Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-rakentamisen aiheuttamat tilapäiset veneväylät ovat nyt käytössä

Jaa
Sillanrakentaminen aiheuttaa muutoksia vesiliikenteen reitteihin Kalasataman Nihdin ja Korkeasaaren välisen Finkensillan ja Korkeasaaren ja Laajasalon välisen Kruunuvuorensillan alueen vesiliikenteelle.
Väylämuutokset Kruunusillat-rakentamisalueella.
Väylämuutokset Kruunusillat-rakentamisalueella.

Mustikkamaa-Korkeasaari-väylä on suljettu ja Herttoniemen väylän linjaus on muutettu kulkemaan Nimismies- ja Emäntäluotojen länsipuolelta. Mustikkamaa-Korkeasaari-väylän korvaava tilapaisväylä on käytössä arviolta vuoden 2023 loppuun ja Herttoniemen väylän muutos vuoteen 2025. 

Nämä rakennusaikaiset tilapaiset väylät ovat yksityisväyliä. Väylät on merkitty sini-valkoisin yksityisväyläviitoin. Merialueella olevat työsillat on valaistu led-valonauhoin ja Kruunuvuorensillan kulkuaukko vilkkuvaloin. Vesialue työmaiden ympäristössä tullaan merkitsemään keltaisin erikoismerkein.

Työmaan lähellä on syytä noudattaa suurta varovaisuutta, niin oman kuin työmaan turvallisuuden takia.

Rakennusvaiheessa Kruunuvuorensiltaa ei saa alittaa muuta kuin merkittyä väylää pitkin. Finkensillan ali menee veneaukko, jonka korkeus on 1 m ja leveys 3 m, aukko on merkitty työsillan rakenteisiin. Finkensiltaa ei saa alittaa muualta kuin erikseen merkityn veneaukon kohdalta.

Tarkemmat ja päivittyvät tiedot hankkeen vaikutuksista vesiliikenteeseen löytyvät suomeksi: https://kruunusillat.fi/veneilijoille/ ja ruotsiksi: https://kruunusillat.fi/sv/for-batfolk/.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Väylämuutokset Kruunusillat-rakentamisalueella.
Väylämuutokset Kruunusillat-rakentamisalueella.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kruunusillat-raitiotie

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027. Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa ns. Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Kruunuvuorensillasta, noin 1200 metriä, tulee Suomen pisin silta.

Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. 

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy. Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy.

www.kruunusillat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Matkultur, evenemang och en arena med upp till 17 000 åskådarplatser? Helsingfors planerar framtidens Partitorget17.5.2024 11:36:08 EEST | Tiedote

Helsingfors stad planerar omfattande renoveringar i området kring Partitorget med ambitionen att stegvis genomföra planerna på 2030-talet. Enligt de riktgivande visionerna kunde området vara ett större centrum för matkultur och evenemang än idag, kantat av bostadshus. Utöver dessa har man på Partitorget preliminärt fogat in en evenemangsarena med upp till 17 000 åskådarplatser. Avsikten är också att partiverksamheten ska fortsätta.

Ruokakulttuuria, tapahtumia ja jopa 17 000-paikkainen areena? Helsinki suunnittelee tulevaisuuden Tukkutoria17.5.2024 11:36:08 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki suunnittelee Tukkutorin alueelle merkittäviä uudistuksia, jotka toteutuisivat vaiheittain 2030-luvulla. Suuntaa antavissa visioissa alue voisi olla nykyistä suurempi ruokakulttuurin ja tapahtumien keskus, jota reunustaisivat uudet asuinrakennukset. Näiden lisäksi Tukkutorille on alustavasti soviteltu jopa 17 000-paikkaista tapahtuma-areenaa. Myös tukkutoiminnan on tarkoitus jatkua. Kaupunkilaiset pääsevät kommentoimaan suunnitteluperiaatteita myöhemmin tänä vuonna.

Food culture, events and an arena for up to 17,000 spectators? Helsinki is planning the future of Wholesale Market17.5.2024 11:36:08 EEST | Press release

The City of Helsinki is planning significant redevelopment for the Wholesale Market area to be carried out gradually in the 2030s. According to preliminary visions, the area could become a larger centre for food culture and events, bordered by new residential buildings. In addition to these, preliminary plans include the construction of an event arena with up to 17,000 seats at the Wholesale Market. Wholesale operations in the area are also planned to continue.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 16.5.202416.5.2024 18:03:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 16.5.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 30.5.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye