Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttostrategian laadinta käynnistyy

Jaa
Lapin ELY-keskus on käynnistänyt Lapin maahanmuuttostrategiatyön. Lapin maahanmuuttotrategian 2022–2030+ tavoitteena on edistää maahanmuuttaneiden kotoutumista ja työmarkkinoille pääsyä sekä työ- ja koulutusperusteista maahanmuuttoa. Tavoitteena on lisäksi turvata riittävä osaavan työvoiman saanti Lapissa sekä edistää hyviä väestösuhteita, yhdenvertaisuutta ja työelämän monimuotoisuutta. Strategia laaditaan ja toimeenpannaan yhdessä lappilaisten toimijoiden kanssa.
Kuva: Lapin materiaalipankki | Markus Kiili
Kuva: Lapin materiaalipankki | Markus Kiili

Lapin maahanmuuttostrategiantyön aikana luodaan maakunnan yhteinen näkemys siitä, miten maahanmuutto tukee alueen elinvoiman ja työllisyyden positiivista kehitystä. Strategiassa huomioidaan maahanmuuton eri keinot tukea Lapin kasvua ja kehittämistä.

Strategiassa määritellään keskeiset kehittämistoimet maahanmuuttaneiden kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi, työvoiman tavoittamiseksi sekä työelämän vastaanottavuuden parantamiseksi. Maahanmuuttaneilla tarkoitetaan tässä yhteydessä työ-, koulutus- ja perheperusteisesti maahan tulleita, kansainvälistä suojelua saavia henkilöitä sekä turvapaikanhakijoita.

Strategiatyötä tehdään yhdessä

Maahanmuuttostrategia laatimisessa hyödynnetään tutkimuksia, selvityksiä, tilastoaineistoja ja muuta kirjallista aineistoa. Strategiatyön yhteydessä toteutetaan lisäksi haastatteluja, sähköisiä kyselyjä ja työpajoja kevään 2022 aikana. Yksi työpaja on suunnattu kokonaan maahanmuuttaneille. Työpajoihin toivotaan laajaa ja aktiivista osallistumista.

Lapin maahanmuuttostrategia valmistuu joulukuussa 2022. Lapin maahanmuuttostrategia laaditaan Lapin ELY-keskuksen johdolla, osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon –hanketta, jonka tavoitteena on edistää kohtaantoa sekä työ- ja koulutusperäistä maahanmuuttoa. Strategian käytännön toteutuksesta vastaa Owal Group Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin ELY-keskus, projektikoordinaattori Riitu Pirkkalainen,
Koordinoiden rakennemuutoksen ja kohtaantoon –hanke,
puh. 0295 037 132, riitu.pirkkalainen(at)ely-keskus.fi


Lapin ELY-keskus, maahanmuuttopäällikkö Anne-Mari Suopajärvi,
puh. 0295 037 129, anne-mari.suopajarvi(at)ely-keskus.fi


Owal Group Oy, director Risto Karinen,
puh. 050 353 1820, risto(at)owalgroup.com

Kuvat

Kuva: Lapin materiaalipankki | Markus Kiili
Kuva: Lapin materiaalipankki | Markus Kiili
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lohenkalastus Tornionjoella alkaa 8.6 klo 12 – malttia tarvitaan31.5.2024 10:46:49 EEST | Tiedote

Lohen kalastus vapakalastusvälineillä alkaa 8.6.2024 ja päättyy 25.8.2024. Kalastuskautta on lyhennetty lohen nousun turvaamiseksi. Kalastus tulisi aloittaa vasta sitten kun Kattilakosken kaikuluotaimen on ohittanut riittävä määrä lohia. Tulevalle kesälle Lapin ELY-keskus suosittaa, että kalastuskauden aikana otettaisiin saaliiksi enimmillään vain yksittäisiä lohia kalastajaa kohden. Jos lohen nousu jää heikoksi, vastuullinen kalastaja keskittyy tulevana kesänä hauen pyyntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye