Mangrove on aloittanut asuinkorttelin rakentamisen Kangasalan uudelle Lamminrahkan alueelle

Jaa
Mangrove on käynnistänyt yli 300 asunnon rakennustyöt Tampereen kupeessa sijaitsevalle Lamminrahkan alueelle. Rakennustyö on ensimmäinen käynnistynyt asuinrakennushanke uudella alueella, ja asuinkortteliin rakentuu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Rakennusten lämmityksessä käytetään uutta kauko- ja maalämpöä yhdistävää hybridiratkaisua.
Kuurankatu 2: Mangrove Asumisoikeus Oy:n rakennus
Kuurankatu 2: Mangrove Asumisoikeus Oy:n rakennus

Mangrove käynnisti maaliskuun lopulla uudella Lamminrahkan alueella sijaitsevan korttelin rakennustyöt. Mangrove Oy toimii koko korttelin kokonaisvastuurakentajana. Korttelin rakentaminen käsittää useamman rakennusvaiheen, jotka ajoittuvat vuosille 2022–2025. Uuteen kortteliin rakentuu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja, ja sen koko rakennusoikeus on 17 000 kerrosneliömetriä.

– Koko kortteliin on suunnitteilla yli 300 asuntoa, jotka rakennetaan useammassa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen asuinkerrostalot valmistuvat vuoden 2023 lopulla. Rakennushanke on Mangrovelle mittava, ja se tulee työllistämään hankkeen aikana merkittävän määrän Pirkanmaan alueen yhteistyökumppaneita, kertoo Mangrove Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Mangrove Asumisoikeus Oy:n omistukseen rakentuu 67 asumisoikeusasuntoa osoitteeseen Kuurankatu 2. Asumisoikeusasuntojen hakuaika käynnistyy syksyllä 2022, ja arvioitu valmistuminen on keväällä 2024. Asuntoyhtymä Oy:n omistukseen rakentuu 235 vuokra-asuntoa, ja ne sijaitsevat osoitteissa Taitajakatu 2 ja Mossin Puistokatu 12.

Hybridiratkaisu parantaa energiatehokkuutta

Mangrove panostaa energiatehokkaisiin ja ekologisiin lämmitysratkaisuihin. Lamminrahkan korttelissa rakennusten lämmitysmuodoksi valittiin kaksi lämmönlähdettä yhdistävä hybridiratkaisu, jossa saadaan hyödynnettyä toimintavarmaa ja tehokasta kaukolämpöä sekä ekologista maalämpöä. Maalämmön avulla tuotetaan yli 50 prosenttia kohteen vuotuisesta lämmitysenergiasta.

Kohteeseen asennettavaa hybridiratkaisua käytetään nyt ensimmäistä kertaa asuinrakennuksissa. Vastaavanlaisia järjestelmiä on asennettu aiemmin lähinnä toimisto- ja liikerakennuksiin.

– Ekologinen lämmitysjärjestelmä mahdollistaa energiatehokkaiden asuntojen rakentamisen, ja Lamminrahkan asuinkiinteistöt ovatkin parasta A-energialuokkaa. Suurin hyöty tulee säästyneen energian myötä pienentyneistä lämmityskustannuksista ja hiilidioksidipäästöistä, kertoo Mangrove Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

Lamminrahka on uusi viihtyisä ja luonnonläheinen pienkaupunkimainen asuinalue, josta on hyvät liikenneyhteydet Tampereen kehätielle ja sitä kautta myös Helsingin ja Jyväskylän suuntaan. Mangroven rakentama kortteli sijoittuu torin lähelle keskeiselle sijainnille palveluiden ja harrastuspaikkojen äärelle. Myös metsä ja sen tarjoamat ulkoilumahdollisuudet ovat muutaman askeleen päässä kotiovelta. Korttelin yhteiselle sisäpihalle rakentuu viihtyisä leikki- ja oleskelualue, ja taloyhtiöiden parkkipaikat aiotaan sijoittaa pihakannen alle.

 

Lisätietoja:

Antti Lundstedt, toimitusjohtaja, Mangrove Yhtiöt, p. 050 572 5200

antti.lundstedt@mangrove.fi

Sami Lehto, toimitusjohtaja, Mangrove Rakennuttaja Oy, p. 040 582 4182

sami.lehto@mangrove.fi

Kuvat:

Mangrove Oy

Avainsanat

Kuvat

Kuurankatu 2: Mangrove Asumisoikeus Oy:n rakennus
Kuurankatu 2: Mangrove Asumisoikeus Oy:n rakennus
Lataa
Kangasalan Kuningatar: Asuntoyhtymä Oy:n rakennukset
Kangasalan Kuningatar: Asuntoyhtymä Oy:n rakennukset
Lataa
Kangasalan Kuningas: Asuntoyhtymä Oy:n rakennukset
Kangasalan Kuningas: Asuntoyhtymä Oy:n rakennukset
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Mangrove Oy
Ruukinkatu 2-4
20540 Turku

050 471 7597https://www.mangrove.fi/

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa ja rakennuttaa omistus-, asumisoikeus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille sekä toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy, Mangrove Rakennuttaja Oy ja Mangrove Asumisoikeus Oy. Mangroven liikevaihto vuonna 2021 oli noin 47 miljoonaa euroa. www.mangrove.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mangrove Oy

Mangrove Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Jouni Hämäläinen21.12.2022 10:09:56 EET | Tiedote

Mangrove Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty rakennusinsinööri Jouni Hämäläinen (s. 1974). Hän aloittaa tehtävässään 19.1.2023. Mangrove Oy vastaa Mangrove Yhtiöt -konsernin rakennusliiketoiminnasta. Mangrove Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Antti Lundstedt jatkaa Mangrove Yhtiöt -konsernin emoyhtiön toimitusjohtajana sekä Mangrove Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Konsernin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Lundstedt.

Uudelle Lamminrahkan alueelle etsitään jo asukkaita – haku Kuurankatu 2:n ASO-asuntoihin alkaa syyskuussa1.9.2022 12:02:00 EEST | Tiedote

Mangrove Asumisoikeus Oy:n asumisoikeuskohde Kuurankatu 2 Kangasalla valmistuu arviolta helmikuussa 2024. Syyskuussa alkavassa haussa on tarjolla 67 erikokoista kerrostaloasuntoa. Energiatehokkaassa kohteessa on käytössä uudentyyppinen hybridilämmitysjärjestelmä, ja asukkaiden käytettävissä on yhteiskäyttöauto. Valmistuessaan Lamminrahkan alue täydentää palveluillaan myös Itä-Tampereen palvelutarjontaa, ja Lamminrahkan kouluun tullaan ottamaan oppilaita yli kuntarajojen.

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereelle ensimmäiset asumisoikeusasunnot – taloyhtiöiden oma aurinkovoimala tuottaa käyttösähkön koteihin13.1.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde tuo pitkästä aikaa Tampereen Koivistonkylän alueelle uutta asuntotarjontaa. Maalämmön ja aurinkosähkön ansiosta energian käytön kustannukset kohteessa ovat tavallista matalammat. Samalla Ilokkaanpuisto on Euroopan ensimmäinen etätuotetusta aurinkosähköstä energiansa saava asuinalue.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme