Palvelumuotoilutoimisto Hellon osti teknologiaosaamista Oulusta
Graend Company on pitkän kansainvälisen uran teknologia-alalla tehneiden Antti Pelkosen, Maarit Kettusen ja Jukka-Pekka Heikuran viime talvena perustama digitaalisen suunnittelun ja kehityksen asiantuntija. Palvelumuotoilutoimisto Hellon ja uusi digistudio Graend by Hellon pystyvät yrityskaupan myötä tuottamaan Suomessa ainutlaatuista ja kansainvälisillä markkinoilla näkemyksellistä lisäarvoa asiakkaidensa liiketoimintaan.
”Olemme jo vuosia nivoneet palvelumuotoilun teknologiaan, sillä digitaalisuus ja teknologia ovat asiakasarvon mahdollistajia. Strategisen toimijan ei kuitenkaan kannata kasvaa teknologian toteuttajaksi orgaanisesti. Olimme jo tovin kartoittaneet mahdollisuuksia lisätä tarjontaamme, kun huomasimme todella kovien teknologiaosaajien perustaneen Ouluun Graendin. Pelkosen, Kettusen ja Heikuran kunnianhimo, kokemus ja meriitit esimerkiksi Siili Solutionsin ja Bitfactorin kasvattajina ovat vakuuttavia ja he ovat valmis tiimi, jolla on kyky rakentaa suuria asioita. Tätä kunnianhimoa, uskallusta ja näkemystä tarvitaan maailmalla pärjäämiseen, ja sitä Hellonilta myös odotetaan”, kertoo Hellonin perustajaosakas Jaakko Wäänänen.
Asiakaskokemuksen ja digitaalisten palveluiden muotoiluun erikoistuneen Hellonin asiakkaat ovat toivoneet, että yrityksen osoittama intohimo erinomaisuuteen välittyisi myös teknisessä toteutuksessa. Graend-kaupan myötä yhtiöllä on nyt kyky varmistaa, että projektien alkuvaiheessa oivalletut pienetkin, mutta asiakaskokemuksen kannalta elintärkeät yksityiskohdat säilyisivät mukana muotoilijan pöydältä aina lopulliseen, eli testattuun, toteutettuun ja julkaistuun digitaaliseen palveluun asti.
”Asiakaskokemus perustuu syvälliseen asiakasymmärrykseen. Pieneltäkin tuntuva nyanssi voi lopullisessa kokemuksessa olla suuri erottava tekijä. Tärkeillä nyansseilla ja niiden ymmärryksellä on usein vaarana kadota, kun vetovastuu digitaalisesta palvelusta siirtyy asiakaslähtöisestä palvelumuotoilusta teknologiakeskeiseen toteutukseen. Lopputuloksena voi olla moitteetta toimiva järjestelmä, joka ei kuitenkaan tavoita suunniteltua asiakaskokemusta tai tuota tavoiteltua asiakasarvoa. Tähän haasteeseen on törmätty usein ja nyt siihen löytyi ratkaisu”, kiittää Wäänänen.
Yrityskauppa tuo Graendille nopean laajentumismahdollisuuden paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti. Hellon tuplasi viime vuonna liikevaihtonsa Lontoossa, missä globaalit megaluokan yritykset etsivät strategisia kumppaneita, jolla on kyvykkyyttä viedä hankkeita laadukkaasti alusta loppuun. Esimerkiksi Hellonin Lontoon toimiston ja Graendin kevään aikana Vodafonelle toteuttama hanke osoittaa, että tämänkaltaiselle kombinaatiolle on kova kysyntä.
”Koska Hellon on palvelumuotoilussa maailman palkituin toimija, kohdistuu heihin paljon odotuksia. On upeaa päästä osaksi tällaista osaajien yhteisöä ja varmistamaan tuon laadun säilyminen myös teknologisessa toteutuksessa. Lisää samaa tekemällä ei saavuteta erilaista lopputulosta, joten meillä on syystäkin suuret odotukset tuleville, yhteisille hankkeille. Rakennamme samalla Graend by Hellonin omaa tarinaa Hellonin ja yhtiön nykyisten sekä uusien työntekijöiden omistamana itsenäisenä studiona”, kertoo Graend by Hellonin Chief People Officer Maarit Kettunen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jaakko Wäänänen, CEO & Founder Hellon, jaakko.waananen@hellon.com, +358 40 560 4828
Antti Pelkonen, CEO, Graend by Hellon, antti.pelkonen@graend.com, +358 40 566 8977
Timo Pätiälä, toimitusjohtaja Hellon Lontoo, timo.patiala@hellon.com, +358 45 675 8852
Laura Franck, toimitusjohtaja Hellon Helsinki, laura.franck@hellon.com, +358 44 379 4980
Maarit Kettunen, Chief People Officer, Graend by Hellon, maarit.kettunen@graend.com, +358 40 757 2754
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme