Pirkanmaan ELY-keskus

Oriveden eritasoliittymän ja ohituskaistan parantaminen Valtatie 9:llä: valtatien ylittävän Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan uusiminen aiheuttaa muutoksia valtatieliikenteelle, jalankulkuun ja pyöräilyyn

Jaa
Valtatie 9:n tienparannustyöt Oriveden eritasoliittymän ja Tampereen suuntaan johtavan vajaan kahden kilometrin pituisella ohituskaistaosuudella käynnistyivät huhtikuussa. Valtatien ylittävän nykyisen sillan purkutyö alkaa toukokuun alussa, eikä siltaa silloin voi käyttää. Samalle paikalle rakennettava uusi silta saadaan käyttöön syyskuun lopussa.

Valtatie 9:llä Oriveden eritasoliittymän ja Tampereelle johtavan ohituskaistan parantamistyöt ovat olleet huhtikuusta lähtien käynnissä ELY-keskuksen ja Oriveden kaupungin yhteishankkeessa. Toukokuun alussa käynnistyy nykyisen valtatie 9:n ylittävän sillan purku ja uuden sillan rakentaminen. Oriveden kaupungin omistama, Oriveden yhtenäiskoulun ja jäähallin kohdalla sijaitseva jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä Paltanmäen ylikulkukäytävä uusitaan nykyiselle paikalleen jännitettynä teräsbetonisiltana. Uusi silta saadaan käyttöön syyskuun lopussa.

Siltatöiden lisäksi valtatie 9:n ohituskaistalle tehdään keskikaide. Tievalaistus uusitaan, ja valtatien ja Tampereelle johtavan rampin varteen tehdään melusuojauksia.

Siltatöiden ajan jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan kantatie 58:n kautta

Nykyisen sillan purkamisen ja uuden rakentamisen ajaksi ylikulkusillan käyttäjät ohjataan kulkemaan Pohjoiskaaren ja kantatie 58:n jalankulku- ja pyörätien kautta. Valtatie 9:n ylittäminen tapahtuu nykyisiä jalankulku- ja pyöräteitä käyttäen Oriveden risteyssillan kautta. Oriveden kaupunki rakentaa Pohjoiskaaren ja valtatie 9:n rampin välille uuden jalankulku- ja pyörätien. Se rakennetaan Tampereelle vievän rampin linja-autopysäkiltä Oriahteen suuntaan Pohjoiskaarelle. Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat käyttää uutta väylää 9.5. alkaen. Jalankulku- ja pyörätie viimeistellään ja päällystetään syksyllä 2022.

Sillan purkaminen ja uuden rakentaminen edellyttävät liikennejärjestelyjä ja alennettuja nopeusrajoituksia

Silta puretaan monessa vaiheessa ja pääosin yöaikaan. Valtatie 9:n ja sen ramppien liikennettä ohjataan sen mukaan, miten sillan purkaminen etenee. Purkutöiden aikana nykyisiä kaistajärjestelyjä ja väistämisvelvollisuuksia muutetaan tilapäisesti. Nopeusrajoituksena sillan kohdalla käytetään 30 km/h. Kaivinkoneeseen kiinnitettyjä puristinleukoja käyttäen tehtävä purkutyö kestää noin kaksi viikkoa päättyen toukokuun puolivälissä. Tämän jälkeen alkaa uuden sillan rakentaminen. Uusi silta valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Kokonaan tietyöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Destia Oy. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 3 miljoonaa euroa, josta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Oriveden kaupunki. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Heikki Koski, puh. 0295 03 6251, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus


Tekninen johtaja Matti Vesava, puh. 040 133 9247, Oriveden kaupunki


Työmaapäällikkö Jarkko Kettunen, puh. 040 358 7179, Destia Oy

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja arkisin kahden viikon ajan5.9.2023 10:45:00 EEST | Tiedote

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikoilla 37 ja 38 tunnelin puolivuotishuolto. Työt suoritetaan tunneliputki kerrallaan neljänä perättäisenä yönä maanantai-illoista varhaisiin perjantaiaamuihin. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme