvaiheessa lähteä hankkimaan mittauskeskusta tai työmaasähköä tontille, vaan se on käyttövalmiina tontin rajalla. Kun tarvittavat sopimukset ovat kunnossa, kytkemme sähköt etänä päälle.

Kun rakennustyömaalla ollaan siinä vaiheessa, että asiakkaan sähköurakoitsija voi aloittaa työt, ei tarvita enää erillistä kytkentätilausta, vaan sähköurakoitsija voi jatkaa töitä mittauskeskukselta eteenpäin oman aikataulunsa mukaan.

Positiivista palautetta on tullut niin rakentajilta kuin sähköurakoitsijoiltakin. Valmiina odottava mittauskeskus on säästänyt sekä aikaa että rahaa kaikilta osapuolilta – myös Vaasan Sähköverkolta, joka toimittaa mittauskeskuksen ilman lisäkustannusta.

- Asiakaskokemushan on parantunut valtavasti käytännön ansiosta. Kaikki ovat tyytyväisiä, kun työt sujuvat rakennustyömaalla nopeammin, edullisemmin ja turvallisemmin.

Toimintatapa on käytössä Vaasan Sähköverkon jakelualueella uusilla asuinalueilla sekä uusilla liittyjillä kaava-alueella.

Mittauskeskus sisältyy 3 x 25 A–3 x 50 A -liittymiin silloin, kun asiakas liitetään 1.1.2022 jälkeen rakennettuun jakeluverkkoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Vaasan Sähkö. Kuva: Katja Lösönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Vaskiluodon lämpövarasto laajenee30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa vuonna 2020 käyttöönotettu, tällä hetkellä laatuaan Suomen suurin käytössä oleva lämpöenergiavarasto laajenee vielä kuluvana vuonna noin kolmen gigawattitunnin verran. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön kaksi uutta sähkökattilaa, jotka tuovat yhteensä 120 megawattia lisätehoa kaukolämmön tuotantoon. Ratkaisut lisäävät kaivattua joustoa energiajärjestelmään ja yhteiskunnan energiaomavaraisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme