Break the Fight Oy

Tutkimusraportti Väkivallattomuuden sanomaa yläkouluihin hiphop-kulttuurin keinoin- julkaistaan 5.11. Tiedekulmassa

Jaa
Taide tukee nuorten osallisuutta, koulukiusaamisen käsittelyä sekä hakeutumista uusien harrastusten pariin
B-girl T-Flow Break the Fight! Nuorten hiphop- tapahtumassa Korjaamolla 22.9.2018. Kuva: Andreas af Enehielm
B-girl T-Flow Break the Fight! Nuorten hiphop- tapahtumassa Korjaamolla 22.9.2018. Kuva: Andreas af Enehielm

Breakdance oli vaihtoehto väkivallalle sen syntysijoilla New Yorkin Bronxissa. Samalla tavoin Break the Fight! -toiminta tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja vahvistaa itsetuntoaan katutaiteen avulla. Kouluissa toteutettavat Break the Fight! -taidetyöpajat tuottavat peruskoululaisille parhaimmillaan uusia liikkumisen ja harrastuslajien kokemuksia. Taidetoiminnan ohessa voidaan sekä käsitellä koulukiusaamista että vahvistaa nuorten osallisuutta. Koulukiusaamisen käsittely Break the Fight! – I was here -ammattitanssiteosta seuraamalla on nuorista tärkeää ja vaikuttavaa. Tämä ilmenee 5.11. julkaistavasta tutkimusraportista Väkivallattomuuden sanomaa yläkouluihin hiphop-kulttuurin keinoin(Nuorisotutkimusverkosto 2018). Raportti perustuu Suomen Kulttuurirahaston rahoittaman Break the Fight! valtakunnallinen kiertuetuki- ja mallinnushankkeen 2017–2018 seuranta- ja arviointitutkimukseen.

Break the Fight! – Breikkaa koulukiusaamista vastaan on Arja Tiili Dance Companyn 2014 käynnistämä taidekasvatuksellisten toimintojen kokonaisuus, johon sisältyy taidetyöpajoja 5.–9.-luokkalaisille sekä ammattitanssiteoksia, joita koululaiset pääsevät katsomaan. Nyt julkaistavassa tutkimuksessa tarkastellaan breakdance-taiteilija-ohjaajien työpajatyöskentelyä ja nuorten palautetta työpajoista neljän kunnan peruskouluissa. Työpajoihin osallistui yli 1600 yläkoululaista lukuvuoden 2017–2018 aikana. Yli 800:lta kerättiin palaute työpajatyöskentelystä. Vastanneista 68 % kertoi olleensa tilanteessa, jossa heitä on kiusattu, he ovat itse kiusanneet tai nähneet kiusaamista. Taidetyöpajojen lisäksi moniääninen tutkijan, kahden tutkimusavustajan ja kuuden yliopisto-opiskelijan joukko seurasi ja arvioi Break the Fight – I was here! -ammattitanssiteosta, osallisuustyöpajoja ja päättäjäkeskustelutilaisuuksia.

Raportissa dokumentoidaan Break the Fight! -toiminnan perusulottuvuuksia, arvioidaan toiminnan kehittämistarpeita ja tehdään toimenpidesuosituksia jatkohankkeita varten. Lisäksi toimintatutkimuksellisina ulottuvuuksina on nuorten osallisuuden vahvistamiseksi järjestetty ensimmäistä kertaa osallisuustyöpajoja nuorille sekä päättäjäkeskustelutilaisuuksia osana Break the Fight! -toimintaa.

”Kun nuorilta itseltään kysytään, heillä on valtavasti ideoita siitä, miten koulukiusaamista heidän elinympäristössään parhaiten voidaan ehkäistä. Kun ideat viedään kuntapäättäjille ja pyydetään heiltä vastauksia, on suuri todennäköisyys, että uusia toimintatapoja juurtuu kuntiin. Lisäämällä nuorten osallisuutta omaan elinympäristöönsä voidaan samalla vähentää kiusaamista”, toteaa erikoistutkija Sofia Laine.

Taidetyöpajatyöskentelyssä nuorten ajatukset ja mielipiteet voivat saada myös taiteellisen muodon ammattilaisen ohjauksessa. Tutkimusraportin lopuksi rakennetaan malleja tulevaisuuden Break the Fight! -toiminnalle osana kuntien perusopetusta ja nuorisotyötä. Näitä toimintamalleja hyödyntäen hankkeelle suunniteltiin kolmivuotinen jatkohanke, jolle Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myönsi merkittävän rahoituksen kokouksessaan 30.10.2018.

”Tulemme tarjoamaan Itä-Helsingissä 5., 6. ja 7.-luokkalaisille uudenlaista liikunta- ja harrastustoimintaa koulu- ja vapaa-ajalla. Tulemme järjestämään kouluissa 12-viikkoisia taidetyöpajaprosesseja, nuorisotiloilla ilmaista harrastustoimintaa, kauppakeskus Columbukseen avataan nuorten oma harrastetila vielä tämän vuoden puolella”, kertoo Break the Fight! toiminnanjohtaja, koreografi Arja Tiili.

Raportti julkistetaan virallisesti 5.11. klo 14–16 osana XVII Nuorisotutkimuspäiviä, jonka teemana ovat nuorisokulttuurit ja hyvinvointi. Samalla juhlitaan Nuorisotutkimusseuran 30-vuotisjuhlavuotta. Lisätietoja julkistustilaisuudesta: https://www.nuorisotutkimusseura.fi/ajankohtaista/tapahtumat/1972-vakivallattomuuden-sanomaa-ylakouluihin-hiphop-kulttuurin-keinoin-break-the-fight-hankkeen-arviointitutkimuksen-julkistamistilaisuus.

Sofia Laine (toim.): Väkivallattomuuden sanomaa yläkouluihin hiphop-kulttuurin keinoin (Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkosto 2018) ISBN (nid) 978-952-7175-69-9, ISBN (PDF) 978-952-7175-70-5, ISSN (nid) 1799-9219, ISSN (PDF) 1799-9227, 198 s., KL 30.12, 38.5, 70, Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 209, sarja: Kenttä, 26 euroa.

Julkaisun voi tilata Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta osoitteesta https://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisut/verkkokauppa/kirjat

Verkkoversio julkaistaan internetissä osoitteessa https://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisut/verkkokauppa/verkkojulkaisut

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Sofia Laine, erikoistutkija, Nuorisotutkimusverkosto, puh. 050 583 0019, sofia.laine@nuorisotutkimus.fi


Arja Tiili, koreografi ja toiminnanjohtaja, Break the Fight! puh. 050 375 6728 arja@arjatiili.fi

Kuvat

B-girl T-Flow Break the Fight! Nuorten hiphop- tapahtumassa Korjaamolla 22.9.2018. Kuva: Andreas af Enehielm
B-girl T-Flow Break the Fight! Nuorten hiphop- tapahtumassa Korjaamolla 22.9.2018. Kuva: Andreas af Enehielm
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Break the Fight Oy
Break the Fight Oy
PL 1
00981 Helsinki

0503756728https://www.breakthefight.com

Arja Tiili Dance Company on koreografi, tanssitaiteilija Arja Tiilin johtama tanssiryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia teoksia ja työpajoja. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Break the Fight Oy

BREAK THE FIGHT! valittiin SuomiAreenaan 2024 pitämään paneelikeskustelu kouluväkivallasta. Mukana BTF-toiminnan kehittäjä tanssitaiteilija Arja Tiili, taideohjaajia, nuorisotyöntekijöitä ja nuoria.8.1.2024 13:01:14 EET | Uutinen

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan on mukana Suomen suurimmalla yhteiskunnallisella festivaalilla SuomiAreenassa Porissa kesällä 2024. BTF-toiminnan kehittäjä tanssitaiteilija Arja Tiili ohjaa paneelikeskustelun kouluväkivallasta ja uudesta taidenuorisotyön mallista. Taidenuorisotyö® osallistaa nuoria mukaan kouluväkivaltaa ennaltaehkäisevään taidetoimintaan.

Break the Fight! ja Arja Tiili Dance Companyn kevätkooste. Olemme mukana Kuopio Tanssii ja Soi 18.6. ja VanDancessa 9.9. Uusi elämyskauppamme on täydessä toiminnassa!15.6.2023 14:42:23 EEST | Tiedote

Ihanaa aurinkoista kesää! Mukana kevätkooste ja tietoa vielä tulevista tapahtumista. Kesäkuussa Break the Fight! suuntaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille ja 9.9. Arja Tiili Dance Company on mukana VanDance -festivaalilla Vantaan Myyrmäessä Break the Fight - Burn the Floor! -teoksella. Van Dance on päivä täynnä tanssia, tule tsekkaamaan! Oletko tutustunut jo Elämyskauppaamme? Tarjoamme ammattinäyttämötoimintaa, tanssia ja työpajoja! Käy heti katsomassa!

Break the Fight! -taidenuorisotyömalli esillä kevään ja kesän aikana tapahtumissa ympäri Suomea!23.3.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Break the Fight® lyh. BTF -taidenuorisotyömalli vie väkivallattomuuden sanomaa kouluikäisille Suomessa. Tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista ja edistää yhteisöllistä tekemistä sekä kouluissa että niiden ulkopuolella. BTF -taidenuorisotyössä lapsille ja nuorille tarjoutuu mahdollisuus yhdessä tekemiseen, liikkumiseen, itseilmaisuun ja onnistumiseen. Olemme keväällä ja kesällä mukana monissa tapahtumissa, kuten Nuori2023 -tapahtumassa Jyväskylässä huhtikuussa, Maailma kylässä -festareilla Helsingin Suvilahdessa toukokuussa ja kesäkuussa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla! Edessä on toiminnan kannalta kiireinen ja tapahtumantäyteinen vuosi!

Break the Fight! on mukana Educa-messuilla 27.-28.1.2023!12.1.2023 17:43:48 EET | Tiedote

Olemme mukana Educa-messuilla 27.-28.1.2023! Educa on johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma. Messuilla on mukana 350 näytteilleasettajaa, 400 esiintyjää ja paikalle odotetaan 20 000 kävijää. Maksuton Educa tarjoilee opetus- ja kasvatusalan uusimmat tuulet sekä polttavimmat puheenaiheet. Messut järjestetään vuoden tauon jälkeen. Break the Fight! ja Arja Tiili Dance Company ovat ylpeitä ollessaan mukana vuoden 2023 messuilla. Messupaikkamme on 6g20. Olemme myös mukana lavaohjelmassa Tulevaisuuden luokkahuoneessa 27.1.2023 klo 17:30-18:00 kertomassa uudesta Taidenuorisotyön täydennyskoulutuksesta. Paneelissa keskustelemassa taidenuorisotyöstä kouluissa sekä koulutusmahdollisuuksista Break the Fight! -toiminnan kehittäjä Arja Tiili, taidekasvattaja ja taidenuorisotyömallin kouluttaja Lauri ”Laxa” Peltonen sekä BTF -toiminnassa mukana olevia lapsia ja nuoria. Aika: 27.1.2023 17:30 - 18:00 Paikka: Tulevaisuuden luokkahuone Esiintyjät: Arja Tiili, Lauri ”Laxa” Peltonen­­­­­­ Messukeskus o

Break the Fight® taidenuorisotyömallin kehittäjä Arja Tiili valittiin kansainvälisen Nordic Pitch Battle 2022 business -kilpailun finaaliin6.12.2022 11:25:38 EET | Tiedote

Break the Fight® -taidenuorisotyömallin kehittäjä Arja Tiili valittiin pohjoismaiden suurimman virtuaalisen startup pitchauskilpailun finaaliin. Kilpailun pitchaustilaisuus järjestetään virtuaalisesti 7.12.2022. Kilpailuun on valittu yhteensä 23 yritystä ympäri maailman. Nordic Pitch Battle 2022 on kansainvälinen startup & rahoitus -konferenssi, johon osallistuu satoja yrittäjiä, sijoittajia, riskipääomasijoittajia ja startup -asiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye