Vaasan ja Chef Lundén täyttävät suomalaisten suosikkileivät

Vaasan Ruispalat on Suomen suosituin leipä. Leivän salaisuus on rehdin kotimaisen täysjyvärukiin rakastetussa, ainutlaatuisessa maussa, herkullisessa sitkeydessä ja taikinajuuressa. Kuohkeat ja pehmeät Vaasan Täysjyväkauratyynyt ovat puolestaan Suomen suosituimmat vaaleat palaleivät. Nämä suomalaisen leipämaailman kulmakivet tulevat Chef Lundénin toimesta tarjolle nyt ensimmäistä kertaa huolellisesti käsin täytettyinä. Maukkaat ja laadukkaat uutuudet saapuvat vappuna tarjolle kauppoihin kautta maan.
”Vaikka suomalaiset ovat todellista leipäkansaa, on meillä täytettyjen leipien osalta vielä paljon kehitettävää. Teimmekin Chef Lundénin kanssa kattavan selvityksen siitä, mitä kuluttajat valmiilta leiviltään haluavat. Olemme iloisia ja ylpeitä yhteistyöstämme, jonka myötä pääsemme upealla tavalla valmiiden leipien hyllyyn vastaamaan kuluttajien toiveisiin herkullisilla, laadukkailla ja terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Vahvojen tuotemerkkien yhteistyöltä on lupa odottaa paljon”, kertoo tuoreleipien kategoriavastaava Mikko Kaijansinkko Vaasanilta.
Maukkaasti ja terveellisesti täytettyjä leipiä
Vaasan ja Chef Lundénin uudet leivät ovat maukkaasti terveellisiä. Niissä ei ole käytetty kastikkeena majoneesia ja leipien rasvan ja suolan määrä on maltillinen. Kaikki leipien täytteet ovat tarkoin valittuja ja niitä on runsaasti: raikkaita kasviksia, omegapitoista kirjolohta, vapaan kanan munia, kotimaista kanaa ja savukinkkua sekä Emmental-juustoa. Vaasan Ruispalat ja Vaasan Täysjyväkauratyynyt ovat tunnetusti runsaskuituisia ja niissä on käytetty kotimaista täysjyvää.
”Olemme ylpeitä saadessamme ensimmäistä kertaa täyttää Suomen suosituimmat leivät ja tuoda kaikkien tuntemat legendaariset tuotemerkit tarjolle myös tuoretuotehyllyyn. Täytämme leivät runsailla ja laadukkailla, huolellisesti valituilla raaka-aineilla. Leipien reseptiikalle tehtiin kattava taustatyö ja uskon, että yhteistyömme Vaasanin kanssa on omiaan lisäämään kuluttajien kiinnostusta täytettyihin leipiin”, kertoo Chef Lundénin brändipäällikkö Venla Määttä.
Vaasan ja Chef Lundén -leivistä on kolme täytevaihtoehtoa: kana-basilika, kirjolohi-kurkku sekä kinkku-juusto. Tuoreet vihannekset täydentävät kaikkia täytteitä. Chef Lundén Vaasan Kana-basilika Täysjyväkauratyyny, Chef Lundén Vaasan Kirjolohi-kurkku Ruispala ja Chef Lundén Vaasan Kinkku-juusto Ruispala ovat riittoisia lounas-, eväs- tai välipaloja ja niiden paino on 145-155 grammaa. Tuotteet ovat laktoosittomia ja pakkausten selkeät rasiat ja pussit helposti lajiteltavissa. Tuoreiden täytteidensä vuoksi leipien säilyvyys on 5 päivää. Leipien hinta kaupasta riippuen noin 3 euroa.
Oy Lundén Ab on vuonna 1959 perustettu perheyritys, jonka tytäryhtiöitä ovat Oy Lundén Ab Jalostaja, Lundén Food OÜ, Savuhovi sekä Oy L Supply Ab. Tunnettuja brändejämme ovat Jalostaja, Auran ja Chef Lundén. Yhtiömme valmistavat monipuolisesti sekä tuoreita, että teollisia elintarvikkeita. Omien brändien lisäksi tuotannossamme on monia kaupan merkkejä ja lisäksi toimimme merkittävien elintarvikeyritysten alihankkijana. Yhtiöiden päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Baltian maat.
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 530 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan hampurilais- ja hot dog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2021 oli 195 miljoonaa euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Kaijansinkko, kategoriajohtaja, Vaasan Oy
+358 40 727 7017, mikko.kaijansinkko@vaasan.com
Venla Määttä, brändipäällikkö, Oy Lunden Ab Jalostaja
+358 10 3207 927, venla.maatta@jalostaja.fi
Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579 653
Kuvat









Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme