Skipperi

Skipperi tuo harvinaiset sähköveneet yhteiskäyttöön Suomeen

Jaa
Suomalainen veneiden yhteiskäyttöpalvelu Skipperi ja Q Yachts lanseeraavat uuden sähköveneen osaksi Skipperi Fleet -yhteiskäyttöpalvelua. Tilauksen ensimmäiset Q Club -malliset, yhteiskäyttöön suunnittelut veneet toimitetaan Espooseen ja Tukholmaan kesällä 2022 kuluttajien käyttöön. Skipperi aikoo lähivuonna kasvattaa sähköveneiden määrää palvelussaan: yrityksen suunnitelmana on tuoda yli sata sähkövenettä Suomeen ja ulkomaille kuluttajien käyttöön.
Skipperi Q
Skipperi Q

Skipperi lanseeraa uudet sähköveneet osaksi Fleet-palveluaan, jonka kautta jokainen veneilystä innostunut voi hankkia veneen päiväkäyttöön kiinteällä kuukausimaksulla – helposti ja turvallisesti.

"Uskomme Skipperillä siihen, että sähköisyys on osa veneilyn tulevaisuutta. Veneilyn sähköistyminen on kuitenkin vielä kaukana autojen vastaavasta kehityksestä ja sähköveneitä on tällä hetkellä vain prosentin murto-osa kaikista veneistä. Haasteena on kuitenkin tähän asti niiden korkea hintahaarukka ja pieni saatavuus, jonka takia olemme enemmän kuin innoissamme tuomassa sähköveneitä laajempaan käyttöön Suomessa", kertoo Kristian Raij, yksi Skipperin perustajista ja toimitusjohtaja. "Sähkö mahdollistaa veneilijöille helpon ja turvallisen elämyksen, ja samalla saaristolaisille hiljaisemman ympäristön. Skipperin sähköveneet on suunniteltu maksimissaan kuudelle henkilölle, jotka voivat käyttää venettä joko lähisaariston satamissa tai rantautua luonnonsatamaan picnicille."

Ensimmäiset veneet tuodaan Skipperin Espoon satamiin, Skipperin syntysijoille. Sähköveneet ovat aluksi pilottiryhmän käytössä ja kaikkien tutustuttavissa Skipperin koeajotapahtumissa kesällä 2022. Skipperin ja Q Yachtsin tavoitteena on kasvattaa veneiden määrää merkittävästi kausilla 2023-2025.

Sähköveneitä voi ladata useissa satamissa ja vierassatamissa maasähköpistokkeista. Skipperin veneet ladataan yön aikana ja lataus riittää kahteen päivän käyttövuoroon.

Yhteiskäyttöön suunniteltu venemalli mahdollistaa turvallisen veneilyn

Veneen muotoilussa on otettu tarkasti huomioon haluttu matkanopeus, toimintamatka ja yhteiskäytön ominaispiirteet. Samalla veneen muoto ja runkonopeus suunniteltiin mahdollisimman taloudelliseksi. Veneen teollisesta muotoilusta vastaa palkittu suunnittelutoimisto Navia Design (Aivan Oy).

Club-venemalli on pituudeltaan 7,2 metriä. Kuuden solmun matkanopeudella laskennallinen toimintamatka on 78 merimailia, eli noin 140 km. Tämä mahdollistaa veneen soveltuvuuden yhteiskäyttöön. Suurehko 27 kWh akusto vakauttaa venettä ja tekee siitä turvallisen ilman merkittävää ohjattavuuden ja käsiteltävyyden vaikeutumista. Veneen huippunopeus on kahdeksan solmun tietämillä.

Veneessä on Fleet-veneilijöille tuttuja elementtejä, kuten rattiohjaus ja lähes huoltovapaa ulkoperämoottori. Veneen teknologia yhdistää keskenään moottorin, veneen tietokoneen ja Skipperin sovelluksen, tehden veneilystä mahdollisimman turvallista. Muotoilultaan Club-venemalli noudattaa tunnistettavaa ja eleganttia Q Yachts -muotokieltä.

"Vuokratarpeisiin suunniteltu Club-mallisto luo Q Yachtsille ison potentiaalin kansainvälisesti kasvavaan sähkövenemarkkinaan. Veneen edistyksellinen teknologia ja panostus designiin vahvistaa yrityksemme kilpailuetua, antaen meille erinomaiset edellytykset tulla maailman johtavaksi sähkövene-brändiksi", toteaa Q Yachtsin toimitusjohtaja Johan Uunila.


Mediakuvat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:


Kristian Raij (CEO, Skipperi)
+358 40 548 5995 / kristian@skipperi.fi


Johan Uunila (CEO, Q Yachts)
+350 40 7740024 / johan.uunila@q-yacths.com

Kuvat

Skipperi Q
Skipperi Q
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skipperi kehittää helppoja ja kestäviä tapoja tehdä veneilystä saavutettavaa ja edullista kaikille. Skipperin Fleet on veneiden kuukausimaksullinen yhteiskäyttöpalvelu, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Uudessa-Seelannissa.

Q Yachts kehittää sähköveneitä. Yritys on perustettu vuonna 2016 ja sen tuotanto sijaitsee Suomessa ja Puolassa. Q Yachtsin menestys perustuu visionääriseen ajatteluun ja kykyyn yhdistää onnistuneesti huipputeknologiaa ja eleganttia muotoilua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye