Dekkarimafia kokoaa jännitysviihteen ystävät yhteen

Jaa
Dekkarimafia on vaikuttajayhteistyön formaatti, joka tuo keskustelevuuden rikosromaanien lukemiseen ja helpottaa kirjavalintaa laajassa genressä. Erilaisista lukijoista koostuva vaikuttajien ryhmä uppoutuu vuoden aikana noin neljäänkymmeneen rikosromaaniin.
Dekkarimafia. Design Enni Koistinen.
Dekkarimafia. Design Enni Koistinen.

Werner Söderström Osakeyhtiö on käynnistänyt Dekkarimafia-nimisen rikosromaaneihin keskittyvän kaupallisen vaikuttajayhteistyön konseptin. Dekkarimafiaan kuuluvat näyttelijä, sijoittaja ja mm. Mamma betalar -podcastista tuttu sosiaalisen median vaikuttaja Jasmin Hamid, tositelevisio-menestyksestään tunnettu media-alan opiskelija Kristian Heiskari, pitkän linjan sosiaalisen median vaikuttaja Iina Hyttinen, radiotoimittaja Minna Kuukka, radiotoimittaja Harri Moisio, scoottaaja, Big Brotheristakin tunnettu Helmeri Pirinen ja Islannissa asuva kirjailija, sosiaalisen median vaikuttaja Satu Rämö.

Rikoskirjallisuuden laaja kirjo näkyviin

Vuodessa julkaistaan laaja kirjo erilaisia rikosromaaneja: murhamysteereitä, trillereitä, nordic noiria, cozy crimea, psykologista trilleriä, true crimea. Dekkarimafia auttaa kuluttajaa löytämään itselleen sopivaa luettavaa ja kuunneltavaa laajentuvasta jännitysviihteen valikoimasta.

Vuoden aikana Dekkarimafiassa luetaan nelisenkymmentä rikosromaania, mm. Stephen Kingin, Christian Rönnbackan ja Vera Valan teoksia, niin painettuina, e-kirjoina kuin äänikirjoina.

Iina Hyttinen kertoo omista suosikeistaan: ”Mitä raaempi sen parempi! Hurjat dekkarit kuten Lars Keplerin tuotanto on salaisuus mun iloisen persoonan takana, vaikka toisaalta rakastan myös Elly Griffithsiä ja Sofie Sarenbrantia. Tärkeintä dekkarissa on mukaansatempaava juoni ja se, ettei loppuratkaisua voi arvata heti ekoilta sivuilta.”

”Dekkarilajin runsaus on lukijalle sekä aarre että haaste, ja ilman hyviä suosituksia en ikinä tietäisi mihin tarttua seuraavaksi. Yhteisöllisyys on iso osa somen hauskuutta, ja on mahtavaa, että tässä konseptissa se on otettu käyttöön”, kommentoi Helmeri Pirinen.

”Löysin Stephen Kingin äskettäin uudelleen, mies on elämänsä voimissa! Siedän dekkareissa alhaistakin menoa, mutta lapsiin kohdistuvalle uhkalle olen yliherkkä”, kertoo Satu Rämö, jonka oma Hildur-romaanikin tulee kesällä Dekkarimafian syyniin.

Somen sosiaalisuus käyttöön

Dekkarimafian konsepti tukee keskustelua ja ajatustenvaihtoa, jota tullaan käymään erityisesti Instagramin Stories-osiossa. ”Tyypillisesti kaupalliset yhteistyöt jäävät yksinäisiksi puheenvuoroiksi silloinkin, kun kampanjassa on useita vaikuttajia. Halusimme rikkoa tuon kaavan. Jokaista kirjaa on lukemassa vähintään kaksi dekkarimafialaista, jotta jokaisella on kaveri, jonka kanssa peilata omaa lukukokemustaan”, kertoo kampanjan tuottaja, viestintäpäällikkö Mari Nieminen. ”Jokainen kokee kirjat omalla tavallaan. Näyttämällä nämä eroavaisuudet muistutamme, ettei ole yhtä oikeaa tapaa lukea.”

Äänikirjojen myötä monet ovat löytäneet uudelleen kirjojen pariin. Siksi Dekkarimafiassa on mukana sekä kokeneita, ammatikseen lukevia ja kirjoittavia että tuoreempia kirjoista kiinnostuneita vaikuttajia.

”Omasta lukukokemuksestaan puhumiselle voi olla suuri kynnys. Ajatellaan, että pitäisi olla klassikot luettuna ja osata jokin tietty kirjapuheen tapa, jotta kirjoista voisi puhua. Olemme pyrkineet vaikuttajayhteistyöllä madaltamaan tätä kynnystä, ja tulokset ovat olleet hyviä”, Nieminen jatkaa.

Dekkarimafian julkaisut ovat nähtävillä pääosin mafialaisten Instagram-tileillä ja jatkossa osin Tiktokissa. Julkaisut löytyvät myös #dekkarimafia-tunnisteella. Seuraajat voivat osallistua vaikuttajien luomaan keskusteluun ja jakaa omia dekkarivinkkejään #dekkarimafia-tunnisteen alla. Instagramin Stories-osiossa voi hyödyntää Dekkarimafian logoa. Sen on suunnitellut mm. Tuplakääk-podcastista tunnettu graafinen suunnittelija Enni Koistinen.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mari Nieminen, p. 050 548 0709, mari.nieminen@wsoy.fi

Werner Söderström Osakeyhtiöön kuuluvat kustantamot WSOY, Tammi, Johnny Kniga, Kosmos, Bazar, Docendo, Minerva, Crime Time ja readme.fi.

Avainsanat

Kuvat

Dekkarimafia. Design Enni Koistinen.
Dekkarimafia. Design Enni Koistinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Werner Söderström Osakeyhtiö
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 300

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Werner Söderström Osakeyhtiö

Werner Söderström Osakeyhtiö ylsi 2000-luvun parhaimpaan tulokseen vuonna 202124.1.2022 11:25:13 EET | Tiedote

Werner Söderström Osakeyhtiön kahdeksan kustantamoa tekivät vuosikymmenen kasvun. Kaikki kustantamot ylittivät tavoitteensa. ”Koronan kiusaaman vuoden 2021 keskellä kirjallisuus oli suuri valopilkku suomalaisten elämässä”, toteaa kustantamon toimitusjohtaja Timo Julkunen. ”Myynnin lähes 30 prosentin kasvu ja yli 15 prosentin tuloskasvu siivittivät kustantamon 2000-luvun parhaaseen tulokseen. Kirjallisuus, kirjailijat, kirjan tekijät ja osaava henkilöstö osoittivat voimansa ja muutoskykynsä alati vaihtelevassa ympäristössä. Hieno kasvu johtaa myös kasvaneisiin tekijänpalkkioihin vuoden 2021 aikana. Kirjallisuuden jatkuvuudella onkin näin paremmat olosuhteet kuin vuosiin.” Kaikki kahdeksan Werner Söderströmin kustantamoa olivat kannattavia vuonna 2021. Kaikki myös ylittivät asetetut tavoitteet reilusti. Monen kirjan ja kirjailijan kohdalla myynti rikkoi ennätyksiä. Kasvua tapahtui niin painetun kirjan kuin myös edellisinä vuosina rajusti kasvaneiden digituotteiden osalta. Digituotteet mu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme