Karisto

Nelli Hietalan uutuuskirjassa 13-vuotias Vuokko päättää olla oma itsensä – kaiken uhallakin

Jaa
Kuinka etsiä ja löytää oma suunta samalla kun haaveilee yhteenkuuluvuudesta luokkatovereiden kanssa? Vuokko Vehma – elämä ja teot käsittelee tunnistettavalla tavalla nuorten arkisia ihmissuhde- ja koulukiemuroita.

Vuokko Vehma on 13-vuotias ja poikkeustapaus. Hänellä on aavistuksen verran mutkikas perhetausta ja lievästi sanottuna erikoinen pukeutumismaku. Vuokko ei kuitenkaan ole halukas tinkimään värikkäästä tyylistään eikä salaisesta toiveestaan paljastua suureksi taiteilijaneroksi.

Kun kokkikerhoon pölähtää pääkaupunkiseudulta toinen outolintu, tilanne muuttuu kertaheitolla ja kuviksen kiusallinen parityöprojektikin tarjoaa uusia haasteita. Koulun halloween-bileissä taitaa olla nyt kaksi yksinäistä sutta...

Nelli Hietala alkoi kirjoittaa Vuokko Vehma – elämä ja teot -kirjaa etsittyään sopivaa luettavaa 12-vuotiaalle lapselle. Hän huomasi, ettei Suomessa ollut viime vuosina ilmestynyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta realistista varhaisnuortenkirjallisuutta, jossa käsiteltäisiin arkisia ihmissuhde- ja kouluasioita. Humoristisuudestaan ja näennäisestä kepeydestään huolimatta Vuokko Vehman elämä ja teot pyrkii sanoittamaan niitä universaaleja tuntoja, kun puntarissa on toisaalta oman suunnan löytäminen, toisaalta toiveet yhteenkuuluvuudesta luokkatovereiden kanssa.

”Yksi teoksen ydinajatuksista onkin, ettei omaksi itseksi tuleminen ole välttämättä helppoa tai kivutonta. Se vaatii rohkeutta, etenkin silloin kun kaapista ei toiveista huolimatta löydy supersankarin viittaa”, Hietala sanoo.

Nelli Hietala (s. 1981) on lieksalaislähtöinen kirjailija, joka asuu Hämeenlinnassa. Vuokko Vehma – elämä ja teot on hänen kolmastoista kirjansa ja ensimmäinen varhaisnuorille suunnattu romaaninsa. Myös lapsille ja aikuisille kirjoittava Hietala on loputtoman kiinnostunut siitä, millaisena maailma avautuu erilaisista, eri-ikäisten ihmisten perspektiiveistä. Kun hän ei kirjoita, Hietala puuhailee vanhan talonsa ja sen puutarhan parissa.

Vuokko Vehma – elämä ja teot ilmestyy 5.5.2022.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Mikaela Holmberg
Kuva: Mikaela Holmberg
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme