Aviador Kustannus

Kirjeitä New Yorkista – trumpetisti Simo Salmisen tarina on koskettava kertomus huippumuusikon lyhyehköksi jääneestä urasta

Jaa
Jazzmuusikko Teemu Salminen kertoo nuoremman veljensä Simo Salmisen elämänmatkasta jazzmaailman huipulle myötäelävästi ja rehellisesti.

Teemu Salmisen muusikkoelämäkerta Kirjeitä New Yorkista – trumpetisti Simo Salmisen tarina on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Kukaan suomalainen jazzmuusikko ei ole päässyt niin pitkälle yhtä nuorena kuin New Yorkiin 22-vuotiaana Thad Jones/Mel Lewis Orchestran trumpetistiksi rekrytoitu Simo Salminen. Hän soitti myös Buddy Richin, Mel Lewisin, Machiton, Tito Puenten ja Eddie Palmierin orkestereissa. Nopea nousu huipulle vaati kuitenkin veronsa, ja ikäpolvensa lahjakkaimpiin kuuluneen jazztaiteilijan ura huipulla kesti vain kymmenkunta vuotta.

Simo Salmisen vanhempi veli Teemu Salminen, itsekin yksi suomalaisen big band - jazzin uranuurtajista, kertoo Simon tarinan myötäelävästi ja rehellisesti. Kirja kuvaa veljesten yhteistä lapsuutta, etsiytymistä musiikin pariin ja heidän myöhempiä urapolkujaan jazzin parissa. Ennen kaikkea Kirjeitä New Yorkista on kuitenkin koskettava tarina Simo Salmisen, suomalaisen huipputrumpetistin elämästä ja sen päättymisestä.

SALMINEN, TEEMU : Kirjeitä New Yorkista – trumpetisti Simo Salmisen tarina
212 sivua
Sidottu, kovakantinen, valokuvitettu
ISBN 9789523810716
Ilmestymisaika: Helmikuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye