Salon taidemuseo Veturitalli

HC Bergin näyttely avautuu yleisölle Salon taidemuseo Veturitallissa 14.5. alkaen

Jaa
Kutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan ennakkovarauksella tai vapaasti perjantaina 13.5. kello 13-18 kuvataiteilija Hans-Christian Bergin näyttelyyn HC BERG Salon taidemuseo Veturitalliin (os. Mariankatu 14). Näyttely esittelee taiteilijan uusinta tuotantoa. Varaa Veturitallilta oma aikasi näyttelyyn tutustumista varten ti 10.5. kello 16 mennessä.
HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg
HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg

Salon taidemuseo Veturitallin kesän näyttely HC Berg tuo Saloon 14.5.-4.9.2022 monipuolisen kokonaisuuden kuvataiteilija Hans-Christian Bergin uusinta tuotantoa. Taiteilija HC Berg (s. 1971) on tullut tunnetuksi teoksista, jotka tekevät näkyväksi optisia ilmiöitä. Silmää askarruttavat työt vievät katsojan taiteen peruskysymyksen äärelle: miksi näemme niin kuin näemme? Berg käyttää monipuolisia materiaaleja leikaten laserilla terästä ja akryyliä, yhdistäen puhallettua lasia, keramiikkaa tai valmiita muovielementtejä. Myös valo on osa teoksia ja näyttelyn kokonaisuutta. Teokset ovat teknisesti vaativia ja viimeisteltyjä, Berg pyrkii teoksissaan esteettiseen virheettömyyteen.Veturitallin pääsalit täyttyvät töistä, joista suurinta osaa ei ennen ole esitelty näyttelyissä. Valtaosa teoksista on taiteilijan omistuksessa, mutta mukana on lainoja myös muista suomalaisista taidemuseoista.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2007 nimetty Berg on toteuttanut suuren mittakaavan julkisia hankkeita, joista viimeisin on Helsingin Kalasatamaan sijoitettu seitsemän metriä korkea veistos Nereidi (2021). Salon taidemuseossa nähtävät uudet, laserleikatuista metallilevyistä muodostuvat hahmot jatkavat Nereidin maailmaa. Kerrokselliset veistokset näyttävät erilaiselta eri suunnista katsottaessa. Mukana on runsaasti myös neonsävyillä pelaavia, reliefimäisiä ja seinälle installoitavia töitä. Värillisten elementtien ja ympyröiden ääriviivat eivät tarkennu, vaikka silmiä kuinka siristäisi. Säkenöivät akryyliveistokset hahmottuvat kauempaa katsottuna erilaisina kuin lähelle tultaessa. Myös teosten ympärille kajastavat säteet ovat osa teosta. Vanhan veturitallin korkeat ja pelkistetyt tilat luovat kiinnostavan kontrastin katsojan havaintokokemuksen kanssa pelaaville teoksille

Se, kuinka näemme ja koemme asioita ja kuvaamme havaintoja, rakentuu omien kokemustemme ja menneisyytemme pohjalta. Keskeisintä taiteilijan työskentelyssä on katsojan havaintokokemuksen haastaminen, teokset eivät välttämättä ole sitä, miltä ne ensi alkuun näyttävät. Elämme kuvatulvan aikaa ja kuvat ovat tehokas vaikuttamisen työkalu. Kuvilla voidaan harhauttaa. Siksi kaikkea näkökenttään tuotua ei pidä uskoa. Tämä tekee Bergin näyttelystä äärimmäisen ajankohtaisen – teokset pitää kohdata itse paikan päällä.

Kansainvälisesti työskentelevä HC Berg on valmistunut vuonna 2002 Taideteollisesta korkeakoulusta muotoilusuunnittelijaksi keraamisen taiteen ja lasitaiteen linjalta sekä Suomen Kuvataideakatemiasta. Bergin teoksia on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen teoksiaan kuuluu merkittäviin suomalaisiin ja kansainvälisisin taidekokoelmiin, ja hän on toteuttanut useita julkisia veistoksia.

Lehdistölle: Varaa oma aikasi näyttelyyn tutustumista varten ti 10.5. kello 16 mennessä puhelimitse 044 7784888 tai minna.nyqvist@salo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg
HC Berg: Color space – 15 Color bitual dual dimensions, 2017, kuva: HC Berg
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon taidemuseo Veturitalli
Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14
24240 SALO

p. +358 (0)2 778 4892, veturitalli@salo.fihttps://salontaidemuseo.fi

Salon taidemuseo Veturitalli on Salon kaupungin vuonna 1998 perustama taidelaitos, joka tuottaa korkeatasoisia näyttelyitä. Näyttelyt vaihtuvat kolme kertaa vuodessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon taidemuseo Veturitalli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme