Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Opetusalan lakko alkaa 10 kaupungissa

Jaa
Kunnalliset koulut ja päiväkodit ovat viikon lakossa tiistaista 3.5. lähtien seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Oulu ja Rovaniemi. Helsingissä ja Tampereella on lakossa myös 17 yksityiskoulua. Lakon piirissä on lähes 23 000 OAJ:n jäsentä.

Kunta-alan lakko koskee opetushenkilöstöä, joka kuuluu OVTES- ja KVTES-sopimukseen ja jonka työnantaja on jokin mainituista kymmenestä kaupungista. Lakon piiriin kuuluvat myös päiväkodin johtajat ja rehtorit.

Kunnallisten koulujen lisäksi lakossa on 17 yksityiskoulua. Helsingissä lakossa ovat Apollon yhteiskoulu, Englantilainen koulu, Helsingin Saksalainen Koulu, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Helsingin yhteislyseo, Herttoniemen yhteiskoulu, International School of Helsinki, Kulosaaren yhteiskoulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, Munkkiniemen yhteiskoulu, Oulunkylän yhteiskoulu, Pohjois-Haagan yhteiskoulu ja Töölön yhteiskoulu.

Tampereella yksityisen opetusalan lakko koskee Kalevan lukiota ja Tampereen yhteiskoulua. Nämä lakot kohdistuvat Sivistystyönantajien yksityisen opetusalan työehtosopimukseen.

Kunnallisten koulujen ja päiväkotien sekä tamperelaisten yksityiskoulujen lakon viimeinen päivä on 9.5. Viidessätoista helsinkiläisessä yksityiskoulussa lakko päättyy 10.5.

Kahden päivän lakko ehti olla jo kuudessa maakuntakeskuksessa ennen pääsiäistä.

Lakon alkavat, koska sopimusneuvotteluissa ei ole päästy sopuun oikeudenmukaisista palkkaratkaisuista.

– Kynnyskysymyksemme on, ettei neuvotteluissa ole saavutettu sopimusta palkkaohjelmasta, jolla opetushenkilöstön palkkojen epäoikeudenmukaisuuksia voitaisiin korjata. OAJ ei myöskään ole valmis hyväksymään työnantajan esittämiä nykyisten sopimusten heikennyksiä. On käsittämätöntä, että heikennyksiä tarjotaan aikana, jolloin yhteiskunnan pitäisi kannustaa opettajia, jotka ovat tehneet huipputulosta kriisistä toiseen, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ: Työmarkkinat ajautumassa kaaokseen – poliitikkojen ei pidä puuttua palkkaneuvotteluihin8.11.2023 15:55:27 EET | Tiedote

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on erittäin pettynyt työministeri Arto Satosen linjaukseen käynnistää lausuntokierros ja ainoastaan vedota työmarkkinaosapuoliin. Näin edetään kohti lakiin säädettävää vientivetoista työmarkkinamallia. OAJ on esittänyt neuvottelujen aloittamista ja sopimisen tietä keskeisten liittojen ja neuvottelujärjestöjen kesken uudesta työmarkkinamallista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme