Alko Oy

Alko avaa uuden myymälän Helsingin Katajanokalle

Jaa
Alko avaa 90-vuotissyntymäpäivänään 5. huhtikuuta klo 10 uuden myymälän Helsingin Katajanokalle Jungmannin kortteliin.

Alko avaa uuden myymälän Helsingin Katajanokalle vuonna 1907 valmistuneeseen ja nyt peruskorjattuun vanhaan makasiinirakennukseen osoitteessa Kruunuvuorenkatu 4. Katajanokalle kauan kaivatun Alkon lisäksi makasiinirakennukseen tulee uusia vuokra-asuntoja, ravintoloita, korttelibaari, kauppa sekä kattoterassi. Uuden asunnot ja palvelut yhdistävän korttelin nimeksi tulee Jungmann.

”Olemme iloisia, että pääsemme vihdoin avaamaan uuden Alkon myymälän myös Katajanokalle, jonne monet asiakkaamme ovat myymälää kovasti toivoneet. Itse makasiinirakennus on upeasti kunnostettu ja tulee varmasti hurmaamaan kävijöitä ainutlaatuisuudellaan”, kertoo palvelujohtaja Tatu Vanninen.

Vannisen mukaan Katajanokan Alko on Helsingin 43. ja sijaitsee ensimmäistä kertaa Alepan naapurina. Uusien myymälöiden perustaminen pohjautuu Alkossa kokonaisarviointiin ja liikepaikkojen muutostarpeita tarkastellaan säännöllisesti kysynnän ja asiakasvirtojen muutosten pohjalta.

”Kun mietimme uusia myymälöitä tai uusia liiketiloja, tarkastelemme kehittyviä asuinalueita, monipuolisia ostosympäristöjä ja liikenteen solmukohtia. Paikkoja, jotka ovat asiakkaille luontevia ja vaivattomia asiointipaikkoja.”

”Katajanokan alueella on käynnistynyt viime vuosina merkittäviä rakennushankkeita, joiden myötä alueen asukasmäärän on arvioitu kasvavan muutamalla tuhannella 2020-luvun aikana. Jungmann tuo alueen asukkaille lisää valinnanvaraa palveluihin ja keskeisen sijaintinsa vuoksi elävöittää myös koko keskustaa”, taustoittaa alueen kehitystä Asset Manager Tatu Widerholm Mrec Investment Managementista.

Myymälä avataan Alkon 90-vuotissyntymäpäivänä, hyllyihin nimikkokuohujuoma

Alko täyttää viides huhtikuuta 90 vuotta. Lukusarja 543210 on yksi Suomen historian tunnetuimpia lukusarjoja. Vuodesta 1919 voimassa olleen kieltolain päätyttyä ensimmäiset Alkon myymälät avautuivat 5.4.1932 klo 10. Myymälöitä avattiin kaikkiaan 48, joista yhdeksän Helsinkiin.

”Katajanokan myymälän avajaispäivä 5.4.2022 on meille erityinen, sillä Alko täyttää tuona päivänä 90 vuotta”, kertoo palvelupäällikkö Connie Van.

”Asiakaspalvelussamme olemme tulleet pitkälle niistä ajoista, kun myymälöistä tehtiin tarkoituksella kolkkoja ja luotaantyöntäviä, eikä myyjä saanut esitellä, saati suositella juomia. Tänä päivänä meillä on hieno joukko asiantuntevaa henkilöstöä, joka suhtautuu intohimolla ruoan ja juoman yhdistämiseen asiakkaidemme iloksi.”

Alko lanseeraa juhlan kunniaksi oman alkoholittoman kuohujuoman, joka tulee myyntiin juuri Alkon syntymäpäivänä. Juoman tuottaja on kotimainen pientuottaja Korpihilla.

”Trendikkäästi vaaleanpunaisen kuohujuoman makuna on karpalo ja maarianheinä. Kuohuva on makean hapokas, raikas ja hennon mausteinen. Maussa viipyilee myös ihanat kukkaniityt. Oikein oiva alkoholiton ja vegaaninen kuplajuoma kevään ja kesän juhliin”, Van kuvailee.

Alko on aiemmin kertonut avaavansa uudet myymälät tänä vuonna Hämeenlinnan Tiiriöön, Vaasan Liisanlehtoon, Kuopion Kolmisoppeen ja Porvoon vanhaankaupunkiin.

Yhteyshenkilöt

Palvelujohtaja Tatu Vanninen, p. 040 838 9694, tatu.vanninen@alko.fi
Alkon viestintä: mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi
Jungmann-kortteli ja makasiinirakennus: Asset Manager Tatu Widerholm, Mrec Investment Management, p. 040 506 6861, tatu.widerholm@mrecim.fi
https://www.jungmann.fi/

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 368 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye