Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan jokihelmisimpukkajokien yhteistyöryhmät aloittavat - tule mukaan toimintaan!

Jaa
Pirkanmaan ELY-keskus perustaa jokihelmisimpukkahankkeessa jokikohtaiset yhteistyöryhmät. Ryhmien ensimmäiset tapaamiset pidetään huhtikuun alussa Hämeenkyrössä sekä etäyhteydellä. Paikalla kahvitarjoilu.
Jokikohtainen yhteistyöryhmä perustetaan myös Pinsiön-Matalusjoelle. Kuva: Emmi Lehkonen
Jokikohtainen yhteistyöryhmä perustetaan myös Pinsiön-Matalusjoelle. Kuva: Emmi Lehkonen

Pirkanmaan ELY-keskus on aloittanut laajan EU-rahoitteisen jokihelmisimpukan eli raakun elinolojen parantamishankkeen. Hankkeessa perustetaan kaikille avoimia jokikohtaisia yhteistyöryhmiä, joiden ensimmäiset tapaamiset järjestetään huhtikuun alussa. Tapaamiset pidetään ensisijaisesti läsnätilaisuuksina, mutta niihin voi osallistua myös Teams-etäyhteydellä.

Tilaisuudet pidetään seuraavasti:

 • Pinsiön-Matalusjoen yhteistyöryhmä 5.4.2022 klo 17-19.30 Pinsiön maamiesseurantalolla
  - Pinsiön maamiesseurantalon osoite: Pinsiöntie 1358, 39150 Pinsiö
  - Huom! Teams-yhteys järjestetään mobiiliverkon kautta, joten yhteydessä voi olla häiriöitä. Yleisesti ottaen operaattorin kuuluvuus on kuitenkin alueella hyvä.
 • Ruonanjoen yhteistyöryhmä 6.4.2022 klo 17-19.30 Lavajärven Päivölässä
  - Lavajärven Päivölän osoite: Komintie 215, 39360 Komi (Hämeenkyrö)
 • Turkimusojan yhteistyöryhmä 11.4.2022 klo 17-19.30 ammatti-Instituutti Iisakissa
  - Iisakin auditorion osoite: Taitokuja 3, 39100 Hämeenkyrö

Tervetuloa kaikki raakuista ja Pirkanmaan raakkujoista kiinnostuneet!

Ilmoittaudu 28.3. mennessä

Jokikohtaisten yhteistyöryhmien toiminta-alueena on raakkujokien valuma-alueet. Ryhmissä esitellään jokihelmisimpukkahankkeessa suunniteltuja ja toteutettavia kunnostustoimia, tuodaan esiin erilaisia näkemyksiä ja edistetään tiedonvälitystä. Ryhmien on tarkoitus toimia linkkinä toimijoiden välillä hankkeen aikana ja sen jälkeen. Kaikki raakuista ja Pirkanmaan raakkujoista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan ryhmien toimintaan. Ryhmien toimiin osallistuminen on vapaaehtoista eikä sido mihinkään. Pirkanmaan ELY-keskus tarjoaa tilaisuuksissa kahvit.

Ilmoittaudu yhteistyöryhmien tapaamisiin tästä linkistä. Linkin kautta voit myös esittää kysymyksiä/kommentteja keskusteltavaksi yhteistyöryhmien tapaamisissa sekä ilmoittautua jokikohtaisten yhteistyöryhmien sähköpostilistalle.

Ilmoittautumisia pyydetään 28.3.2022 mennessä.

Tilaisuuden järjestämisessä huomioidaan koronavirustilanne ja terveysviranomaisten ohjeistukset. Tilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteydellä.

Ennätyssuuri rahoitus elvyttämistyöhön

EU:n LIFE-rahastosta myönnettiin syyskuussa 2021 ennätyssuuri rahoitus uhanalaisen raakun ja sen isäntäkalojen eli lohen ja taimenen elinympäristöjen parantamiseen Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Pirkanmaan ELY-keskus sai EU-tukea raakkujen elinolojen parantamiseen reilut miljoona euroa. Hankkeessa kunnostetaan ja elvytetään Pirkanmaan raakkujokia, eli Turkimusojaa, Ruonanjokea ja Pinsiön-Matalusjokea ja niiden valuma-alueita.

Hankkeen toimet toteutetaan yhteistyössä maanomistajien kanssa ja heidän suostumuksellaan. Maanomistajille lähetettiin infokirje hankkeesta jo hakuvaiheessa ja lopulliset suostumukset elvyttämistoimiin pyydetään hankkeen aikana.

Lue lisää:

Jokihelmisimpukka saa miljoona euroa EU-rahoitusta Pirkanmaalla  (sttinfo.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Emmi Lehkonen puh. 0295 036 019
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Jokikohtainen yhteistyöryhmä perustetaan myös Pinsiön-Matalusjoelle. Kuva: Emmi Lehkonen
Jokikohtainen yhteistyöryhmä perustetaan myös Pinsiön-Matalusjoelle. Kuva: Emmi Lehkonen
Lataa
LIFE-ohjelman logo
LIFE-ohjelman logo
Lataa
Natura 2000 -logo
Natura 2000 -logo
Lataa
Helmi-elinympäristöohjelman logo
Helmi-elinympäristöohjelman logo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye