Karisto

Anne Kovalaisen esikoisromaani on hyytävä tarina luonnonmullistuksen jälkeisestä maailmasta

Jaa
Ensin palasivat linnut kertoo lopuista, joiden jälkeen on pakko aloittaa alusta, ja tarkastelee, miten ihminen pyrkii vaikuttamaan elämäänsä kriisin hetkellä: suojelunhaluisesti, rakkaudesta, omistushalusta vai puhtaan itsekkäistä syistä.

Yhdeksänvuotias Sanelma ja hänen vanhempi sisarensa Sirja ovat pelastuneet luonnonkatastrofista, jossa osa tunnettua maailmaa tuntuu lakanneen olemasta. Uusi yhteiskunta noudattaa tasa-arvon periaatetta, ja vaikka elämä on yksinkertaista ja niukkaa, vallitsee kuitenkin tietty järjestys ja sopusointu.

Harmonian rikkoo läheiseen saareen asettunut salaperäinen ja radikaali uskonlahko, jonka kauhistuttavasta johtajasta tiedetään saaren ulkopuolella vain vähän. Lopulta näyttää siltä, ettei kenestäkään muustakaan ole tiedetty koko totuutta.

Anne Kovalainen on tamperelainen esikoiskirjailija, neljän lapsen äiti ja eskariopettaja. Hän on kirjoittanut myös kaksi näytelmää, joista toinen kantaesitettiin keväällä 2018 ja toinen kesällä 2022.

Ensin palasivat linnut julkaistaan 20.5.2022.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme