HUS

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle jatkoa voimassa oleville rajoituksille

Jaa
Tila- ja yleisörajoitukset nähdään edelleen välttämättöminä epidemiatilanteen ja terveydenhuollon kantokyvyn vuoksi. Rokotusten jatkaminen on tärkein keino, jolla epidemiaa voidaan hillitä ja rajoituksia lieventää.

Uudellamaalla on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 17.1.2022 asti. Lisäksi Uudellemaalle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta 10.1.2022 asti. Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle näiden molempien rajoitusten jatkamista kahdella viikolla. 

Ryhmä suosittaa, että uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 tai tämän jälkeen syntyneiden ohjattua harrastustoimintaa. Lisäksi ryhmä suosittelee, että uimahallien käyttö voitaisiin sallia erityisuimakortin haltijoille. 

Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyky on vaarantunut epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi, eikä tilanteeseen ole näkyvissä paranemista ainakaan lähiviikkojen aikana. Tartuntojen jäljittäminen ei pääkaupunkiseudulla enää pysy tautitapausten perässä. Myös koronatestaus on pahasti ruuhkautunut. Raju tartuntamäärien nousu aiheuttaa nyt vakavan haasteen ei pelkästään terveydenhoitoalalla, mutta myös muilla yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisillä toimialoilla. Siksi nämä rajoitustoimet ovat tässä tilanteessa välttämättömiä”, HUSin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander sanoo. 

Koordinaatioryhmä korostaa myös, että rokotuskattavuuden nostaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta koronatartuntojen määrää saadaan hillittyä. Rokotteet, maskit ja kontaktien välttäminen ovat ainoat keinot, joilla rajoituksia voidaan jossakin vaiheessa lieventää. 

Lisätietoja medialle:
HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye